2017. október 16., hétfő

Őrség 7., itt a vége


Reggel volt. Éppen kezdett felszállni a köd, de csak lassan, komótosan. Nem sietett sehová. Az első napsugarak óvatosan, merengve kúsztak át a reggeli levegőn. 


Csend volt, nyugalom. Csak a leveleken lecsapódott páracseppek pottyantak néha az avarra, csak a lehulló levelek halk zörgése törte meg néha-néha a fül nyugalmát.


Minden ott volt, ahol éppen lennie kellett.


Minden nyugodtan, békésen állt, hullott, indult, várakozott.

Az utolsó nap az Őrségben, az utolsó pár óra. A csomagok készek, hamarosan indulás.

A három cica is eljött búcsúzni. Rozsdás gyors volt, Folti maradt még kicsit...... és Csíkost is fotózhattam és felvehettem még utoljára egy dorombolós simogatásra.
Eltelt egy hét. Hihetetlenül gyorsan elszáguldott ez a kis kiruccanás. Könnyű volt ott lenni a "mézeskalács-házban", jó volt a csend, a nyugalom, az ücsörgés a gangon, a cicázás, a séták, a kis kirándulások...


Hazafelé még Nagyrákos.

Aztán Zala megye után Vas, Somogy, Tolna, Baranya.

Sokszor voltam már nyaralni, de ilyen nehezen még egyik helyről sem jöttem el. Fura most a panelban, emeleten, furcsa volt már hazafelé a forgalom, a sok ember... Jó volt az Őrségben, nagyon jó. Az a csend... Az a béke... Az a nyugalom... Az a rengeteg természeti szépség... A jó levegő... Az ott egy mese-világ. Mindenkit megértek, aki elhagyja a várost és oda költözik. És azokat is, akik jártak már ott és húz vissza a szívük. Az enyém is. Már most. Pedig csak pár órája vagyok távol...

Írok majd még erről a hétről. Gasztronómiáról, programokról (...) is. Itt még annyit szeretnék megjegyezni, hogy nagyon-nagyon köszönök M-nak, A-nak és V-nak MINDENT, nélkülük az őrségi nyaralás nem jöhetett volna létre.