2014. május 27., kedd

Esti, megjegyzéses (napi menü, edzés) (Ausztria)

…………………………………………………………………………………………………………...
A sikeres embert az különbözteti meg a sikertelentől, hogy a sikeres ember folytatja ott, ahol a sikertelen már beadja a derekát.
……………………………………………………………………………………………………….......

Mi történik, ha az ember eléri azt, amiről évek óta álmodozott, amiért rengeteget dolgozott? Lehet elégedett és élheti tovább boldogan az életét. De kitűzhet új célokat is, amikért az előző tapasztalatokból erővel, motivációval, energiával újra dolgozhat keményen. Lefogytam 25 kilót. Normál testalkatom van. Nem rengenek az úszógumik, bikiniben mászkálok (csúszdázok, pancsolok…) a strandon. Nagyon sok elismerő megjegyzést kapok és jól érzem magam a bőrömben. Szeretem a tükörképemet. Elégedett vagyok, de kitűztem két új célt. Az egyik: az egészség. A másik: izmosabb test. Az életmódom nem támogatja egyik elérését sem, hiszen két hetente ingázok Ausztria és Magyarország között, a kint töltött két hetek alatt nagyon kötött a munkaidőm és az életterem minimális. Arról nem is beszélve, mennyire lehetetlennek tűnik az étkezés megszervezése. Ebből következhetne az, hogy hát, ha nem megy, nem kell erőltetni: végül is elértem az előző célt, maradjunk ennyiben. De van olyan erős az egészségre és az izmosabb testre vonatkozó elhatározásom, hogy az adott szituációból kihámozzam azokat a lehetőségeket, amik segítenek abban, hogy megőrizzem az egészségem és hogy változtassak a testkompozíciómon. Súlyzókészlet hiányában képtelenség itt kint értelmesen folytatni a Les Mills Pump edzést. Így saját testsúlyos gyakorlatok lesznek és mindenféle más. A lényeg: heti minimum négyszer mozogjak. Az étkezést kénytelen leszek előre tervezni, itt kint csodaszámba megy, ha sikerül eljutni vásárolni. A test fejlesztése mellett marad kiemelt feladat a belső csendemen való munka.
A blog is leegyszerűsödik: nem fogom naponta számozni a fejlődésben eltelt napokat, hiszen nincs egy kitűzött időpont, amire szeretném elérni a céljaimat.  Igyekszem természetes részként beépíteni a mindennapjaimba a mozgást és az étkezést. Sokáig ezek szerepeltek első helyen az életemben, most már ideje az integrálásnak. Motivációs és belső csendes rovataim maradnak, és természetesen közzéteszem a recepteket is, ahogy eddig is. No és lesznek beszámolók az életeseményekről is.

Osztrák rutin:
  • Éhgyomorra fél liter meleg, citromos víz.
  • Heti minimum négyszer mozgás: az aerob jellegű reggel, a többi reggel vagy délután.
  • A nap folyamán 1.5 liter aszkorbin savas-citromleves víz.
  • Kalcium és magnézium napi egyszer.
  • Ebéd után –ha az idő engedi- napozás.
  • A pihenőidők maximális kihasználása.

Hétfő:
R: szendvics (a buszon).
E: rántotta (3 tojás, sonka), kenyér.
U: cseresznye, zabkeksz.
V: főtt tojás (3), paprika, mustár.
Késő este: zabkeksz termelés…

Edzés: pihenőnap.
Mozgás: ¾ óra séta.

Folyadék: 1.5 liter víz.



Kedd:
R: sonkás szendvics (kenyér, sonka, 
paradicsom), kávé.
E: sült csirke, rizibizi, saláta.
U1: meggy, dió.
U2: joghurt, fehérjepor.

V: tonhal saláta.





Edzés (reggel): EAP Hzsé 1/1.

- bemelegítés
- guggoló támaszból fekvőtámasz (1p)
- felülés (1p)
(10 kör)
- nyújtás

Mozgás: sajnos itt egész délután szakadt az eső, így séta nem volt.

Folyadék: 1.5 liter víz, 0.5 liter kalciumos-magnéziumos víz, reggel 0.5 liter citromos víz.


Motiváció


" Ha szárnyak nélkül születtél, ne akadályozd semmivel, hogy kinőjenek. Kelj föl korán, dolgozz keményen. Nem fog megártani: a fejed dolgozik, a tested tevékeny. "
Coco Chanel

Fénykép: Ha szárnyak nélkül születtél, ne akadályozd semmivel, hogy kinőjenek... Kelj föl korán, dolgozz keményen. Nem fog megártani: a fejed dolgozik, a tested tevékeny.
Coco Chanel