2015. augusztus 2., vasárnap

Vasárnap (Au. 14/14.)

 Edzés: Insanity 19.: Pure cardio+Abs
Reggeli: gyümölcsturmix (cocomas+eper mixelve, eritrit, almadarabok)
Ebéd: egyszerű fasírt, szószos zöldség, csokikrém, két marék mandula
Vacsora: sonkás-sajtos rántotta









Ahogy egy hónapja szó szerint folyamatosan, ma is zajlottak az események. Kellemetlenek is, jók is. De dobálom a hatosokat.
És letelt a 14 nap folyamatos meló. És holnap:    










Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Megjegyzéses 23



A közös munkánk kezdetén Dr S. egy kérdésemre így válaszolt:

- Persze, hogy fog tudni normális életet élni. Nagy esélye van rá, hogy belefut az eddigiekhez hasonló kapcsolatba, de akkor már észre fogja venni, ha valami nem stimmel. Valószínű, hogy történnek majd olyasmi dolgok az életében, mint eddig, de maga már tudni fogja kezelni ezeket.

Akkor nevetségesnek hangoztak a szavai, mégis valami halványan derengő szálacskaként magamhoz kötöttem ezeket a gondolatokat és nem engedtem el. 

Május közepe volt. A teraszom előtti fák belombosodtak, amire hazaértem Ausztriából egy újabb két hetes etap után. Mivel még nem laktam itt egy éve, most láthattam először, ahogy zöldbe borul a park, ahogy az egyre terebélyesedő lombok óvva eltakarják a madarak fészkeit és nem a sok betont látom, hanem a zöldellő ágakat.

Gyönyörű idő volt. Csodás, meleg-sárga napsütés, vakítóan kék, tiszta égbolt, harsogó színek, tiszta levegő. Megint gyalogtúráztam. És voltam Dr S-nél. Az egész napom értelmesen, kellemesen, hasznosan telt.

Nem tudtam elégszer megköszönni a sorsnak, hogy így alakult az életem. Nem tudtam elég hálás lenni azért, hogy kezdtem rátalálni önmagamra. Hogy habár még úton voltam, mégis megtanultam a mostban jelen lenni. Ma már tudom, hogy minden úgy történt, ahogy történnie kellett. De amíg régen fejjel mentem neki a problémáknak és negatív voltam, rinyáló, magamat sajnáltató, most már látom, tudom, hogy ezek az akadályok az út részei. És mindig is lehetőségem volt választani: nekimegyek vagy átugrom/kikerülöm. Régebben mindenki hibáját, rossz döntését, kellemetlen hangulatát magamra vettem. Saját bajomnak, saját problémámnak tekintettem és éltem meg. Most már látom, észreveszem, ki olyan, mint én voltam, ki mutatja magát erősnek, miközben nagyon is segítségre szorul. 

A július a vizsgák jegyében telt. Az Élet Iskolája írta a tételeket, a Sors osztotta. Naponta kaptam a feladatokat. Emlékeztetőket a „régi” életemből, családi és munkahelyi szinten egyaránt, és csak rajtam állt, hogyan reagálok, meg tudom-e oldani. És én naponta reagáltam és megoldottam. Az egyszerűt is, a nehezebbet is. És naponta visszhangoztak a fejemben Dr S. szavai: „ … már észre tudja venni… már tudni fogja kezelni…”.

(1. rész itt)
(2. rész itt)
(3. rész itt)
(4. rész itt)
(5. rész itt)
(6. rész itt)
(7. rész itt)
(8. rész itt)
(9. rész itt)
(10. rész itt)
(11. rész itt)
(12. rész itt)
(13. rész itt)
(14. rész itt)
(15. rész itt)
(16. rész itt)
(17. rész itt)
(18. rész itt)
(19. rész itt)
(20. rész itt)
(21. rész itt)
(22. rész itt)

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Edzéstipp otthonra - Bánkuti Gabriellától

Régóta olvasom Gabi írásait. És a róla szóló híreket. Még a Francia Idegenlégióban is tartott edzést (cikk itt)! Kedvelem, mert amellett, hogy többszörös testépítő és fitness világbajnok, kedves, emberi, nem rugaszkodott el a valóságtól. És mert érzem rajta, hogy imádja, amit csinál. És így segít másoknak is.

Ma megkerestem és megkérdeztem, közzétehetem-e az edzéseit a kis blogomon. Mert használhatóak, izgalmasak, biztosan ki fogom próbálni. Beleegyezett, így hát íme az első:


ugràs oldalsó kitörès pozícióba 4x20 +1 perc taposàs szettben


girjàval feltolàs mell előtt 4x15


Guggolàs szèles terpeszben 4x20 Ez utàn jött a combhajlító vagy metevlàbas felhúzàs 4x20, nincs kèpem róla.


Tèrdbehúzàs TRX-en 4x15


Külső farizom Trx-en. A sarkakat akasztjuk be vagy az egèsz làbat. Tàvolítjuk a làbakat egymàstól, tehàt kifele nyitjuk a làbat. 4x20


Sarokbehúzàs combhajlítóra TRX-en. A sarkakat, amikor közelítjük a fenekünkhöz, feltoljuk a csípőt! 4x15


Ès a vègère 2db has gyakorlatra volt időnk. Itt megfogjuk a TRX fogóit, picit elemeljük a felsőtestet a talajtól, hogy a hasizom vègig feszüljön.Majd emeljük a làbat ès a csípő vonalàba felrugunk egy picit, majd úgy eresztjük le, hogy lehető legjobban nyújtva tartjuk a làbat ès az nem èrinti meg a talajt 4x10 + A TRx fogantyúit fogva 4x20 ablaktörlő, azaz oldalra forgatjuk zàrt ès behúzott làbakkal az alsótestünket,miközben fixàljuk a felsőt. A vègèn termèszetesen nyújtàs. Ennyi fèrt bele 1,5 óràba, össz kalóriaègetès 800kcal.

gabriellabankuti.com, spartanfitt.com, instagramm: fitnessguru07

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha




Egyszerű fasírt

Hozzávalók (4 főre):

20 dkg darált marhahús # 20 dkg darált sertéshús (a hús a massza fele, a másik fele a zöldség) 1 nagy fej lilahagyma # 2 nagy sárgarépa # 1 közepes cukkini # 2 tojás # só, bors # sertészsír/kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés:

# Egy tálba tesszük a húst.
# A zöldségeket megtisztítjuk, (mixerrel vagy reszelővel/késsel) felaprítjuk.
# A húshoz adjuk a darabolt zöldségeket, a tojást; sózzuk, borsozzuk.
# Kézzel kis lappancsokat formálunk.
# Egy serpenyőben zsíron, közepes hőmérsékleten mindkét oldalán átsütjük.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Keto 59. hét


Mozgás 
- reggel: Insanity 14.: Plyometric Cardio Circuit
- délután 4 km tempós séta


R: rántotta, kávé zsírral
E: makréla, kenyérke, saláta

Mozgás
- reggel Insanity 15.: Pure Cardio+Abs
- 4.5 km séta


R: 2 vajas lenmag kenyér, kávé zsírral
E: 2 lenmag kenyér, paradicsom saláta, makréla
V: rántotta (2 zek zsír, 2 tojás, 1 szelet sajt, 3 szelet sonka)

Mozgás

- reggel: Insanity 16.: Cardio Recovery
- délután: 5.5 km tempós séta




R: 2 vajas-paprikás kenyér, 1/2 alma, kávé
E: répa, alma, főtt tojás, kávé zsírral, 2 nagy marék mogyoró


Edzés reggel: Insanity 17.: Cardio Power


R: kávé, zsír

E: egy kis főtt krumpli 2 ek zsírral), főtt répa, alma
V: nagy adag sonkás-sajtos rántotta


Edzés reggel: Insanity: 18.: Plyometric Cardio Circuit 
Délután:
- 7 km séta
- 1 óra fűnyírás

R:-
E:-

Edzés: -

Reggeli: vajas piskóta, kávé 1 ek zsírral
EbédCukkini tekercs, paradicsom saláta
Vacsora: rántotta sonkával, sajttal

Edzés: Insanity 20.: Pure Cardio+Abs

R: cocomas+eper turmix, alma
E: fasírt, zöldség
V: rántotta

TAPASZTALATOK

- Ha a ketogén étrendről van szó, most is leírom: nem én találtam fel a spanyolviaszt. (A spanyolviasz nem gyertyaviasz, a legfontosabb összetevője a sellak. Ez egy természetes gyanta, amit egy rovarfajta választ ki magából. Ezt az anyagot a hajózásban, a bútorkészítésben is használták, a megléte egyértelmű volt, ezért ezeknek a spanyolviaszos poénoknak a jelentése egyenértékű volt azzal, hogy pl.: "Feltalálta a füvet.", hiszen ezt nem kell feltalálni, ez csak úgy van.) Csupán -mivel akadt egy-két ételekkel kapcsolatos problémám- elkezdtem azt enni, amit jól tolerál a szervezetem, megismertem a testemet és rájöttem, hogy ketogén alapokon működik.

- Vándormadárként élek: két hétig Magyarországon, két hétig Ausztriában. Mindkét országban mások az étkezési hagyományok, sok azonos és több különböző alapanyag áll rendelkezésre. Mint otthon is, itt talán még inkább jellemző, hogy mindenen szerepel a "BIO" felirat. Ez megér majd egy misét, egy bejegyzést.

- Mindkét országban igyekszem idény és helyi alapanyagokat vásárolni. A néninek, akinél dolgozom, van egy kis kertje, mindenféle jóval, és itt tényleg minden bio. (A házban a legveszélyesebb vegyszer az ablaktisztító folyadék!) Szerencsés vagyok, hogy a salátát, a cukkinit (...) innen ehetem, minden nap frissen.


- Mindkét országban szívesen válaszolok, HA kérdeznek. És a neten is, továbbra is.

- Attól, hogy lassan öt éve foglalkozom élelmiszerekkel, fogyókúrákkal, a test működésével, edzésekkel (...), nem tartom magam sem táplálkozási tanácsadónak, sem edzőnek. Hiszen ez a blog egy boszorkányról szól és egy konyháról, életről és módról, izomról és építésről, zsírról és csökkentésről. Magamnak: mementónak, és mert szeretek naplót írni, fotózni; másoknak: örömre, ötletnek, olvasgatásra. Viszont rengeteg a tapasztalatom, amit szívesen megosztok másokkal is.

- Ezen a héten csak az első két napra volt terv, meg is látszik, hogy a továbbiakban nem volt: meglehetősen kusza lett az étkezés. De mivel jó (nekem megfelelő) alapanyagokat vásárolok, nagyon elszúrni nem tudom.

- Mivel nem akarok se hízni, se fogyni, könnyű dolgom van. Csak ennem kell és a testemre figyelnem. Csodás szerkezet, már megtanultam hinni neki, bízni benne.

(Rengetegen kerestek meg tanácsért. Mivel nem tartozom semmiféle céghez, nincs alkalmazottam, a FB oldalt is magam vezetem és a blogot is saját kezűleg írom, a napom viszont nekem is 24 órából áll (amiből itt kint reggel 8-tól este 9-ig meló), nem tudok mindenkinek azonnal írni. Legyetek türelmesek, mindenkinek válaszolok! Köszönöm.)

Tapasztalatok negyed év ketogén étrend után itt


Tapasztalatok fél év ketogén étrend után

Ketogén étrend: alapok (link gyűjtemény) itt

Ketogén étrend minta 1 itt, 2 itt, 3 itt, 4 itt, 5 itt, 6 itt, 7 itt, 8 itt, 9 itt

Ketogén reggelik (gyűjtemény) itt
Ketogén ebédek (gyűjtemény) itt
Ketogén vacsorák (gyűjtemény) itt

Ketogén étrendem (heti menüvel):

1. heti összefoglaló itt.
2. heti összefoglaló itt.
3. heti összefoglaló itt.
4. heti összefoglaló itt (makroszámolás)
5. heti összefoglaló itt
6. heti összefoglaló itt
7. heti összefoglaló itt (hegyet másztam :) )
8. heti összefoglaló itt (makroszámolás)
9. heti összefoglaló itt
10. heti összefoglaló itt
11. heti összefoglaló itt
12. heti összefoglaló itt
13. heti összefoglaló itt (makroszámolás)
14. heti összefoglaló itt (makroszámolás)
15. heti összefoglaló itt (makroszámolás)
16. heti összefoglaló itt
17. heti összefoglaló itt
18. heti összefoglaló itt
19. heti összefoglaló itt
20. heti összefoglaló itt
21. heti összefoglaló itt
22. heti összefoglaló itt
23. heti összefoglaló itt
24. heti összefoglaló itt
25. heti összefoglaló itt
26. heti összefoglaló itt
27. heti összefoglaló itt (makroszámolás)
28. heti összefoglaló itt
29. heti összefoglaló itt
30. heti összefoglaló itt
31. heti összefoglaló itt
32. heti összefoglaló itt
33. heti összefoglaló itt
34. heti összefoglaló itt
35. heti összefoglaló itt
36. heti összefoglaló itt
37. heti összefoglaló itt
38. heti összefoglaló itt
39. heti összefoglaló itt
40. heti összefoglaló itt
41. heti összefoglaló itt
43. heti összefoglaló itt
44. heti összefoglaló itt
45. heti összefoglaló itt
46. heti összefoglaló itt
47. heti összefoglaló itt
48. heti összefoglaló itt
49. heti összefoglaló itt
50. heti összefoglaló itt
51. heti összefoglaló itt (Amerikai módszer, makroszámolás)
52. heti összefoglaló itt
53. heti összefoglaló itt (Egy éves összefoglaló)
54. heti összefoglaló itt
55. heti összefoglaló itt
56. hét itt
57. hét itt

58. hét itt


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Motiváció

"Akárcsak a vas, 
amely folyvást csillog, 
ha edzik, 
ám rozsdásodik és formátlanná 
válik, 
ha nem használják, 
így van ez az emberrel is, 
aki ha nem marad állandó edzésben, 
tunyává és henyévé lesz."


Georg Gumpelzhaimer

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha