2014. május 22., csütörtök

Rakott céklás édesburgonya

Tudom, tudom: nem találtam fel a spanyol viaszt. Viszont egy újszülöttnek minden vicc új. Ezért vetem blogra ezeket a sorokat amolyan recept formájában.


Hozzávalók:

- édesburgonya
- cékla
- natur vegeta
- joghurt/cocomas
- sajt (paleoban elhagyható)
- főtt tojás
- füstölt kolbász


Elkészítés:
Rém egyszerű. Az édesburgonyát és a céklát meghámoztam, felkarikáztam, előfőztem. Aztán fogtam egy tepsit, ebbe került egy réteg krumpli-cékla. Erre tettem kolbász szeleteket és felkarikázott főtt tojást (sokat, mert szeretem). Meglocsoltam egy kevés joghurt-vegeta keverékkel. (Joghurt helyett mehet a cocomas.) Befedtem a maradék krumplival-céklával. Újra meglocsoltam a vegetás keverékkel. A tetejére sajt szeletek kerültek. Jobb a reszelt, de nem volt hozzá kedvem. Előmelegített sütőbe tettem alufóliával lefedve, 200 fokon 30 percig sütöttem, majd az alufólia nélkül még 10 percig.

A mennyiségekre nem igazán kell figyelni, mindenképpen sikerül és finom lesz.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Út a cél felé 60. nap

Mostanában valahogy maguktól történnek a dolgok. Én pedig hagyom. A sok éves mindent előre megtervezés után a mostani itthoni két hetemre nem terveztem. Étkezést, menüt egyáltalán nem. Program adódott: a húgom régóta szervezte a M. szülinapi családi strandolást. Igen, testvérek vagyunk, ő is tervezős típus, no de érthető is: egy cukorbeteg - és egy fényevő- gyerekkel azért nem kis szervezést igényel egy három napos, utazós, wellnesses hétvége. 




A többi program pedig adódott. 

Volt jaj-ehhez-semmi-kedvem-de-nem-halogatom fogászati fitness-wellness például. Wellness, mert irtó kényelmes az a szék és fitness, mert az egy órás kezelés alatt végig betartottam Shaun T. intelmét (Keep the core tight!), mindezt az egész testemre, a legeslegkisebb porcikámra kiterjesztve. Nem csoda, hogy izomlázam lett a végére...

G. kedden előállt három alternatívával - mindegyik jó volt -, amiből a határátlépős változatot választottam. Így aztán életemben először eljutottam Horvátországba, tettünk egy kis eszéki ruccanást.

      

  

Aztán ma délelőtt pakolásztam, szükségem lett volna egy akasztóra. Tudtam, hogy egy fiókban van, kinyitottam hát. És ahogy kerestem, megtaláltam a hónapok óta keresett matricáimat és a DVD-imet :)

Már a strandon kicsit felfáztam (na igen, fedett részből ki, aztán be... nem vagyok már 20 éves...), aztán Eszéken kaptam egy kis napszúrást és a kocsi klímája sem tett jót, tegnapra viszont úgy rendesen "legyengültem". Hőemelkedés, iszonyat gyengeség, fájó csontok, tüsszögés, köhögés, orrfújás... Szerettem volna, ha mára elmúlik, de úgy néz ki, ez nem az a történet. Így aztán nem mentem futni, sőt a lakásból sem mentem ki. Délelőtt mosás, főzés, kis takarítás. Reggelire tea volt, 3/4 liter és fél kávé. Tízórai: eper, cseresznye.


Ebéd: rakott krumpli.


Aztán bedőltem az ágyba és elaludtam. Olyan mélyen, hogy nem hallottam az ébresztőt, pedig ott volt mellettem.

Uzsonna nem volt.

Vacsora: egy tányér halászlé (csak lé, a halat már kiettem), egy hamburger.


Holnap vissza kellene mennem fogászati kontrollra, remélem, képes leszek rá.

Nagyon hamar jobban kell lennem, mert hétfőn megyek vissza Knittelfeldbe. A csomagolást már elkezdtem.

Edzéstipp otthonra (nagy túlsúlyhoz)

Ha nagy túlsúllyal szeretnél változtatni az életmódodon, az étkezés átszervezésén kívül el kell kezdeni mozogni is. Nincs lehetetlen. Ha nem mersz, ha nem tudsz kimenni az utcára sétálni, próbáld ki otthon ezt a programot. Nincs ugrálás, nem kellenek hozzá eszközök, csak egy elhatározás és némi kitartás. 

Az első videón 1, a másodikon 2, a harmadikon 3 mérföldnyi séta található. Hogy ne legyen unalmas, változik a tempó, kiegészül karmunkával.

Ha nem tudod letölteni, kérd meg a gyerkőcöt, az unokát vagy a szomszédot, hogy segítsen. Sőt kereshetsz más, hasonló vagy más jellegű videót is az interneten.

A lényeg: állj fel a karosszékből és kezdd el!




Bölcs