2017. május 15., hétfő

Étkezés összefoglaló (19. hét)

(A bejegyzés végén van a teljes heti menü.)


Múlt hétfőn írtam, hogy előtte szombaton szó szerint bezabáltam. Liszteset is. Nagyon (!) megviselt. Olyannyira, hogy kereken egy hét kellett, amire rendbe jött az emésztésem, elmúlt a haspuffadás, a rossz közérzet. Senki másnak, csakis magamnak köszönhetem. Ne egyem, ha nem bírom...

Májusban -pusztán kíváncsiságból- néha ráálltam a mérlegre. A 2. kis karika a bezabálós szombat utáni állapot. A 3.-tól az előre tervezett, nem makroszámolt, de munkára dobozolt, nekem megfelelő ételekből álló étrend. Amiben szombaton vacsorakor volt "kilengés", de mivel ez nem zabálás volt, a kilók alakulására sem volt negatív hatással.


Megjegyzem: hidegen hagy, mit mutat a mérleg. Évekig áhítoztam az ideálisnak tartott 57 kilómért, aztán persze el is értem, jól is néztem ki, de a szervezetem sikítozott. Amikor elkezdtem ketogén alapokon enni, beállt a testem a -szerintem- neki ideális súlyra (kb 61 kiló). És plusz-minusz 1-2 kilókkal el is volt, már amennyiszer mértem magam. Nekem elhihetitek: igazi boldogság, amikor az ember eljut erre a szintre, hogy nem érdekli a mérleg. 

Megjegyzem: nem fogyókúrázom. Azt eszem, amit meg tudok emészteni. Előre tervezek (nem mindig sikerült több napra előre, de a következő napit igyekszem előző este összerakni, dobozolni). Van, amikor semmi nem jön össze, sok a dolog, kapkodok, valami elmarad. Akkor megoldom. És szeretem magam annyira, hogy nem nekem nem való étellel, hanem jóval. Ez sokszor nem ideális, de nem tejes, nem lisztes, nem cukros. Hanem pl. mandula vagy mogyoró.

Megjegyzem: Ez volt az első teljes hetem a régi-új munkahelyemen, a suliban. Most sikerült megfigyelnem, mikor tudok melegített ebédet enni, mikor kell hideg étket vigyek. A napirendem is most alakult ki. Ahhoz képest büszke vagyok magamra, amiért sikerült az étkezést egész jól megoldanom.


Hétfő:



R: keto kávé
E: keto kávé
(A gyomrom még mindig kemény és fel van fújódva, éhes nem voltam, de vagy 3 liter vizet megittam kora délutánig.)
V: rántotta (3 tojás, 1 tk zsír), sült bacon

(Mozgás:

- 10.44km)

Kedd:



E: dobozolva (rántotta kolbásszal, 1 szelet kenyér)
V: pörkölt (anyutól, köszi! 😊)

(Mozgás:
- reggel 3.5km futás
- este 4.2km tempós séta)

Szerda



R: -
E: (munkahelyen) dobozolt töltött paprika, keto kávé
V: lecsó (3 tojással), 1 vajas-paprikás kenyér, egy laza keto kávé 

(Mozgás:
- reggel súlyzós
- délután séta 2.8 km)


Csütörtök



R: 2 vajas piskóta, fél keto kávé
E: (dobozolva) 2 szendvics, keto kávé
V: töltött káposzta, 1 kenyér, 1 vajas-paprikás kenyér, keto kávé

(Mozgás:
- reggel 5km futás
- 4km séta)


Péntek



R: -
E: (munkahelyen) sült szalonna
V: pizza és egy hatalmas adag csokokrém

(Mozgás: 6km séta)


Szombat



R: 2 vajas-paprikás kenyér, keto kávé
V: Snickers. Ez egyáltalán nem ketogén, de kaptam, megettem. Imádom, nagyon jólesett. Nem zabáltam, nem volt semmi lelki bajom, hanem csak úgy megettem. Aztán rögtön indultam egy tempós sétára.

(Mozgás: 7.71km séta)


Vasárnap


R: keto tea, 2 vajas piskóta
E: ld. tegnap
V: 3 pogácsa, marék mandula


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Mozgás összefoglaló (19. hét)




18. hét

H
K
SZ
CS
 P

SZ
V

- 10.44km
7.7km
- 2.86km
9.78km
-
6.17km

3.5km

Heti
48.16km

Összes
900.62km

A futásból visszavettem. Mert sok, a csípőm néha megérzi.
A szombat-vasárnapi séta volt, tempós.
Mocorgóból négyet terveztem a hétre, kettő lett belőle. Egyszerűen fáradt voltam ahhoz, hogy normálisan megcsináljam, a nyögvenyelős edzésnek nem vagyok a híve, kis pihenésre vágyott a szervezetem, meg is adtam neki, a mocorgók helyett aludtam délután egy-egy órát. Hobbi sportolgató vagyok, ez a kis szünet nem oszt, nem szoroz, sőt! Állítom, hogy megköszöni a testem. És a testsúly (avagy tömeg) alakulását sem veti vissza (totális kíváncsiságból egy ideje néha ráállok a mérlegre):



Mozgás 1-2. hét itt
Mozgás 3. hét itt
Mozgás 4. hét itt
Mozgás 5. hét itt
Mozgás 6. hét itt
Mozgás 7. hét itt
Mozgás 8. hét itt
Mozgás 9. hét itt
Mozgás 11. hét itt
Mozgás 12. hét itt
Mozgás 13. hét itt
Mozgás 14. hét itt
Mozgás 15. hét itt
Mozgás 16. hét itt
Mozgás 17. hét itt
Mozgás 18. hét itt

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Dobozolás


Munkába viszem ebédre.

Éreztem én, hogy este össze kell készítenem, meg kell sütnöm, pucolnom, be kell dobozolnom, itt ma már kora reggel elég nagy a káosz, no de ez is elmúlik. Szóval érdemes tényleg ELŐRE készülni, ha az ember biztos akar lenni abban, hogy másnap, a munkában is úgy és olyat ehet, ahogy és ami jó neki.

A dobozt még régebben a húgomtól kaptam, praktikus, a mai ebéd is belefért: pogácsa, zellerszár és répa csíkokra vágva, sajtkrém mártogatóssal (a sima sajtkrémbe kevertem zöldfűszereket, de szebben hangzik, ha sajtmártogatósnak hívom).


Dobozolás bejegyzések még itt és a linkelt bejegyzés végén.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha