2022. március 8., kedd

Fogas kérdés

Amióta fogaim vannak, gond van velük. Olyan 40 év alatt megjártam jó néhány fogorvost. Ma sincs másképp: nem telik el egy év és jön az újabb kezelés.

Február elején a 2. karanténom alatt esett ki a tömés az egyik fogamból, karantén után tudtam menni orvoshoz, azóta tart a kezelés. Egyszerre két fogamon is zajlanak a rehabilitációs törekvések. A felső bal szemfogamba kaptam egy gyógyszeres tömést, hátha meggondolja magát és nem akar gyökérkezelődni 😆 . Ma kellett ezzel visszamenni, de a helyzet nem javult. Kapott még egy esélyt: újabb gyógyszeres tömés.

Közben az egyik fogamnak kidőlt a hátsó fala, ma megnéztük, mennyire vészes: hát kijött. Az egy gyökértömött fog, ha sikerül rá gyökércsapot tenni, akkor lehet ráépíteni egy fogat. Ezt úgy fogjuk megtudni, hogy csütörtökön elmegyek egy panoráma röntgenre, és 16-án visszamegyek a fogorvoshoz. Ezzel a röntgennel legalább látszani fog a szemfogam és a többi állapota is.

Rágás nincs jövő szerdáig. Holnapra turmixolt zabkása készült meggyel, az ebéd is nyelhető lesz (krumplipüré, sült lazac), a többit és a következőket majd kitalálom.

Azon kívül, hogy problémásak a fogaim, legalább viszonylag szépek. :) Főleg a felső fogsorom. :)

Mai cuki 🤍

Lassan 10 éve írom a Boszorkánykonyhát. A blog felületén 128 rendszeres olvasó követ, a Facebook oldalon 3600-an (!), szó szerint a világ minden tájáról. Sok Olvasómmal személyesen ismerjük egymást, voltak, akikkel "menet közben" találkoztunk személyesen. És ritkán előfordul az is, ami ma:

Könyvesbolt. Elbúcsúzás. Majd a boltos hölgy utánam szól:

- Nem te vagy az a konyhás?

(Én:) - Boszorkánykonyha?

- Az az! Megismertem az arcodat! Takács Mea!

- Igen, én vagyok.

- Évek óta olvaslak, nagyon szeretem a blogodat!

Hát ez igazán szívmelengető, meglepő, boldogságos pillanat volt. 🤍