2022. március 8., kedd

Fogas kérdés

Amióta fogaim vannak, gond van velük. Olyan 40 év alatt megjártam jó néhány fogorvost. Ma sincs másképp: nem telik el egy év és jön az újabb kezelés.

Február elején a 2. karanténom alatt esett ki a tömés az egyik fogamból, karantén után tudtam menni orvoshoz, azóta tart a kezelés. Egyszerre két fogamon is zajlanak a rehabilitációs törekvések. A felső bal szemfogamba kaptam egy gyógyszeres tömést, hátha meggondolja magát és nem akar gyökérkezelődni 😆 . Ma kellett ezzel visszamenni, de a helyzet nem javult. Kapott még egy esélyt: újabb gyógyszeres tömés.

Közben az egyik fogamnak kidőlt a hátsó fala, ma megnéztük, mennyire vészes: hát kijött. Az egy gyökértömött fog, ha sikerül rá gyökércsapot tenni, akkor lehet ráépíteni egy fogat. Ezt úgy fogjuk megtudni, hogy csütörtökön elmegyek egy panoráma röntgenre, és 16-án visszamegyek a fogorvoshoz. Ezzel a röntgennel legalább látszani fog a szemfogam és a többi állapota is.

Rágás nincs jövő szerdáig. Holnapra turmixolt zabkása készült meggyel, az ebéd is nyelhető lesz (krumplipüré, sült lazac), a többit és a következőket majd kitalálom.

Azon kívül, hogy problémásak a fogaim, legalább viszonylag szépek. :) Főleg a felső fogsorom. :)

1 megjegyzés:

  1. Én is örököltem a rossz fogazatomat. Tulajdonképp örülnöm kellene, mert az apámnak 40 éves korában egyetlen saját foga sem volt már, az anyámnak ez 50 fölött következett be. Én mér azért egészen jól tartom magam, bár már el kellene gondolkodnom azon, hogy kivehetőt csináltassak :D:D:D

    VálaszTörlés