2017. július 11., kedd

Kedd: -on, -en, -ön

StrandON...


BeremendEN...







Ahol volt valami, a fűben, a füvÖN.


Beleléptem egy méhecskébe, avagy ráléptem szegényre, emlékül a talpamba döfte a fullánkját. Elsősegély állomás: kaptam krémet és egy nagy adag kalciumot. Itthon pedig -milyen jó, hogy nem dobtam ki a lejárt autós eü-dobozt!- ecetes pakolással kényeztetem. (Megdagadt és sajog, de remélem, hamar elmúlik.)

Indulás előtt látszott a nap, aztán elbújt.


A hazaúton látszott, hogy körös-körül esik az eső.



És VÉGRE Mohácson is esett, felfrissült kicsit a levegő, lehet levegőt kapni, élni.


A lakásban, a teraszON, a konyhában a székEN, a hőmérŐN (haha) már csak 27.5 fok van :)

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Tipp: kenyér, sütemény fagyasztása


A kenyeremet és a Lottó szeletemet szeletelve szoktam lefagyasztani, így csak kiveszem a fagyóból a kellő számú cuccost, hagyom felengedni (vagy mikroba teszem 1 percre) és már fogyasztható is a "friss" "pékáru".


Mivel képes erősen összefagyni, és úgy nagyon nehéz kirobbantani a szeleteket a társaik mellől, a következő trükköt érdemes bevetni. A zacskóba minden szelet, avagy réteg süteményre/kenyérre teszek egy darab sütőpapírt.


Olcsó, gyors, egyszerű.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Mai edzés: 15 perces HIIT

Rövid, de roppant intenzív edzés. Mindössze 15 perc az egész. A gyakorlatokba érdemes mindent beleadni, de közben fontos a helyes, pontos végrehajtás. Telóra letöltött tabata timer mérte és sípolta az időt.

- bemelegítés

- 1 perc ugrókötél
- fél perc pihenő
- 1/2 perc kettlebell swing
- fél perc pihenő

- mindez 15 percig

- nyújtás

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Motiváció

Ha TE nem tartod magad elég erősnek, akkor gyenge leszel.

Bármilyen változtatásról legyen szó az élet bármely területén, el kell kezdeni. El kell indulni. Bele kell fogni, belevágni akkor is, ha még nem tudod pontosan: hogyan is csináld. Minden megvan hozzá belül, az indulással jönnek majd hátráltatások, akadékoskodók, visszaesések, kérdések, kisebb-nagyobb kudarcok, de ha el sem indulsz, akkor nem történik semmi. Ha a célodhoz találsz segítséget, támogatót, akkor szerencsés vagy. Ha nem, akkor ott vagy magadnak. A legeslegjobb kapaszkodó, a legjobb segítség, a legszuperebb támogatás. És ha egyszer elkezded a változtatást, minden kérdésedre megtalálod, megkapod a választ. Ha ez a te utad, minden segítség megtalál. Elég erős vagy hozzá, meg tudod csinálni. Indulj!







Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha