2016. február 21., vasárnap

Vasárnap, Hartheim 22/4.


Nyugodtan telt az ejszaka. Fel 3-kor voltam fent, mert nekem kellett wc-re mennem. Aztan fel 6-kor, szinten kisdolgom volt. Es habar L. nem akarta, megis elvittem a mosdoba, tudtam, hogy pisilnie kell, a demenceses rengeteget vizelnek. Visszatettem meg az agyba. Ha nem is alszik, legalabb pihen. En pedig tudtam csinalni a dolgaimat: mosas a pinceben a mosokonyhaban /L. mellett nem tudok nappal lemenni/, reggeli keszites, a tegnap L. altal elpakolt-eldugott dolgok megkeresese, ebed elokeszitese /egyelore megprobalok nem ejszaka fozni, amikor itt az ejszakas, L. iszonyat aktiv, kozben ot is figyelem, de igyekszem bevonni a konyhai tevekenysegekbe, mar amennyire lehet, mert addig is ott van velem es szem elott van/. Es megeszem a reggelimet. L. irto gyorsan eszik, en meg ilyet nem lattam. Es kozben is ezer dolga van, jon-megy, inkabb reggelizek elotte, nyugodtan. 

Aztan jon az igazi boszorkanykonyha: elkesziteni L. gyogyszereit, homeoparias golyot vizben feloldani, muanyag kanalra tenni; holyagtamogato natur teat kesziteni, bele masik gyogynovenybol 2 kapszula osszetorve, alaposan elkeverve, fajdalomcsillapito felhigitva fem nagykanalon, vitaminok osszetorve, joghurtban fem kiskanalon, magnezium feloldva... Jo kis elfoglaltsag.

Ami nagyon nehez: nem lehet az ertelmere hatni. Pl. megeszi a sutit delutan, megissza hozza a kavet, elpakolok. Erre jon, hogy o kavet akar es sutit. Mert meg nem evett. Vagy amikor haza akar menni. Pedig szegeny ugye otthon van. Meg hat a tobbi. Legtobbszor sikerul total nyugodtnak maradnom, de neha folhuzom magam. Foleg, amikor ezerszer takaritani kell utana /mert pl. 10 percenkent viragot locsol, a muanyagokat is.../. Itt az ideje, hogy megtanuljam megorizni a belso bekemet. Es hogy ne foglalkozzak masok hulyesegeivel, legyenek betegek avagy nem.

Iszonyatosan nehez volt a delutan. De este jon az ejszakas nover. Reggel 6-ig aludhatok. Szuksegem is van ra.

R: 2 vajas-paprikas sajat kenyer, keto kave
E: rantotta /3  tojas/, parolt zoldseg, kolbasz
V: kis marek mogyoro




Mozgas: 2 ora kerekesszektolas












Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Bölcs


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha