2020. július 28., kedd

Kedd

Ha csak tehetem, nem mozdulok ki ebben a hőségben nappal. Naplemente után már elviselhető(bb) kint.

Ma elhatároztam, hogy amíg szabadságon vagyok, szakítok időt egy alapos szanálásra. Szerintem egy átlagos emberhez képest nincs túl sok cuccom, viszont hatalmas ez a lakás, rengeteg minden elfér benne, és bizony van egy csomó dolog, ami csak úgy van, van, amit nem használok, sok dologra pedig nincs szükségem. Nem vagyok az a nagy gyűjtögető, de azért néhány cuccot el szoktam tenni azzal a gondolattal, hogy talán tudom majd egyszer használni a suliban, avagy jó lesz még valamire. Na most ezektől a holmiktól búcsút veszek.

Ma kezdtem, a konyhával. Három nagy kukazsáknyi ez-az került szanálásra. És el is voltam a pakolással-takarítással vacsoráig. Utána irány a szabad, a levegő.


Volt kérdés, hogy miért nem posztolok magamról több képet, miért nem mutatom meg, fejlődök-e az új edzésprogramtól. Oké, itt egy friss, ma esti kép, alatta a válasz.


A Mindennapi Lendület 30 napos, ingyenes edzéseit csinálom minden reggel, ma volt a 14. nap. Ahhoz képest, amilyen edzéseket régebben csináltam, ez egy bemelegítés. Egyelőre semmi más célom nincs a tornázással, mint maga a mozgás, átmozgatni magam. Mert jólesik, mert kell. Idestova 46 éves leszek, még két-három éve sem gondoltam volna, hogy ilyen iszonyatosan sokat változik az ember. Teljesen más a testem, mint akár csak két éve, igen, "öregebb", nehézkesebb, rugalmatlanabb. A reggeli kis edzéseknél is a könnyített változatot csinálom, mert nem szeretek már ugrálni, mert úgy esik jól. Szóval feltettem ezt a képet, amin látszik, hogy semmi extra nem látszik. 😁

Ez a kis torna mellett naponta többször nyújtok, mert a hátam a "karantén" alatt teljesen kikészült, sajnos azóta sem jobb, de a gyógytornával, nyújtással elviselhetőbb. És futok-gyaloglok, pontosan annyit, amennyihez kedvem van, amennyi jólesik.

Nem szeretnék követni semmilyen edzésprogramot, a Mindennapi Lendületnél- habár nagyon tetszik- sem fogok az éves progira előfizetni (a teljes program már fizetős, ez a 30 napos, amit csinálok, ingyenes). Nem sok a napi 15 perc torna, de a semminél jóval több. Ha pedig hosszú távban gondolkodom, akkor ez egy héten másfél óra, egy hónapban már 6, éves szinten pedig sokkal-sokkal több, mintha semmit nem csinálnék.

Persze mindezt így, hogy még szabin vagyok, viszonylag könnyen megoldom. Augusztus közepétől pedig majd vissza kell rázódnom a munkás hétköznapokba, és majd ügyesen beilleszteni a napi átmozgatást.

De ma még ma van, későre jár, jöhet a vízszint.