2013. június 9., vasárnap

90/63. napi menü

Paleo reggelik itt.
Paleo snack itt.
Paleo ebédek itt.
Paleo vacsorák itt.
Paleo - bevezető hónap (tapasztalatok) itt.
 
Reggeli:
 
 
Ebéd: tegnapi brokkoli krémleves és sajtos csirke, saláta.

 
Uzsonna: nagy marék mandula-mazsola
 

 
Folyadék: rengeteg.
 
Mozgás: edzés.

Gyors vacsora

De lehetne reggeli vagy akár ebéd is.


Sült kolbászkarikák, tükörtojás.

Csomagolás 2 - ruhák (?)


Ez a boszi a 6. etapjára indul. De most kicsit máshogy csomagolt mint eddig. A ruháit legalábbis.

Szóval a kaja részleg megfelelő utazásos előkészítése után jöttek a ruhák és egyebek. Szépen összeszedtem a holmikat, odakészítettem - mint mindig- a nappaliban az ülőgarnitúrára, majd akkurátusan (na jó, nem vagyok ám olyan pedáns, ha csomagolásról, bőröndpakolásról van szó. . .) a szokásos fekete utazótáskába pakoltam őket. Aztán elkezdtem gondolkodni (na, ebben viszont nagyon menő vagyok!). Hova megyek? Dolgozni. Milyen időt mondanak kintre? 20 fok alattit. Akkor kell nekem az a kis sárga "strandos" felső? Nem. És a 2 pántos póló? Hát nem, elég lesz 1 is. És itt majdnem le is zártam a témát. Tettem-vettem, jöttem-mentem, hűtőt olvasztottam, és közben -mint általában- járt az agyam. Hogy mire van kint igazán szükségem. A kaját meg tudom oldani. Ruhám van kint is, egyszerűen nincs szükségem ennyire. A papucsom is iszonyat sok helyet foglal, hát itthon hagyom, veszek majd kint az ottani Kikben egyet, 3 ajró nem a világ pénze, és az maradhat is kint, nem kell minden egyes alkalommal ki-, aztán meg hazacipelni. Ami kell, amit ott nem tudok megoldani, az a súlyzó. És arra jutottam, hogy ha már a kajánál nem tettem, itt sem sz*rozok, így végül kipakoltam a fél becsomagolt ruhatáramat, és a helyükre szépen, igazán akkurátusan becsomagoltam . . . a SÚLYZÓKÉSZLETEMET! :) Igaz, hogy így 3 tatyóba fért csak be, de kit zavar? :) Itt a végeredmény:

 
Csípom ezt a boszit. Mert képes megoldani a dolgait, mert sosem adja fel, mert nagy dolgokra képes, és tudom, hogy meg is valósítja, amit eltervezett. Csak az egyik fele megy dolgozni, a másik fele folyamatosan dolgozik önmagán, az álmai megvalósításán. :)


90/63. Edzés

 
 
1. bemelegítés 
2.
f- ekve nyomás rúddal 2 × 12
- „jó reggelt” gyakorlat rúddal 2 × 12
- előre emelés kézi súlyzóval 2 × 12
- guggolás széles terpeszben 2 × 12
- kitörés hátra kézi súlyzóval 2 × 12
- hasprés 3 × 20
- törzshajlítás oldalra kézi súlyzóval 2 × 12
3. nyújtás

Mindez kora reggel, még reggeli előtt.
Nagyon jó volt! :)


Csomagolás 1 - kaja

 
 
Ez 2013 huszonikszedik csomagolása. Hogy a bugyrom tele van vele néha? Néha. De ez is kell ahhoz, hogy kijussak a munkahelyemre és meglegyen ott mindenem, amire szükségem van.
 
Már azért sokkal rutinosabb vagyok mint az elején, januárban.
 
És hogy milye kajákat viszek? Kókuszreszeléket, tökmagot, eritritet, mandulát, mákot, fűszereket, kókuszsűrítményt. És a hűtőm maradék tartalmát. Mert hogy 4-kor azt is le kell olvasztanom. . . 
 
És hogy mi van a képen? Hát, kérem, az ottan csak egy fél disznó ;-) Három szál füstölt kolbász (előre adagonként feldarabolva és becsomagolva), két kis szál füstölt szalámi, elöl egy darab házi szalonna. Meg a lenmag és a sokmagvas kenyerem. És viszek egy üveg narancsos sárgarépa dzsemet is :)
 
Az alsó képen látható pakkból pedig készül majd a kaja az útra: nem sz@rozok, lesz két lenmagos-szalámis-paprikás szendvics, viszek még vizet és kávét, oszt jó' van.

 
Na, már kész is:
 
 
 
Került mellé még 3 pucolt sárgarépa is, hátha rágcsálhatnékom támad, vagy jól jön, ha esetleg megint eltévednénk :)


 
Na, akkor most összedobom a ruhás tatyót is.

Sajtos csirkemell



Paleo reggelik itt.
Paleo snack itt.
Paleo ebédek itt.
Paleo vacsorák itt.
Paleo - bevezető hónap (tapasztalatok) itt.

 

Szeretek főzni.
Szeretek úgy főzni, hogy minél kevesebb legyen a mosogatnivaló.
Ez egy ilyen étel: gyakorlatilag egy kis tepsi kell csak hozzá.


Hozzávalók (2 főre):

- fél kiló csirkemell filé
- sajt ízlés szerint
- só vagy natúr ételízesítő
- higított kókuszsűrítmény/kókusztej.

Így készítettem:

- A csirkemell szeleteket egy kis tepsibe fektettem.
- Sajtszeleteket tettem rá (mert lusta voltam lereszelni).
- Leöntöttem annyi kókusztejjel, hogy ellepje.
- Megszórtam egy leheletnyi natúr ételízesítővel.
- Letakartam alufóliával.
- 30 percig sütöttem.

Motiváció

Nekem az utazás előtti vasárnapok a legpörgősebbek. Mert minden, ami elintéznivaló, ami visszavan, azt ma kell megcsinálnom. Plusz kicsillivillizni a lakást, elzárni-lezárni mindent, hűtőt leolvasztani. És nem árt, ha este hatkor már alszom, mert holnap hajnali 2-kor itt lesz értem a kisbusz.

Egy hét torokgyulladásos-köhögős kihagyás után tegnap végre újra elkezdtem edzeni. Nagyon jó volt, ma reggelre leszakad mindenem :)

Ma reggel meglesz a következő edzés is, mert aztán hétfőn fél napot utazom, utána rögtön munka este 9-ig, így a hétfő biztosan, a kedd majdnem biztosan pihenőnap lesz.

A kilók még mindig nem igazán érdekelnek: amíg ruhástól is 60 alattit mutat, szerintem nincs min aggódnom. És a tükörkép sokkal fontosabb, sőt szerintem a centi is árnyaltabban mutatja az eredményt. És óriási öröm számomra, hogy végre megindult a combom is, változik, előnyére ;-)

Megyek is, ez tényleg mindig egy rohanós-koncentrálós nap, szeretném, ha minden beleférne.