2016. november 2., szerda

Ausztria 14/6.

Amikor azt irom: nyugi van, az azt jelenti, hogy nem tortent semmi kulonos. Amugy a neni haza akar menni. Szegenynek halvany lila fogalma sincs rola, hogy otthon van. Egesz nap megy a pakolas, mit akar elvinni. Egesz nap errol beszel. Hogy holnap vegre hazamegy. Folyamatosan beszel, bele-belekezd egy-egy tortenetbe, majd a masodik mondat felenel elkezdi ujra. Emellett sztereoban szol a radio es a teve. Ezerszer telefonal, keri a gyerekeit, mondjak meg, mikor jonnek erte, mert o itt nem birja ki. Nem tudja, hogy a hangpostaval beszel. Csend akkor van, amikor alszik. Azt meg ugye nem teszi gyakran es nem teszi hosszu ideig. Nem ismertem korabban, a betegsegebol is adodhat, hogy folyamatosan merges, duhos, szitkozodik, atkozodik, ha mesel, az mind rossz, negativ. Ha nevet valamin, akkor karorvend. Ot nap alatt nem volt egyetlen pozitiv gondolata sem. Mindent kritizal, az etelben is mindig talal kivetni valot. Szoval ez az, amikor nyugi van.

A falu annyira kicsi, hogy nagy kihivas fel oran at setalni benne. Van ugyan bicikliut, de par perc utan a foutra vezet. Van egy mellekut, ami a szomszed majorsagba visz, az pontosan 1 km, tabla is jelzi. A kovetkezo falu 2 km-re van, de oda a fouton kellene menni, a padka pedig nagyon szuk. De talaltam egy utat, amin korbe lehet menni. Nappal. Mert a fele este nincs kivilagitva es habar itt nincs egyetlen kutya sem az utcan, totalis sotetsegben nem szivesen csaszkalok. Azert mindig orulok, ha jon valaki a nenihez es kimehetek, a levego, a mozgas, a seta, a futkoraszas, a szabadsag hatalmas loketet ad a nap tovabbi, bent toltendo, idegmunkas reszehez.


Az etkezest egesz jol meg tudom oldani. Vans sok alapanyag, ha valamit kerek, megveszik es hozzak, es van szemben egy kis bolt, ott az alap dolgokat meg tudom venni a konyhapenzbol. Ket adag kenyeremet hoztam magammal, a fagyasztoba befert egy adag, az kitart egy darabig. Hus is van boven, szerencsere nem kell itt harcolni az ehseggel. Ma pl. a neninek cordon bleu volt krumplisalataval, magamnak sonkas rantottat sutottem. Van itt egy merleg, ma reggel raalltam, ha jol mukodik, akkor 1 kilot fogytam, amiota itt vagyok.

A napi seta+futas mellett minden nap gyakorlatozok valamit a gumikotelemmel. Ami eppen eszembe jut. Jolesik nagyon.

Meg 7 nap.

Motivacio