2013. október 10., csütörtök

Motiváció holnapra

Na ide figyelj, tudom...

Tudom, hogy fáradt vagy.
Tudom, hogy itt kint még nehezebb a kaját megoldani.
Tudom, hogy nagyon lassan alakulgatsz.
De van olyan, hogy ideális helyzet?

A nagy álmod ott lakik a szívedben. Ott van a fejedben.

Tudom...

Tudom, hogy mész tovább az úton és nem adod fel.

Hajrá, csak így tovább, holnap is! :-)

Új fejezet / 60. nap / Idegbaj, mumusharc, Péntek Enikő...

In medias res:
 
A blog szerkesztő programja tegnap már 90%-ban cserbenhagyott. Ma délutánig egyáltalán nem volt net. És ma volt talán az első olyan munkanapom itt kint, amikor percenként dobtam el az agyam, téptem a hajam szálanként. Az öregkor igenis a második gyerekkor, csak itt már nagyon ritkán fordul elő az, hogy "aranyos" is az alany... Most délután 5 óra van, megjöttünk a vásárlásból (két kiló almát akart rám tukmálni, de a sonkát és a sajtot nem engedte: az almát visszatettem, a sajtot-sonkát bepakoltam a kosárba), és fent vagyok a lakosztályomban, egyszerűen nem bírok most lent lenni. (És most jut eszembe: valaki a múltkoriban felháborodásának adott hangot valamelyik Ötzi sztori miatt. Neki itt most üzenem, hogy a néni lánya ismeri a blogomat, és guglival olvassa.)
 
Az utóbbi 2 hétben nem aktívkodtam a blogon, jöttek is megjegyzések, kérdések, kérések. Korán kelek az edzés miatt, gyakorlatilag motiválódni sincs időm, felébred a testem 10-15 perc alatt, aztán már kezdem is a bemelegítést. Utána még tusi, öltözés, pontban 8-kor indul lent a nap. A délutáni "pihenők" iszonyat gyorsan eltelnek, és mindig jön valaki, kell valami. Ha mákom van, tudok pihenni egy órácskát. Este? Olyan hulla vagyok -agyilag-, hogy képtelen vagyok fogalmazni. Gyors hazai telefon, tusi, bedőlés az ágyba. Mert reggel korán kelek az edzés miatt.
 
De jól vagyok, köszönöm :-) Még 3 nap itt, aztán a hétfői hazaút, és ha utána sikerül 1-2 normálisat aludnom, akkor szerdától igazán rendben leszek. Persze borzasztó zsúfolt lesz az otthoni két hét. Sztem ki is mosok, ha hazaértem, kivasalok, és be is pakolom a cuccom a következő 2 ausztriai hétre. Nem vicc.
 
És közben eljött az áhított este 9 óra. Vége a lent töltendő munkaidőnek. Mivel az egész este is úgy telt, mint a mai egész nap, nem vagyok éppen fitt és üde, írás tekintetében sem...
 
Vessen bárki követ rám, de az ébresztőt reggel 7-re fogom beállítani. Nem vagyok terminátor, hogy holnap hajnalban felkeljek edzeni. Ha magamtól felébredek, akkor megcsinálom, ha nem, akkor délután (ha nem jön közbe semmi).
 
A kaját viszonylag ügyesen tartom. A mumusom minden nap meglátogat, sokszor vacsora után is. Így ma este a husi és a zöldség mellett kapott egy kis extra zsírt: 2 szelet sajtot és egy tükörtojást, csönd is volt. Délben letepertem, de este már nem lett volna energiám a mumussal való hadakozásra.
 
Az edzés megvolt reggel:
 
 

 
 


“Úszógumi nélkül” gyakorlatsor


  1. Lábhúzás-nyújtás hátsó kéztámaszban – 3×16
  2. Páros lábemelés nyújtott (kezdőknek hajlított) lábbal – 3×16
  3. Mellkashoz húzás keresztbe tett lábbal – 2×16/oldal
  4. Ollózás alkartámaszban – 3×32

Legyetek nálam frissebbek, energikusabbak, kipihentebbek ;-)
  1.