2014. február 28., péntek

124. nap

A mai nap is dobozolással kezdődött.


Reggeli: 1 szelet kakaós piskóta, kávé (Meg kell jegyezzem, hogy ez valami mennyei párosítás!)


Tízórai: 1 alma.

Mosogatás (géppel, hihi), mosás, futár várás, tojás főzés, hűtő mosás, túrógombóc készítés, közös képviselő látogatás pénztárca ürítés céljából, aztán jöhetett az ebéd.

Ebéd: túrógombóc, lakt.mentes joghurttal, pár szem bogyós gyümölccsel.


Uzsonna1: répa, mandula.

Közben összekészítettem a kajámat az elkövetkezendő 2.5 napra. Vendégek jönnek, no meg a busók, de most már lehet égszakadás, földindulás, a terv dobozokban realizálva, mehetünk, jöhetünk, csak megmosom a hajam és már megyek is! Ja, ez nem az a szlogen ;-) Szóval csak fogom a dobozom és már indulhatunk is :-)


Vannak nekem ilyen akciósan vásárolt kis "alakulós jelzőfényeim", azaz kis cetlik, amiknek a fele ragasztós. Ezeken szoktam magamnak jelölni, mikor mit ehetek meg. Mert 2.5-szer a napi 7 étkezést most már -ez a zsúfolt két hét után- igazán nem tudom fejben tartani.


És egyébként hihetetlen, hogy 2.5 nap alatt az ember megeszik egy egész szatyornyi ételt!


Mivel most 3 napig főtt tojásfehérje lesz a vacsim, a maradék sárgákból tojáskrém készült.



Majd jöhetett az edzés. Kerek 3/4 órám volt rá, épp elég is lett.

itt
1. Bemelegítés (12 perc)

2. Felülések, hasprések, négy ütemű fekvőtámasz (25 perc)

3. Nyújtás

Már a bemelegítésnél iszonyatosan fájt mindenem, főleg a karjaim, az 5. percnél már egyenesen le óhajtottak szakadni... Aztán a hasizmozás... Komolyan mondom, nem gondoltam volna, hogy 10-12 nap kihagyás után ennyire ellustulnak az izmok. Négy ütemű? Olyan voltam, mint egy még sosem tornázott öreg néni! :-) Azért megcsináltam, 4 körben, és jókat mosolyogtam magamon. Lesz ez még sokkal jobb is! Az izmok emlékeznek!

Kicsit elcsúsztam az idővel, így fél 5 előtt volt (fél 4 helyett) a 2. uzsonna.

Uzsonna2: szendvics, kávé. Ez a szendvics a szokásos adag, csak most nem borítottam egybe a kenyérpárokat.


Még beraktam 1-2 dolgot az osztrák csomagba, elpakoltam a konyhában, lemostam a pultokat, kisikáltam a mosogatót, felporszívóztam, kiszellőztettem (közben volt egy jó kis felhőszakadás), és a két itthoni hét utolsó hétvégéjére kissé elfáradtam (betegség, költözés, télapó...). 


De jól vagyok, tartom a kaját, már második napja megy az edzés, jönnek a húgomék, akiket elég régen láttam utoljára. Az új lakásban K-val igazán jól érzem magam, s habár még minden furcsa, még sok dolgot keresni kell, először csomagolok itt Ausztriára, és a héten igazán sokat mentem, pakoltam, szerveztem, intéztem, még mindig izgalmas és boldogságos ez az egész :-)

Vacsora: sült hús, saláta lesz.

+1: 4 főtt tojásfehérje lesz.

Lesz, mert most elmegyek a húgomék elé, előtte még átviszek nekik néhány dolgot az albérletbe, meg magamnak is. Ott alszom velük, M. miatt biztos, ami biztos.

Holnap pedig bevetjük magunkat a busós Mohács városába :-)

Tojáskrém




Mivel az elkövetkezendő három napon mindegyik késő esti étkezésem főtt tojásfehérje, volt 12 db "fölösleges" főtt tojássárgája. Krém készült belőle.

- 12 főtt tojássárgája
- mustár
- majonéz
- himalája só
- frissen őrölt vegyes, színes bors

A tojások sárgáját villával összetörtem.
Annyi mustár (ebből több) és majonéz (ebből kevesebb) került bele, hogy kenhető, krémes állagot kapjak.
Megsóztam, megborsoztam, dobozoltam.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Bölcs

Ha valamire az ember nagyon vágyódik, rendszerint nem kapja meg. Csak amikor már elengedi a vágyódást - akkor jön a beteljesedés. Amikor nem akarsz, és nem követelsz már. Amikor minden tőled telhetőt megteszel - és utána rábízod az egészet az Istenre, a Természetre, nevezd, ahogy akarod. Ez a mágia titka: megvágyni - és elengedni.

Müller Péter

Motiváció


itt