2018. június 22., péntek

Rakott brokkoli



Hozzávalók:

# 300g karfiol
# 300g brokkoli
# 300g darált hús
# 6 ek kókuszzsír
# 1 nagy fej vöröshagyma
# 1.5 dl kókuszsűrítmény (helyette használható tejföl, joghurt, tejszín)
# fűszerek: só, bors, natúr vegeta, csemege őrölt fűszerpaprika
# 50g kemény sajt

Elkészítés:

# A (fagyasztott vagy friss) karfiolból karfiolrizst készítünk 3 ek kókuszzsíron pirítva.
# Az apróra vágott hagymát 3 ek kókuszzsíron párolni kezdjük, majd hozzáadjuk a húst, fehéredésig sütjük.
# Felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje.
# Fűszerezzük: só, bors, natúr vegeta, fűszerpaprika.
# Addig főzzük, amíg elfő a leve.
# A brokkolit megpároljuk vagy előfőzzük.
# Kis tepsibe rétegezzük: alulra tettem a karfiolt, erre a húst, rá a brokkolit.
# Meglocsoltam a natúr vegetával elkevert kókuszsűrítménnyel.
# A tetejét megszórtam a reszelt sajttal.
# Előmelegített sütőben 180 fokon, lefedve sütöttem 20 percig, majd fedő nélkül addig, amíg a sajt rápirult.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

;)

Szeretnél megtanulni sütni? Kezdd az alapoknál! ;)