2013. augusztus 1., csütörtök

Kimenős szerzemények


Hát, kérem, itt áuszferkáuf van 3 napig (en már nem beszelni jo mádjár ;) ). És itt a kiárusítás azt jelenti, hogy a már világító cetlis, ezelőtti akciós árból jön le a mostani akciós 20-30-50% árengedmény!
Noha nem shoppingolni mentem, azért útközben be-betértem egy-két üzletbe. A térképet már két hete áttanulmányoztam, amikor szóba került, hogy lesz majd szabad pár órám, így tudtam, mi merre van.
M. és P. (keresztgyerkőceim) meglepije is ott van az egyik képen, de jól elbújtak, hogy meglepi legyen a meglepi, ha hazamegyek.
Ja, és a hűtőbe is szereztem néhány akciós cuccot (amik nem azért akciósak, mert közeli lejáratúak, hanem csak úgy), már a következő etapra, hogy ne mindent otthonról kelljen cipelni.

Még 3 nap...

Napi menü

Mivel ma megint kimenőm volt délután, kicsit eltért a tervtől a mai menüm. Persze nem bánom, örülök, hogy kiszabadulhattam kicsit :)

R.:
 
E.:
 

U-V::
 
Ez volt a terv:
 
07. 29-
(Ausztria, 4. hét)
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
R
kolbászos tojás
kolbászos tojás
kolbászos tojás
kolbászos tojás
sonkás tojás
gombás tojás
sonkás tojás
E
cukkini krémleves
zöldség krémleves
zöldség krémleves
sült répa, saláta
mákos részta
cukkini spagetti carbonara
gomba-pörkölt, petrezselymes cukkini
U
mákos-diós-meggyes süti
mákos-diós-meggyes süti
almacsinta
kakocsinta
banacsinta
sonkás tojás
banacsinta
V
cukkini krémleves, sonkás tojás
zöldség krémleves, sonkás tojás
zöldség krémleves, sonkás tojás
tonhal saláta
spenót-tekercs, párolt zöldség
kurkuma szószos karfiol
spenót, tojás

Kimenő, a második :)

Ó, yes, ma déltől kimenőt kaptam :)
 
 
Az idő csodaszép, így hát felöltöztem kényelmesbe, fogtam a bringát, és elindultam biciklizni.


 
Nyakamba vettem a hegyeket, és én, aki otthon totál sík terepen él, csak tekertem, tekertem felfelé, mindig csak felfelé.
 
 
Hátam mögött hagytam a várost, minden egyre kékebb, egyre nyugodtabb, egyre csendesebb lett.







 
 
Van a város fölött egy kis kápolna. Tudtam róla, de még sosem jártam erre.



 
 
Nagyon pici, nagyon tiszta, nagyon gondozott.

 
Szájhagyomány útján úgy tudni, hogy itt először egy fa kereszt állt, és 1893-ban, amikor egy tűzesetnél sok ház megmenekült és nem sérült meg senki, hálából épült ez a kápolna.
 
 
Megpihentem itt, nézelődtem, aztán legurultam a hegyről, és kersztbe-kasul bicikliztem az egész városban, nézelődtem, gyönyörködtem, órákon át.
 
Ez a temető.

 
Nem fotóztam túl sokat, mert így is ezerszer megálltam, és úgy nem igazán haladtam :)
 
A mostani etap hosszú, egy teljes hónap, ezért kaptam kétszer is pár óra kimenőt.
Nagyon jó volt, hihetetlenül kellettek már az új élmények, látnivalók.
Fantasztikus volt ez a délután is.
 
És van még egy órám, nem tűz már erősen a nap, kifekszem hát addig napfürdőzni.
:)
 
1. kimenő itt és itt.

Paleo és fájdalmas menstruáció

 
Amikor a kislányból biológiailag nagylány lesz, eljön az idő, hogy elkezdődik a menstruáció. Nálam sem volt ez másképp, és világosan emlékszem arra a napra.
 
Fájdogált a hasam, de nem tudtam mire vélni. Aztán másnap arra ébredtem, hogy iszonyatosan fáj az egész alfelem, feszít, nyüszít, és valami barnás izé van ott alul. Éppen a nagymamámnál nyaraltam, aki hívta is édesanyámat, aki elmondta, mi ez, és hogy bizony vannak, akiknek ilyenkor fájdalmaik vannak.
 
Ezután minden hónapban iszonyatos kínokat éltem át. Amíg iskolás voltam, volt, hogy felfektettek egy padra és betakartak (mert habár verejtékben úsztam az izzadtságtól, közben rázott a hideg, és lábra sem tudtam állni legtöbbször); amikor pedig már dolgoztam, sokszor napokig munkaképtelen voltam, vagy a rengeteg fájdalomcsillapítótól csak gubbasztottam, zsibbadt nyelvvel és végtagokkal.
 
Igen: rengeteg fájdalomcsillapítót beszedtem. Levélszámra. Már egyáltalán nem hatottak a gyógyszertárban kaphatók, irattunk hát fel orvossal, de a legerősebbek kombinációja sem ért semmit: már mindenem zsibbadt, a hasam akkor is görcsölt, a petefészkeim le akartak szakadni, a méhem meg szét akart robbanni.
 
Aztán egy kontrollon új nőgyógyászhoz kerültem. Szerettem volna felirítni valami lórúgás fájdalomcsillapítót, de ő azt mondta: nem. És elmagyarázta, mit művelnek a szervezetemmel a fájdalomcsillapítók, hogyan hatnak, és hogy mennyire nem ez a megoldás. Ő javasolta, hogy szedjek fogamzásgátlót, az több problémára is megoldás lehet. Mivel amúgy is utálom a tablettákat, nagy hiszti árán kiváltottam és elkezdtem szedni. Tény és való, hogy megváltás volt: apróbb feszítő érzéseket leszámítva teljesen tünetmentesen vészeltem át a menstruációkat.
 
Csakhogy telt-múlt az idő, és már vagy egy éve azon morfondíroztam, hogy nem jó ez, hogy hormontartalmú bogyót szedek. El kéne hagyni ezt a frányaságot. De iszonyatosan féltem a görcsöléstől, hiszen dolgoztam, nem lehetek havonta 2-3 napot táppénzen.
 
Egyre többet olvastam a témában, de nem mertem belevágni.
 
Aztán most, mielőtt kijöttem az egy hónapos etapomra, nem sikerült feliratnom a gyógyszert. Nem volt más választásom, ki kellett jönnöm dolgozni. Felszerelkeztem hát egy vagyonnyi fájdalomcsillapítóval, és kijöttem.
 
Igyekeztem már előre pozitívan állni a dologhoz.
 
És eljött a "nagy nap". Éreztem egy kis feszítést, aztán pont. Mindennemű fájdalom, kellemetlenség, puffadás, görcs nélkül, egyszerűen természetesen lezajlott a dolog. Óriási örömömre!
 
És hogy hogy jön ide a paleo?
 
Mivel "a fájdalmat a menstruáció során a méhbe és a hasűrbe kikerült méhszövetekben termelődő gyulladáskeltő anyagok okozzák", természetes, hogy a paleo táplálkozás gyulladáscsökkentő hatása megszünteti vagy mérsékli a panaszokat. (Forrás itt.)
 
Két hónap paleózáson vagyok túl. (nem mintha valami rossz dologról lenne szó, amin túl kell lenni :) ) Nagyon sok pozitívumát érzem magamon. De ha csak ez az egyetlen dolog változott volna: fájdalom nélküli menstruáció, már akkor azt mondom: simán megéri.
 
 
Olvasásra ajánlom még:
http://www.tenyek-tevhitek.hu/cink-es-fajdalmas-mesntruacio-dysmenorrhea.htm

Paleo - bevezető hónap (tapasztalatok) itt.
Tejmentesen - itt.


Paleo 1x1, 1. rész itt .
Paleo 1x1, 2. rész itt .
Paleo 1x1, 3. rész itt .

Edzéstipp otthonra 19. (Edzés utáni intervall kardio)

Eddigiek: 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11.
 
12.: itt
 
13. : itt
 
14. itt.
 
15. itt.
 
 



Edzés (Asylum 2/25.)



 
Back and 6-Pack
 
 
Pár nap és vége az Asylum 2-nek.
Nagyon jó kis program.
Bátran ajánlom!
:)