2015. március 19., csütörtök

Csütörtök (Mo. 14/4.)

Mozgás

reggel

Freeletics 2. hét/4.: MAX: burpee max-3p pihenő-situp max-3p pihenő-burpee max

(A burpee-ket szeretem a szabadidő cipőmben csinálni. De mivel a bal nagylábujjam alján van egy hatalmas vízhólyag, a cipő nyomja. Betapasztottam, ez oké. Ám tegnap a séta alatt a bal 4. lábujjam körme belevájódott a 3. lábujjam húsába -véresen, rendesen, este úgy nézett ki a lábam, mint ahol disznóvágás volt-, a bal cipőt levettem. Így már ment a dolog.)



Reggeli: pigsteak pirított kornspitz ágyon.


Majd város. Az egyik üzletben találtam ezt a folyadéknak álcázott édesítő port. A másik helyen pedig ezt a nénit láttam. Népviseletben. Melengette a szívemet, mert nagyon szeretem a néprajzot, azon belül is a magyarországi németek kultúráját, történetét, hagyományait. Magam is sváb származású vagyok, a könyvemet is ebben a témában írtam, szóval nagyon örültem, hogy láttam így ezt a nénit.


Ebéd: karfiol püré, Kelemen kabátban és saláta.


Kész a labor leletem is. Az amilázom kicsit kevés, a vasam sok. Amúgy minden vizsgált értékem ideális. Tíz hónap ketogén étrend után remélem, mindenkit megnyugtat, aki félt engem ettől a fajta étkezéstől. Én nem féltem az eredménytől (csak a TSH-tól), mert a szervezetem jól van. És a háziorvos szerint is makk egészséges vagyok.


Az egészség megőrzéséhez a mozgás is hozzájárul, nekem pedig a pszicho orvos utasítása alapján kötelező a séta/kocogás/futás/biciklizés/úszás. Tegnap séta volt, ma biciklizés.

Még tavaly a fogorvosom asszisztense ajánlotta ezt az útvonalat: a Duna-parttól indul egy "bicikliút", egy lebetonozott töltés ez, a horvát határig le lehet menni rajta.

(A túra azzal kezdődött, hogy alig sikerült kiszabadítani a bringát a bicikli zárból. Aztán egy szűk utcában úgy előzött meg egy teherautó, hogy közben jöttek szembe, hogy elférjen, gondolta: lesodor az útról. Majdnem megtörtént. Aztán a következő kereszteződésben beakadt a cipőfűzőm a láncba...)


De utána nem volt gond. 



Mesésen egyszerű és gyönyörű táj és színek.

Csönd.


Napsütés.

Szél.

Természet.


Jó levegő.

Szabadság.

Mozgás.


Suhanó kilométerek.


Víz.

Kék.





Ezernyi kék.

A kép közepén a távolban látszik kicsit Mohács.


A bringázáshoz hozzáadva a kimaradt részt (későn kapcsoltam, hogy a Health program a biciklizést nem méri automatice) majdnem kereken 30km. Nem rossz. Több is ment volna, de volt egy kis gondom: annyira de ANNYIRA törte az ülés a hátsómat, hogy a végén már állva tekertem...


Az úton: 1.5 liter Boszi féle "izotóniás ital" (csapvíz+só).

Snack (irtó éhes voltam bringázás után és iszonyatosan elfáradtam): 1 vajas-sós kornspitz, 2 marék mogyoró.

És végre megszereztem a könyvet, amit már hónapok óta vadászok.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha




Humor


Ha csöpögtetem, elporlad?
Vagy csak rossz a szemem?
;-)

Pigsteak


Világ életemben jobban szerettem nyersen a darált húst mint sütve.

A tegnapi Kelemen kabátban készítésekor 5 dkg-mal több húsból csináltam a masszát, ezt félretettem. Mára csodásan összeértek az ízek.

Pirított kornspitz kifli szeletekre halmoztam a masszát, ez volt a reggeli.

Nagggyon finom!

(Mivel disznó húsból van, ezért pig-steak a neve.)

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Freeletics (cardio) 3. hét



Dione itt

MAX itt

Venus itt

1. hét itt

2. hét itt

15 hetes program itt

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Bölcs


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha