2013. február 8., péntek

Napi menü

Reggeli: 30 g zabkása, 1 adag fehérjepor.
 
Tízórai: 1 kornspitz kifli, 20 g sonka (házi), paprika, 20 g sajt
 
Ebéd: 1 kis merőkanál karfiol leves,
 
 
100 g sült csirke, 100 g saláta.

 
Uzsonna: 2 fánk szilva- és meggylekvárral. (Hát farsang vagy vagy mi!)
 
Vacsora: 125 g túró 50 g natúr joghurttal, 1 adag fehérjepor.

 
A fánktól vagy a farsangtól vagy a kivitől jól bezöldültem ;-)
 

Esti motiváció


Lehet helyeselni vagy nem helyeselni, amit csinálok. Lehet jó szemmel nézni vagy ferdén nézni arra, hogy zabot eszem, nem fehér kenyeret. Lehet jónak tartani vagy hülyeségnek is azt, hogy hajnalban felkelek edzeni akkor is, ha külföldön dolgozom, akkor is, ha itthon vagyok szabin. Lehet kifogásolni az étrendemet. Lehet kifogásolni az edzésmódszereimet. Nekem egy a lényeg: simán tartom a súlyomat 60 kiló alatt hónapok óta. És ennél még sokkal jobb is leszek. És az új kabim S-es. És ittennék kérem szépent pont.

Bölcs


Bikini projekt 6

Hogy jól álljon a bikini, a motiváció mellett nem árt, ha az ember figyel az étkezésére és mozog. A mozgásról rettenet sok cikket elolvastam, őrült mennyiségű videót néztem meg, magam is sok dolgot kipróbáltam (Rubint Réka, futás, EAP, Insanity, Asylum, Les Mills Pump...). A mozgásról kegyetlen mennyiségű és minőségű anyagot találni a neten, a vélemények sok esetben megoszlanak. Amit én tapasztaltam: mozogni kell, mozogni érdemes és mozogni jó. Rám nagyon jó hatssal volt, legyen szó bármelyik mozgásformáról. Fegyelmezettebbé tesz, jobb időbeosztóvá; de határozottabb is lettem azóta, amióta rendszeresen mozgok, látom, tudom, hogy határozottan megéri, s isteni érzés, amikor az ember feszegeti a határait, aztán utána elmondhatja: megcsináltam.
A mozgásforma megválasztásáról még az edzők véleménye is különböző. Ha csak rájuk hallgattam volna, nem kezdek bele otthoni edzésbe, és még most is 79 kilós bálna volnék. Büszkén vállalom, hogy otthoni edzésekkel, munka mellett fogytam le 21 kilót.
Néha szembe kell menni a széllel, az árral szemben úszni ahhoz, hogy hogy az álmokból valóság legyen. Nekem most már csak alig van vissza valamennyi az álomsúly (57 kiló) eléréséig, viszont a körülményeim rendesen megváltoztak 2013. januárjában. Ahelyett, hogy feladnám, alkalmazkodom a körülményekhez. lassítottam kicsit a tempón, hiszan annak semmi értelme nem lenne, ha nyomatnám a napi 2 edzést a LMP-Asylum hybridből, de állandóan az órámat lesném, mert jaj, rögtön rohannom kell. Viszont az "egyszerűbb" edzésemet minimum heti 4-szer lenyomom, méghozzá úgy, mintha az életem múlna rajta. Hiszem, hogy így is (kalóriadeficittel) el fogom érni azt az 57-est.

Bikini projekt 5 itt
Bikini projekt 4 itt
Bikini projekt 3 itt
Bikini projekt 2 itt
Bikini projekt 1 itt
 

Edzés-vendégségben

itt
Kibéreltem anyu szobáját, és megcsináltam a mai adagot:

Bemelegítés
1. Guggolás
2. Felülés
3. Fekvőtámasz
Nyújtás

40 mp munka, 20 mp pihenő, 7 kör.

Motiváció-vendégségben

 
Anyuéknál vagyok. Reggel hat óra. Magamtól ébredtem.
Tegnap este anyu azt mondta, gebe vagyok, deszka :) Zene volt füleimnek. :)
Persze nem igaz ám. Talán a felsőtestemre igen. De hihetetlen módon még mindig zsírtalanodik az is.
Viszont ahhoz, hogy a lábaim is formálódjanak, kell a kajatartás és turbóként a mozgás.
Pár másodpercig gondoltam arra, hogy "majd délután" edzek, de ma is rohangálós nap lesz, egész délelőtt nem leszek itthon, fél délután sem, aztán még hajfestés: van esély rá, hogy nem férne már bele az edzés a napba.
Úgyhogy hajrá, kis boszi, jöhet a mai etap! :)