2012. október 18., csütörtök

Esti, summás

Így kezdődött a mai nap:
 
 
Aki elkezdett életmódot váltani, annyit küzdött és harcolt és mért kaját és edzett, mint én, az tudja értékelni, miért lehetett ma velem egész nap madarat fogatni :)
 
Aztán leírtam itt, hogyan folytatódott.
 
És úgy lett vége, hogy láttam egy hatalmas meteoritot! :)
 
Kaja, folyadék és cucc holnapra bepakolva. Húzós nap lesz, melóból egyenesen robogok majd' 100 km-t, hogy odaérjek a temetésre, ebéd vezetés közben lesz.
 
De aztán hosszú hétvége jön. :)
 
(blikk.hu)

Napi menü

Heti menü itt.
 
A reggel kapkodósra sikerült, nem volt idő megvárni, amíg megfő és ehetőre hül a zabkása, így felcseréltem a holnapi és a mai reggelit, ma volt gabonapehely, tej, úton a melóba a kocsiban megettem hozzá az almát.

Tízórai: 1 körte és 2 müzliszelet.

Az ebédet is felcseréltem az uzsonnával, mert annyira éhes voltam, hogy nem tudtam volna kivárni, amire a zab felszívja a vizet magába az arilepényhez. Így 2 almát ettem és 50 g sajtot.

Az uzsonna 1. része a pöfeteges arilepény (itt olvasható) fele volt.

 


Majd edzés (itt írtam róla).

Edzés után jött az uzsonna második része, az arilepény másik fele.

A vacsora a tervezettel ellentétben a tegnapi sült húsból (itt írtam) egy szelet és saláta. Most egy szottyadt császárzsemlével ettem a rizs helyett, mert találtam, és nem dobom ki.

undefined

Folyadék: 2.5 liter.

Bölcs


Edzés

LMP: Pump and shred

55 perc, rengeteg guggolás, emelés, has, láb (...), vagy amit akartok :) Baromi kemény volt 14 kilóval, de a rengeteg izmos motivációs fotó lebeg ilyenkor a szemem előtt, amilyen lenni szeretnék. És az ismerősök, csoporttagok, akik megcsinálták. Keményen végignyomtam a fekvőtámaszos részeket is, az agyam már feladta volna, de tudtam, hogy az izmaim még bírni fogják, így összeszorítottam a fogam, nagyon figyeltem a légzésre és a pontos végrehajtásra, nem gondolkodtam, csak csináltam. Ez egy nagyon jó edzés, a mellkas és a láb rész számomra komolyan brutál, de AKAROM a változást!!!

LMP előtte-félúton fotó (hát, kar)

Iszonyat nehéz magamról fotót készíteni, hát olyan, amilyen... :)
LMP félidő képek, dokumentációként.
Ha időm engedi, szerkesztek még.
Ha már egyszer itt állok (bejegyzés itt) az álmok kapujában :)
 


Pöfeteges arilepény

(hazipatika.com)
 
Ma kaptam 2 szeltet egy hatalmas pöfeteggombából. Soha ezelőtt nem láttam ilyen gombát, csak képen, és csak hallottam róla. Meglepően puha, szivacsos, olyasmi, mint az a zsírcukor vagy mi (sosem szerettem azt a cukrot). Ebből készült a kajcim.
 
Mivel fogalmam nem volt, hogy kell vele bánni, leszedtem a vékony héját, felkockáztam, egy kis lilahagymát vágtam apró kockákra, majd egy csöpp oliva olajon megpároltam, majd ráraktam a gombát, sóztam, borsoztam, kis vízzel pároltam, aztán "zsírjára sütöttem". Ezt tettem egy kis őrölt piros fűszerpaprikás tejföllel megkent arilepényre. (Arilepény recept itt.)
 
És meg kell mondjam: mennyei! :)
 

Tervek 2

Kedden, a Tervekben (itt olvasható) jeleztem, hogy meg fogom oldani a gondjaimat, és hogy a sors kösse fel a gatyáját, mert bizony emberére akadt bennem.
Megtehettem volna, hogy leülök pityeregni egy sarokba, de nem tettem. Mert tudom: azzal semmi az ég-világon nem oldódik meg. A tudatalattit szépen rá lehet állítani egy célra való fókuszálásra, csak nem szabad ezzel túlterhelni úgy, hogy sokmindent akarunk egyszerre. Így hát kedden minden más tudatalatti-projektet leállítottam, maradt egyetlenegy: "minden körülmény rendelkezésemre áll  ahhoz, hogy véghezvigyem az alakváltásomat és életmódváltásomat".
Ez lett a mantrám.
És láss csodát, már tegnap este éreztem (valahogy totálisan élethűen láttam magam előtt és teljes lényemmel éreztem az érzést legbelül), hogy a mérleg ma reggel 5-össel fog kezdődni. (Muszáj itt is csatolnom, egyelőre nem győzök betelni és ismerkedni/barátkozni ezzel a számmal.)
 
 

És itt még nincs a sztorinak vége.
Már elkezdetm kidolgozni a fényevős két hét étrendjét, de tudtam, éreztem, hogy nem kell makrokat számolgatni.
Erre ma
  • kaptam tojást
  • kaptam gombát
  • és kaptam egy nyulat!!!
  • a számlámon pedig egy pontosan akkora összeg (valami visszatérítés), amivel a holnapi temetésre utazást és költségeit fedezni tudom.
Hogy mindez a véletlenek összjátéka és semmi köze a mantrámhoz? Őszintén: nem érdekel. A lényeg: nincs okom panaszra.
Igen: ez egy tök jó nap! :)


Az álmom kapujában

Ha van olyan, hogy mérföldkő, találtam egyet.
Ha van olyan, hogy lélektani határ, hát átléptem.
Ami ma reggel fogadott, az sokéves álmom egyike.
És bizonyíték arra, hogy jól csinálom.
Nem dumálok, jöjjön, aminek jönnie kell:


Yesssssssssssssssssss! :) :) :)

Hús-vér motiváció 9

Eddigiek itt és itt is.
 
Januárban, amikor csatlakoztam a FB-os BB csoporthoz, N. ott volt. A csapat egyik magja volt már akkor is. Segített, válaszolt, ha gondom volt, ha kérdeztem. Márpedig akkor még semmit nem tudtam a Beachbody edzésekről, volt kérdésem bőven.
N. két kissrác anyukája. És januárban fejébe vette, hogy most akkor ebből elég, irány az alakváltás!
Nem volt egyszerű az útja, ő is próbálkozott az étkezés sokféle formájával, nem tudta, mennyit egyen, mikor, hogyan, de végig csinálta az edzéseket lelkiismeretesen.
Volt, hogy a mérleg nem akarta az igazságot. Sokszor. De nem adta fel. Tovább csinálta, amíg egyszer csak meglelte az utat, amin tovább haladva a mérleg is azt mondta: a barátod leszek.
Január óta nemcsak a haja színe változott, hanem (bár kövér ő sem volt sztem egyáltalán) azt hiszem, az utána kép alapján nyugodtan kijelenthetem, hogy a teste "rút kiskacsából" gyönyörű, hófehér hattyúvá változott. Nem hogy lefogyott csak, hanem izmos és feszes anyuka lett, és az a magabiztos mosoly számomra mindennél többet mesél.
Januártól augusztusig minusz 16 kiló. És egy gyönyörű, izmos test. Konditerem nélkül, személyi edző nélkül, vasakarattal, fegyelemmel és kitartással. Otthon, két kisgyerek mellett.
Ahogy az eddigi hús-vér motiváló emberek előtt, N. előtt is meghajlok és emelem a kalapomat.
:)