2017. június 26., hétfő

Hétfő: anyu nálam nyaral/1.

Mohács → Hőgyész







Anyu Mese nevű virágából mese világ lett a brekkanccsal.


Hőgyész (már anyuval) → Mohács → Somberek




















Somberek → Mohács


R: 2 vajas-paprikás kenyér, keto kávé
E: kis borsóleves, karfiolos fasírt
V: marék mandula

Mozgás:
- reggel edzőterem
- 8.25km

Edzőtermi mocorgó: alsótest

A férfi, aki elhordta a hegyet, ugyanaz volt, mint aki elkezdett apró köveket elvinni. 
(Kínai közmondás)


A vádli után lett volna még a has blokk, de ezt ma is, ahogy tegnap is kihagytam, mert mensizek, jobb ilyenkor azt a tájékot békén hagyni.

Motiváció



Állok a tükör előtt és folynak a könnyeim. Mert maga az, hogy állni kell, elveszi minden energiámat, attól is lihegek, hogy meg kell magam tartanom függőlegesen.

Állok a tükör előtt és bőgök. Mert a látvány elborzaszt. Hol van az arcom? Minden egyedi vonásom zsír alá dugva, nincs állam, bevonja a toka. Egyetlen csontom nem sejlik fel, no nem mintha mindnek látszódnia kellene, de a tükörképen alapján az egész testem csak és kizárólag zsírból áll.

Állok a tükör előtt és alig látom már magam a sírástól. Mert fel kellene öltözni, de már egy ruhám sem jön rám. A legbővebb póló is feszül a hasamon, na meg a karomon az ujja. Annyira, hogy bevág és fáj. A nadrágról ne is beszéljünk. Fél óráig tart, amíg a legnagyobba szó szerint belepréselem magam és újabb fél óra könnyekkel, amíg a cipzárat annyira felhúzom, hogy tartson kicsit felül. A gombolás reménytelen, egyszerűen nem tudom úgy behúzni a hasam és összecsomagolni a hájamat, hogy ne maradna jó tíz centi, ami ahhoz hiányzik, hogy a gomb odaérjen a gomblyukhoz.

Állok a tükör előtt, a sírástól piros szememen át nézem azt a gnómot, amit csináltam magamból. Hogy juthattam el idáig?! Miért hagytam, hogy megtörténjen?! Miért nem figyeltem magamra?! Miért zabálok állandóan?! Ki ez a rakás szerencsétlenség????

Ismerős?

(Hagyd abba a bőgést!)

Változni akarsz?

(Látom, figyelsz. Fújd ki az orrod!)

Igen?

(Ez az, fejezd be a hüppögést! Fogj még egy zsebkendőt és töröld meg a szemed!)

Tudod, mi kell hozzá? Egyetlen egy dolog.

(Most várod, hogy írjak valami csoda módszert. Igaz?)

Nincsenek csoda módszerek, ha változtatni akarsz, ahhoz egyetlen dolog szükséges: TE magad. Aki elhatározza, hogy hajlandó tenni magáért, hajlandó egy kis lemondásra, hajlandó a változásra, aki le AKAR fogyni, aki egészségesebb akar lenni. TE, aki megteszed elsősorban SAJÁT MAGADÉRT.

A DÖNTÉS az első lépés. Az elhatározás. A MEGCSINÁLOM.

(folyt. köv.)

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha