2013. április 30., kedd

90/23. Juharszirup kúra 1. nap

Már régóta fontolgattam, hogy -habár a szervezetünk úgy lett kitalálva, hogy rendelkezik méregtelenítő szervekkel- jó lenne egyszer kipróbálni a böjtölést/méregtelenítést/léböjtöt. Olvastam is róla sokat már, és sok ismerősöm minden tavasszal megcsinálja, és mindenki, 100%-ban pozitívan nyilatkozik a dologról. Korábban leginkább az ára tartott vissza. Aztán 5 napja összeállítottam kint az itthoni menütervemet, bolti listával, főzés listával. Nem volt olcsó, és a héten egy nap lett volna csak főzés nélküli. Á-áááá, nem akarok minden nap a konyhában sülni! Négy napja összeállítottam egy másik menütervet. Ez már ésszerűbb volt, kicsit olcsóbb is, és csak 3 nap volt főzős a héten. Á-ááá! Ennyi időt sem akarok a konyhában tölteni! És mivel az utóbbi 2 hétben sikerült a testemen szinte 100%-ban kiütéseket összeszednem, nem volt kérdés, hogy itt az idő. Utánaérdeklődtem, utánaolvastam, és még kint, Ausztriában beszereztem a juharszirupot, a citromot és a cayenne borsot. És az úton hazafelé tegnap délutántól már ez volt a menü.

 
Így néz ki most a hűtőszekrényem :-)

A kúra megkezdése előtti estére javasolt enyhe hashajtó hatású (szenna) tea helyett Huny*di gyógyvizet ittam, ami ábszolúte nem volt rám hatással.

1. nap

A reggelt a javasolt sós víz megivásával kezdtem: 1 liter langyos vízben feloldottam két csapott teáskanál jódozatlan (Himal*ja) sót és kortyolni kezdtem. Hamar rájöttem, hogy így nem vagyok képes meginni, így hát egyszerre lehajtottam az egészet. Kerek egy óra elteltével érkezett meg a hatása :-)

Aztán 5 perc alatt elkészítettem a napi kúraitalt. Ennyi volt a mai konyhai ténykedésem :-)  :-) :-)

A nap folyamán elfogyott:
  • a 2 liter kúraital
  • 3 liter (ízesítetlen) tea
  • 1.5 liter víz.
Hatalmas meglepetéssel tapasztaltam, hogy gyakorlatilag nem voltam éhes egész nap. Ha éreztem, hogy kell a tápanyag, ittam egy bögrével az italból. Voltam a városban is, oda is vittem magammal egy kis üvegben valamennyit a kúraitalból. Igaz, hogy hosszú időre nem tudtam távol lenni egész nap a toálettől, mert olyan fél óránként aprócska dolgom akadt. :-) Sőt végignéztem, ahogy mellettem megeszik a rántott sajtot tepszis krumplival egy tábla M*lka csokival megspékelve.
Délután aludtam egy órát.
Aztán beszereztem pár kilónyi újságot, és elfoglaltam magam velük. És amíg délelőtt még irritált, ha akár csak egy képet is láttam bármilyen ételről, délután már simán recepteket kreáltam és gyűjtögettem. :-)
A gyomrom csak este fél 8 körül kezdett korogni.
Azt hiszem, simán megérdemlek egy vállveregetést: ezt az első kúranapot fantasztikusan ügyesen éltem meg (és túl). Soha de soha nem gondoltam volna magamról, hogy tudatosan képes vagyok akár csak egy napig is betartani egy méregtelenítő kúrát.

Még 9 nap.
Hajrá! :-)

2 megjegyzés:

  1. Kíváncsi vagyok, neked hogy válik be. Nálam falásrohamokat okozott, ráadásul mint utóbb kiderült nagyon lelassította az anyagcserémet. Jó pár hétbe tellett mire helyrehoztam.

    VálaszTörlés