2014. március 9., vasárnap

Sült hús

A blogon sokszor olvasható, hogy a menü sült hús. Ha hús, az nálam általában vagy csirkemell vagy pulykamell.

Mivel külföldön dolgozom és itt a "teljes ellátás" napi két darab pékárut, némi tejet és kevés zöldséget jelent, hozom magammal otthonról a két heti elemózsiám nagy részét, így a húst is. Egy kábé nyolc órás utazást kell kibírnia, így már otthon, előre el szoktam készíteni, adagonként lefagyasztom, fagyott akksikkal telepakolt hűtőládába teszem, így csisszre fagyott állapotban marad, amíg ideérek. Itt aztán gyorsan beteszem a fagyasztóba, és csak akkor veszek elő egy adagot, amikor éppen szükségem van rá.

Az elkészítése szint mindig ugyanúgy zajlik.

A csirkemell filéről minden egyes nem hús színű részt levágok, úgy mint inak, zsírdarabka, mert máshogy egyszerűen nem bírom megenni.

Majd olyan vékony kis szeletekre-falatokra-cafatokra vágom, amilyen vékonyra csak tudom.

Tepsibe fektetem.

Megszórom natur fűszerkeverékkel. Ez legtöbbször gyros, sült csirke, grill. Jöhet kevés himalája só, frissen őrölt fekete bors, színes bors. Ha két adag készül egyszerre, az egyik adaghoz még szoktam adni kurkumát és csípős curry port is.

Kevés vizet öntök rá.

180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon kábé 30 percig sütöm. Ekkor megfordítom a husikat és még 5 percig sütöm.

Frissen is isteni (kérdezzétek csak meg M-t, az unokaöcsémet, kinek a sült husija a legjobb a világon ;-) ), és a fagyasztás utáni, felmelegített változata is frissnek hat, valahogy nincs az a fura 'naezfagyasztottvót' íze.

Aztán a tálaláson is sok múlik, még ugyanaz a hús is más ízt-megközelítést kap a különböző körettől, tálalástól.
Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése