2014. január 14., kedd

79. nap

Edzés (reggel):

1. bemelegítés

2. (60mp munka, 0 mp pihenő, 5 kör)
- felhúzás, bicepsz könyökhajlítással, oldalemelés szuperszettben (azaz pihenő nélkül, egymás után)
- fekvőtámaszból lábhúzás bal láb
- fekvőtámaszból lábhúzás jobb láb
- hasprés
- (nem tudom a nevét, gyorskorcsolya)
- helyben futás gyors tempó3. nyújtás

Hát kiköptem a tüdőmet.

Elég nehezen keltem fel. A 8. folyamatos munkanap után ez egyáltalán nem csoda. Itt nem maga az ápolás, ami gondot jelent, hanem a bezártság egy nálam 45 évvel idősebb beteg emberrel, akinek iszonyú hangulatváltásai vannak, aki nem bízik meg senkiben, akinek az a szórakozása, ha engem piszkálhat... Állandóan a házban lenni, sokszor napokig csak annyit vagyok kint, amíg reggel behozom az újságot és este bezárom a garázst. Nem panasz ez, hanem tény. És mivel a munkám egyik része "társaságot nyújtani", ezért rengeteget ülök. És E. felolvassa az újságot, kommentel, mindig negatívan. Hogy ezt miért jegyzem meg? Mert ugye ahhoz, hogy az ember a testével kezdjen valamit, nem elég jól enni és megfelelően edzeni, hanem a pihenésnek, a belső békének is meg kell lennie. Ezért nem árt, ha az ember távol tartja magát a negatív emberektől. 14 napig összezárva egy ilyen emberrel azért elég léleklehangoló. Mindenki hülye, trotli, mindenkit fel kellene akasztani és addig verni, amíg beledöglik, minden külföldi lop, kegyetlen és maradjon otthon (erre ma halkan megjegyeztem azért, hogy itt én is külföldi vagyok) és hadd ne folytassam. A délelőttök így telnek. És várakozással. Mert a gyerekei bejelentik, hogy jönnek, miközben nem jönnek. És szegény E. csak ül és vár, még a másik szobába sem megy át, mert jön valamelyik gyerek. Pedig nem jön. Most 21.30 van. A munkaidőm 9-ig szól. Megjelent a fia (éjjel fél 10-kor!!!), lent kiabál, hogy "Nem marad itt, amíg aludni mész?". Mármint hogy én mit keresek már fent. (Este 9-ig kell lent lennem, utána reggelig készültség, de fent a szobámban.) ...
 
De amire ki akartam lyukadni: otthon a két heteimen meg tudom oldani az edzést, a pihenést, a kaját. De itt kint a kaja nagyon csisszes, sokat kell ülnöm, rengeteg a negatívság, a fürdőszobában, csendben kell edzenem, a pihenést el lehet felejteni. Szóval boszi legyen a seprűjén, aki így képes dolgozni az álmaiért, aki képes fejlődni.
 
Nem vagyok magam alatt, csak fáradt vagyok, és próbálok megoldást találni arra, hogy valamivel könnyebbé tegyem a helyzetemet. De nincs ilyen valami. Amim van: az álmaim, a céljaim, a kitartásom, a fogyó energiám. Legtöbbször Don Quijotenak érzem magam, és ezt az egész utat a célom felé szélmalom harcnak...
 
No de jöjjön a mai kaja:
 
- reggeli: 1 boszispitz, 2 szelet sonka, fél paprika, kávé
 

 
- tízórai: 1 kiwi
 
 
- ebéd: 50g fitt tészta, sok zöldség, mustáros szósz
 
 
- uzsonna: 1 szelet lenmag kenyér, 1 fehérjeturmix
 
 
- vacsora: 1 fehérjeturmix.
 
Folyadék: mostanában nem jegyzem minden nap, mert 1.5-2 liter mindig megvan. Nem erőltetem az ivást, figyelem a vizeletem színét, ami szinte soha nincs, ezek szerint elegendő mennyiségű a folyadékbevitel.

2 megjegyzés:

 1. Kedves Boszi!

  Olvastam a megjegyzésed és teljesen átérzem a helyzeted, mivel tudom milyen érzés ha egy nehéz nap vagy napok után legszívesebben elvonulnál a kis szobádba a kis világodba és csak magaddal foglalkozhass. Sokszor vagyok én is így ezzel. Nemrég találtam rád vagyis a blogodra mert én is Péntek Enikőre nyomom... Tetszik az oldalad :) lopom a menü ötleteidet is néha, ha ötlettelen lennék!
  Na de, a lényeg, ami a lényeg...van hogy én is elfáradok és nincs erőm semmihez (nem hogy edzeni), vagy csak a lelki békém keresem és kell alternatíva. És itt jön szóba a Jóga.
  Ha szeretnél erősödni, kinyújtani magadból a feszültséget és csendben kell "edzened" akkor bátran ajánlom.
  De nem akárkit. a You Tube-on keress rá Ali Kamenovára. a kezdőtől a haladóig elvezet a Jóga birodalmába. Rengeteg videó közül választhatsz tőle(remélem megy az angol) :)
  ne haragudj ha levélkémmel zavartalak, de annyira megsajnáltalak h szerettem volna egy kis útmutatást adni...
  Szép napot:)
  Edit

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Edit! Szuper, hogy Enikővel tornázol :)
   A jógával már régóta szemezgetek, mert nagyon merev a testem, a nyújtás számomra kínszenvedés, többen ajánlották már a jógát, csak sosem tudtam, hogy kezdjek bele. Köszönöm az ötletet, meg fogom nézni! (Angolt sosem tanultam, de elboldogulok a megértésével.)
   Neked is szép napot! :)

   Törlés