2013. május 8., szerda

Recept: Hagyma lekvár


3 fej lila és 5 fej vöröshagymát (mert ennyi és ilyen volt itthon) felkarikáztam, megpirítottam 3 ek oliva olajon, felöntöttem 3 dl vörös borral (házi, nagymamámé), és fűszereztem. Került bele eritrit, őrölt fekete bors, kakukkfű, oregano, szerecsendió, csípős curry por, cayenne bors, őrölt fahéj. Főztem, amíg a bor elfőtt, leturmixoltam, üvegekbe öntöttem. Kész :) (Ötlet itt.)

6 megjegyzés:

  1. Szép, szép, és igazán dicséretes, biztosan finom is, de könyörgöm: ne nevezzük lekvárnak.... :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Önmagát besűrítő főzéses eljárással készült, édes főzet. ;-) Akkor hát várom a tippet az új névre! ;-)

      Törlés
  2. A wikipédia szerint: "A lekvár vagy gyümölcsíz olyan sűrű pép, amely a gyümölcs cukorral vagy cukor nélkül történő főzése által jön létre."
    Amennyiben ez a "képződmény" (bocsánat!) megfelel eme kritériumoknak, akkor minden bizonnyal nevezhetjük lekvárnak. Már meg ne sértődj, de én az összetevők alapján ezt nehezen tudom elképzelni...
    Ha tévedtem akkor elnézést, és persze eszem ágában sincs az élvezeti értékét vagy egészséges mivoltát kétségbe vonni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-)
      Hogy tetszik a hagymakrém? Vagy a hagyma desszert? Vagy a HAGYMASSZA? :))))

      Törlés
    2. Szerintem ezek nagyon találó elnevezések. Ebben akár meg is egyezhetünk!

      Törlés