2012. július 15., vasárnap

Reggeli: Nagyon hamis guba




Előkészítem:
  • 65 g rozskenyér (mert hogy kornspitz nincs itthon)
  • 150 g túró
  • 120 g natur jogi (mert hogy ennyi van itthon)
  • 50 ml tej (2.8 %-os, mert hogy hosszú hónapok kísérletezgetése után sikerült végre kiderítenem, hogy a 1.5 %-osat nem bírja a gyomrom, de akié bírja, használjon 1.5 %-osat)
  • 27 g lekvár (mert pont ennyi van itthon, sztem 30 g a max belőle, ha lehet, diabetikusat használj, de még jobb, ha cukormenteset teszel bele)
  • édesítő (ízlés szerint)
  • és odaképzelek reszelt citromhéjat :), de te tedd bele! :)
Elkészítem:
  • szikkadt kenyeremet falatokra aprítom
  • az édesítős tejet meglangyosítom, rácsurgatom a "gubára", kicsit átforgatom, hogy az édes-langyos tejci mindenhol érje
  • a többi hozzávalót (lustik) turmixgéppel, vagy (praktikusak) botmixerrel, vagy (mosogatni nem szeretők, mint ééén!) villával krémes állagúra alakítom és egyenletesen eloszlatom a (meleg tejtől már édesen alvó) alapon
  • s végül jön a lekvár, amit egyéni hangulattól és kreativitástól függően oszlatunk el az egész tetején.
Megjegyzés: begépelni a recit tovább tartott, mint az egészet elkészíteni :))

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése