Előkészítem:
- 65 g rozskenyér (mert hogy kornspitz nincs itthon)
- 150 g túró
- 120 g natur jogi (mert hogy ennyi van itthon)
- 50 ml tej (2.8 %-os, mert hogy hosszú hónapok kísérletezgetése után sikerült végre kiderítenem, hogy a 1.5 %-osat nem bírja a gyomrom, de akié bírja, használjon 1.5 %-osat)
- 27 g lekvár (mert pont ennyi van itthon, sztem 30 g a max belőle, ha lehet, diabetikusat használj, de még jobb, ha cukormenteset teszel bele)
- édesítő (ízlés szerint)
- és odaképzelek reszelt citromhéjat :), de te tedd bele! :)
- szikkadt kenyeremet falatokra aprítom
- az édesítős tejet meglangyosítom, rácsurgatom a "gubára", kicsit átforgatom, hogy az édes-langyos tejci mindenhol érje
- a többi hozzávalót (lustik) turmixgéppel, vagy (praktikusak) botmixerrel, vagy (mosogatni nem szeretők, mint ééén!) villával krémes állagúra alakítom és egyenletesen eloszlatom a (meleg tejtől már édesen alvó) alapon
- s végül jön a lekvár, amit egyéni hangulattól és kreativitástól függően oszlatunk el az egész tetején.
Megjegyzés: begépelni a recit tovább tartott, mint az egészet elkészíteni :))
Facebook oldal: Boszorkánykonyha
Facebook oldal: Boszorkánykonyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése