Nem nagyképűségből mondom, de nekem eddig is jobban ízlettek a saját sütijeim és péksüteményeim, mint a boltiak. Na jó, a régi kornspitz, a hoferes, szintjét még nem értem el, de ami késik, az ugye nem múlik!
Szóval glutén-, cukor-, tejmentes paleo bucijaim... :)
Ezeket használtam (az eredeti recept itt van, pindurt változtattam csak rajta):
- 6 tojás
- 1 púpos ek útifű maghéj
- 2 kk só (legközelebb elég lesz 1)
- 2 kk eritrit
- fél kk szódabikarbóna
- 100g darált mandula
- 4 púpos ek szezámliszt
- 1 púpos ek tökmagliszt.
Így készült:
Egyszerűen összekevertem az alapanyagokat, evőkanállal sütőpapírral bélelt tepsibe adagoltam (nekem 11 darab lett), előmelegített sütőben gáz sütő 7-es fokozatán 25 percig sütöttem.
És ha eddig azt hittem, hogy a bolti tökmagos buci finom, akkor most nyugtázhatom: ez sokkal jobb! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése