2012. október 2., kedd

3 in 1 (3 napos étrend 1 főzéssel)

Ha az ember nem akar minden nap főzni, viszont szeretne minden nap mást és meleg ételt enni, lehet kreatívkodni. Még tavaly állítottam össze 1-2 ilyen egyfőzéses menüt, most találtam meg. Leírom, hogy itt is meglegyen.
 
Amit meg kell főzni: gombaleves (a párolt gomba 1/3-át el kell tenni), párolt zöldség (2 napra), tojástekercs (1 napra).
 
1. nap:
 
receptbarlang.hu)
 
Gombaleves (natur)
Egy kis fej apróra vágott/mixelt vöröshagymát egy ek oliva olajon megpárolok. Hozzáadok 200 g szeletelt gombát, felöntöm kicsit több vízzel, mint amennyi ellepi. Ízesítem 8só, bors), készre főzöm. Apróra vágott petrezselyemmel megszórom tálaláskor.
 
Túrós palacsinta
 
2. nap:
 
(videkize.hu)
 
Gombaleves (a tegnapi berántva vagy egy kis piros őrölt paprikás kefirrel/tejföllel/joghurttal behabarva)
 
Párolt zöldség
 
Tojástekercs
(Egy főre) Egy tojást feltörök, hozzáadok egy csöpp tejet és egy ek tejfölt, ízesítem (só, bors), alaposan összekeverem, és az olaj nélküli serpenyőmben megsütöm, mint a palacsintát. Még forrón ráfektetek vékonyra vágott sajtszeleteket, rákenem a tölteléket: ez lehet fűszeres vajkrém, sajtkrém, friss sajt (...), de tehető bele felvágott is, ha valaki szereti. Még forrón feltekerem, hagyom kicsit hülni. Majd szeletelem. Önmagában is finom, köretként is ehető. Nagyon laktató!
 
3. nap:
 
(antalvali.com)
 
Almaleves
Egy almát felkockázok, lábosba teszem, felöntöm kevés vízzel, édesítem. Citromhéjat, fahéjat, szegfűszeget teszek hozzá, felforralom, kész. melegen is, hidegen is finom.
 
Gombás-zöldséges ragu (a maradék párolt zöldségből és a főzéskor eltett gombából)
 
Ez ehető tésztával, rizzsel vagy hússal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése