2013. március 3., vasárnap

Recept: Karfiol leves

itt

Ahogy ma készítettem:

Hozzávalók 3-4 személyre:

  • fél kisebb fej karfiol rózsáira szedve
  • 1 közepes fej vöröshagyma apróra aprítva
  • 2 közepes sárgarépa megpucolva, karikákra vágva
  • 1 paradicsom 6-8 részre vágva
  • 1 paprika szeletelve
  • csöpp olaj
  • csöpp ételízesítő
  • csöpp só
Elkészítés:

A hagymát az olajon -türelmesen- kevergetve üvegesre párolom, közben megsózom.
Rádobom a paradicsomot, a paprikát, és addig kevergetem, amíg a paradicsom elkezd levet ereszteni.
Hozzáadom a sárgarépát és leöntöm kábé 2 deci vízzel, 2-3 percig kevergetem a cuccost.
Beleteszem a karfiolt, az ételízesítőt, annyi vizet öntök hozzá, hogy ellepje.
Fedő alatt addig főzöm, amíg a karfiol kezd magától apróbb rózsákra esni. Nem kell neki túl sok idő, gyorsan elkészül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése