itt |
Az adalékanyagokról, mérgekről
jut eszembe: Ma itt volt a néni fia, akinek a felesége mellrákkal küzd. Épp a
jövő heti kajatervemen dolgoztam, amíg a néni ült a hajszárító búra alatt. A
pasi megkérdezte, mit csinálok. Mondtam neki. Kérdezte, miket fogok enni.
Mondtam neki: zabkása, sajt, hal, saláta, gyümölcs… És Ausztriában ő az első
ember, aki nem csodálkozva, hanem csodálattal hallgatja, amit az
élet-mód-váltásról mesélek. Mert a feleségének elmondták az orvosok, hogy habár
ehet mindent, amit csak akar, melyik étel hogyan hat a szervezetre, milyen
elváltozásokat okoz(hat); és hogy bizony a készételekben, a félkészekben, a
gyorskajákban csupa olyan anyag is megtalálható, ami –ha hajlama van rá
valakinek- bizony kiválthat nem kívánt sejtelváltozást. Nagyra tartja, hogy még
itt is odafigyelek a táplálkozásra, szerinte ezért nézek ki a 38 évem helyett
28-nak, max 30-nak. Hát igen: a baj az, hogy a legtöbb ember megvárja, amíg
valami nagyon nagy baj történik, és csak akkor hajlandó a kulisszák mögé nézni.
Mindig nagyon örülök, hogy túl vagyok a „nehezén”: megváltoztattam a
gondolkodásmódomat a témában, aztán jöttek a tettek is, nincs 1 gramm súlyfeleslegem sem,
és meglehetősen keményen odafigyelek az étkezésre és a testedzésre. Több mint
egy éve tart már ez, és habár az elején eszement kemény volt nem enni kenyeret
a pörkölthöz, vagy nem enni desszertet ebéd után, hajnalban kelni edzeni vagy
megcsinálni későn, munka után; megharcolni a családdal, a környezettel, hogy én
bizony nem eszem a nagymamám süteményéből (liszt, cukor…), és nem azért, mert
nem szeretem a mamit vagy a sütit, hanem mert tudom: nincs tápértéke. Az elején
fura volt, hogy mindenkinek fura voltam, a csodabogár, aki nem eszik a névnapi
bulin, nem iszik üdítőt, hanem a saját kis vizét vagy teáját kortyolgatja. Ma
már egyáltalán nem foglalkozom azzal, ki mit gondol erről. Mert az élet eddig
engem igazol. Elfogadom, ha mások máshogy élnek, ezért elvárom, hogy mások is
akceptálják az én életmódomat.
Bőven van még mit javítanom az életmódomon. De az első jó pár lépést már megtettem, és ezért nagyon büszke vagyok magamra :)
Bőven van még mit javítanom az életmódomon. De az első jó pár lépést már megtettem, és ezért nagyon büszke vagyok magamra :)
Tegnap a nénivel vásárolni
voltunk. Tudjátok, mit kellett keressek neki a polcon? Zabpelyhet! Mert ő is
szeretné megkóstolni a zabpalacsintát, olaj nélkül! J J
J
Ez sajnos ettől sokkal de sokkal bonyolultabb, minthogy nem eszem mesterséges adalékokkal teli ételeket. Régen krumplin, liszten, cukron, zsíron éltek az emberek mégsem volt ennyi daganatos beteg, de még az érelmeszesedés, szívbetegség, elhízás sem volt ennyire gyakori, mint most. A gyümölcs, zöldség, ha nem saját termesztésű, akkor kb. semmit nem ér, mert nem tudod mivel öntözték, permetezték, a talajt mivel trágyázták. Nagyon sok múlik a genetikán, akiben benne van a hajlam, az tehet bármit, előbb-utóbb utoléri a végzete. Lásd a vega Linda Mccartney-t pl.
VálaszTörlésStimmt. Csupán arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy amit tudunk, azt tegyük meg a saját érdekünkben. :)
Törlés