2013. május 12., vasárnap

Banacsinta, avagy banános palacsinta

Egy banánt villával összenyomtam, hozzávertem 2 tojást, kevés kókuszzsíron megsütöttem. Két db lett belőle. Edzés után, egy kanálka juharsziruppal lecsorgatva ettem.

 
 
(Ötlet: internet.)

10 megjegyzés:

  1. Ha banánt nem ehet mivel helyettesíthető???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, jó kérdés... :-) Pl. talán kókuszreszelékkel. Vagy valami pépes állagúvá tehető gyümölccsel? Az 1 ek víz+1 tojás kisütve is jó palacsinta, ebbe mehet töltelék, amit ehet :)

      Törlés
  2. Hűűűű, ez de jó!!! Eddig eszembe sem jutott ilyent csinálni :-)

    VálaszTörlés
  3. Ez tényleg nagyon-nagyon finom volt, de nem tudtam ilyen szépen megforditani - nekem inkább olyan császármorzsa lett. Van tipped miért? (hagytam jól megpirulni az alját, hogy összeálljon)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Őszintén megmondom: nincs tippem. De tutira függ a tojás és a banán nagyságától is, hogy milyen állagú lesz a "tészta". Azért örülök, hogy ízlett :)

      Törlés
  4. Szerintem avokádóval lehet helyettesíteni, ki fogom úgy próbálni, mert banánt nem eszem a magas GI-je miatt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Avokádót eddig mindig csak nyersen használtam. Pitelány, ha kipróbáltad a helyettesítést, kérlek, írd meg, hogy sikerült, milyen lett az állaga, íze! Köszönöm! :)

      Törlés
  5. Szia!
    Én is kipróbáltam, de nekem is szétesett, mert nem tudtam megfordítani. Végül inkább rántottára hasonlított. Eperszósszal ettem, finom volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, ügyesen megoldottad :) Nekem mindig sikerült a banacsinta, de hát ugye egy boszinak könnyű... :)

      Törlés