2016. október 25., kedd

Új mappa...

Van egy szuper dobozom, amibe mappákat lehet tenni szép sorban, jól látható helyen fel lehet címkézni, könnyű benne keresni, pakolni. Ez a "Hivatalos iratok" doboz. Minden papírom, diplomám, munkahelyi, banki (...) igazolás, dokumentum itt van, ami nincs, az nem létezik.

Tegnap új mappát kellett nyitnom. Címke: Landesgericht. Ugyanis az utolsó előtti osztrák munkahelyemen történteknek még mindig nincs teljesen vége. A tanúvallomásomat továbbküldték a bíróságra, idézést kaptam, így tárgyalásra kell mennem novemberben...Aki ismeri a sztorit, tudja, hogy az elhunyt ápoltam családjával, ismerőseivel közel kerültünk egymáshoz. Szóban is meghívtak I. búcsúztatójára, postai úton is, és én ott voltam. Egyértelmű volt, hogy segítséget kérek I. családjától. Írtam egy emailt a testvérének, aki válaszolt is, és fel is hívott.

Csak hogy ne legyen unalmas az életem, most elkezdek levelezni az osztrák bírósággal, hátha sikerül elérnem, hogy ne kelljen mennem a tárgyalásra.

(Azt hozzá kell tennem, hogy üdvözlendőnek tartom, hogy Ausztriában komolyan veszi a rendőrség az erőszakot, a családon belüli erőszakot is, még az én ügyemet is kivizsgálják, ami "csak" veszélyes fenyegetés. A rendőrök, akik anno a tanúvallomásomat felvették, mondták, hogy nem kell tettlegességig sem fajulnia a dolognak, akkor is kimennek, ha hívják őket.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése