2015. november 18., szerda

Szerda: hiba, hülyeség, halfasírt..., Magyarország 32.


*** Sokkal jobb hibákat véteni, mint nem csinálni semmit.***

Billie Joe Armstrong

Ebédig minden a terv szerint haladt. A napom is, az étkezések is. Aztán befigyelt egy kis mogyoró. Meg még egy kicsi. Meg ez, meg az. No sebaj, szerencsém volt, hogy alig van itthon valami "fogamra való". Most meg már semmi, így ha akarnék, akkor sem tudnék olyat enni, amivel árthatok magamnak. 

Ma már egy hónapja és egy napja itthon vagyok. Boltban alig voltam ez idő alatt. A hűtőm és a speizom tartalma fogy, viszont még mindig bőven akad bennük élelmiszer. Ha nem is mindig teljesen olyan, amit szívesen ennék, de étel. Eszembe jut gyakran Mark Watney. A Mentőexpedíció főhőse, aki a Marson ragad teljesen egyedül és meglehetősen ésszerűen kell beosztania az élelmiszerkészletét, hogy életben maradhasson, amíg megérkezik a segítség. Azt látom magam előtt, amikor a napi 1 krumpli - 1 szelet fasírt után csökkentenie kell az adagot: csak 1 krumplit és a fasírt egy darabját eheti csak meg. (Ráadásul a ketchup is elfogy...) Oké, az film, ez meg a mátrix valóság, de a lényeg: semmi okom a panaszra.

Az egy hónap alatt pár nap kivételével napi szinten főztem. És mosogattam. És mosogattam. És mosogattam. Pedig anno azt hittem 2007-2008-ban Olaszországban, hogy egy életre kimosogattam magam. Napi 12-14 órában, nem középiskolás fokon, több mint 300 napig (egy szabadnappal egy héten) egyfolytában... Jó kis móka volt! :) No de most pár napig konyha-szabira szeretnék menni. Mosogatni így is kell majd, de nem egyfolytában. Ennek jegyében este összekészítettem a holnapi étkemet egész napra. Pár perc volt, pár gondolat, pár mozdulat. Meglévő dolgokból, ésszerűen. 

Mivel ma ebéd után felporszívóztam a "mini mennyiség mehet, de csak ésszel" készletemet egy az egyben, minderre megittam másfél liter vizet és mindez úgy, ahogy van, belém diffundált, hagyom szegény emésztőrendszeremet kicsit regenerálódni. Ma délután fél négyig tartott a melléevészet, azóta csak folyadék ment, a gyomromban kisebb kő, a belezetem felfúvódva sikkantgat, néha hangot adva aggodalmának... Kicsit szeles a drága... Röviden: reggelire is csak folyadék lesz.
Mozgás: 3 km futás
Reggeli: abonett krémsajttal, paprikával, főtt tojás
Ebéd: tonhalfasírt, párolt zöldség öntettel


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése