2021. augusztus 23., hétfő

Hétfő, kontroll, műtét

Ma voltam endometriózis kontrollon. Mivel folyamatosan fájdalommal élek a hormontabletta szedése ellenére és mivel rosszabbodott a helyzet a női részen odabent, műteni kell. A méhemet és a jobb petefészkemet ki kell venni és a méh mögött minden tele van a gyulladást okozó endós szövetekkel, azt ki kell szedni/lefejteni az érintett szervekről. A napokban még utána kell járnom dolgoknak, aztán kérek időpontot a műtétre. Laparoszkópiával végzik majd, a felépülés 6-10 hét. Őszintén bevallom: régen voltam ennyire becarva...

14 megjegyzés:

  1. Őszintén remélem, hogy azok után amin keresztülmentél és "ha már így alakult" akkor a műtét segíteni fog és sokkal jobban leszel. Sajnálom, hogy idáig jutott a dolog, biztos vagyok benne, hogy mélyen is érintett, de kívánom, hogy legyél túl lelkiekben is és legyél a műtét után sokkal jobban legalább egészségileg.

    VálaszTörlés
  2. Hát, sajnos sejthető volt a tüneteid súlyosbodása láttán hogy a gyógyszeres kezelés csődöt mondott. Az biztos, hogy az év hátralévő részét átírta neked ez a betegség. Sok bátorságot, erőt és kitartást kívánok Neked.

    VálaszTörlés
  3. Sajnálom, hogy elkerülhetetlen lett a műtét, de remélem utána elmúlik a fájdalom és teljes életet élhetsz megint. ♥♥♥ Örülök a tegnapi spontán talinak. :):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ámen. :) Én is nagyon örülök, hogy összefutottunk! :)

      Törlés
  4. Most mi a helyzet a gyógyszerekkel? A fájdalomcsillapítódat lecserélték? Mellesleg az Algoflexet szeméy szerint nem tartom túl sokra, ez egy kis fejfájás elűzésére talán alkalmas, másra nem nagyon...

    VálaszTörlés
  5. Kedves Tímea, így ismeretlenül is kitartást, és egy nagy kalappal a műtét sikerességéhez, gondolj arra, hogy utána csak jobb lehet :)

    VálaszTörlés
  6. A hormont szednem kell a műtétig, "anélkül nem bírná"- mondta a prof. Kaptam egy kúpot, emellé mehet egy Nospa. Az Algoflex nekem sokáig az egyetlen volt, ami valamennyire hatott.

    VálaszTörlés
  7. Algoflex forte esetleg? Nekem az még a derékfájásomat is csillapította.

    VálaszTörlés
  8. Csak remélni merem, hogy az Algoflexet jelenleg nem szeded.......

    VálaszTörlés