2012. november 15., csütörtök

Napi natura: Sampon házilag

Hozzávalók
  • 1 evőkanál szódabikarbóna (érzékeny fejbőrűeknek 1 kiskanál)
  • 2.5 dl víz
  • 1 evőkanál almaecet
  • 2.5 dl víz
Hajmosás sampon nélkül (szódabikarbóna – almaecet)
 
Elkészítés

Egy üres flakonban keverjük össze a szódabikarbónát meleg vízzel, egy másikban az almaecetet meleg vízzel. Vizezzük be a hajunkat, majd tegyünk rá a szódabikarbónás vízből (hajhosszúságtól függően, akár az egészet). Masszírozzuk jól a hajunkba, majd öblítsük le. Utána öntsük rá az almaecetes vizet, ezt is masszírozzuk a hajunkba, majd öblítsük le. Ennyi. (Forrás: itt.)

Esti, megjegyzéses

A füldugós kellemes alvás után reggel telefonébresztőre keltem. Nem pattantam mérlegre, nem centiztem, hanem szabadságra mentem. Reggel írtam arról, miért és hogyan (itt olvasható). Jó hosszú nap volt, este fél 6-kor értem haza.
 
Ma a reggeli erőteljes EFT kopogtatás után (Ági, köszönöm a tanácsot, megfogadtam!) Bagdy Bella egyik dalát dúdoltam magamban egész nap (Minden rendben). Hogy ezek miatt volt-e vagy nem, nem tudom, hogy a napom sokkal jobbra sikeredett, mint előzőleg gondoltam.
 
Kajci:
- kukoricapehely, tej
- alma, narancs
- fehérjeporos-kakaós zabkása
- mandula, mazsola
- pár pufirizs.
 
Nem mértem, nem számoltam. De ahogy így elnézem, hülyeségeket nem ettem.
 
És a verseny is eredményes volt: kis tanítványom 3. helyezett lett :)
 

 

Reggeles, megjegyzéses

Hogy teher alatt nő a pálma, jól tudom. Csak nem szeretek pálma lenni. Úgy döntöttem, szabadságra megyek: négy napra. Nem a munkából, azt sajnos nem tehetem meg, hanem amúgy. Most négy napig nem lesz tervezett edzés, nem fogom számolni a kalóriákat, kikapcsolom kicsit az agyam, használom a bevált füldugót, és ha fáradt vagyok és megtehetem, aludni fogok, és négy napig nem lesz napirend, Fly Ladyt is elröptetem, hiszen úgyis minden megvár majd. Azt fogom enni, ami jólesik, és aki ismer, tudja, hogy hülye azért nem vagyok, nem fogom elszúrni az eddigi eredményeket: nem dobos tortáról és csokihegyekről lesz majd szó, hanem pl. nem grammra pontosan 100 g banánt fogok megenni, hanem egy egészet. Így Lulu is szabin lesz. Na, irány a meló, ma hosszú nap lesz, versenyre viszem délután a gyerekeket. Szép napot mindenkinek!