2014. június 27., péntek

Péntek (napi menü, előtte-utána fotó kicsit más aspektusból)

Étek hétfőn:
R: 4 piskóta.
U: kis darab kolbász, egy falat sajt.
V: fél tenyérnyi gombás hús, 2 tojás.
Részletek itt.

Kedd:
R: 2 lenmag kenyér, marék ribizli, kávé.
E: saláta, gombás hús, 1 tojás.
V: saláta, kolbász, 1 tojás.
Részletek itt.

Szerda:
R: marék málna, 2 lenmag kenyér, 1 főtt tojás, kávé.
E. sült csirke, saláta tökmagolajjal, fél avokádó, 1 tojás.
V: 1 tojás, saláta tökmagolajjal.
Részletek itt.

Csütörtök:
R: kávé.
E: 2 tojás, kolbász, 1 mini alma, 10 szem mandula.
V: sajtos csirke, saláta.
Részletek itt.

 R: kávé, csokikrém málnával.

 E: 1 tojás, 10 szeletke kolbász, saláta.

 V: 1 szelet sült csirke 1 csík sajttal, saláta.

(827 kcal, 80% zsír, 15% F, 5 % CH)

Ez itt pedig a Szent Iván éj előtt-után fotó. Szóval a ketogén étrend megspékelve egy ripityára összetört, megrágott és kiköpött szívvel meglehetősen hatásos.
Kockázatok és mellékhatások tekintetében olvasd el a betegtájékoztatót, kérdezd meg kezelőorvosodat vagy a Boszit... ;)


Belső csend: Gyógyítsd be a múltat!

"Szüntesd meg az érzelmi zűrzavart, teremts magad körül tiszta helyzeteket, mások gondjait pedig ne vedd a nyakadba, hagyd meg nekik! Egy új úton való elindulást szimbolizál a pénteki Rák újhold, méghozzá az érzelmek szintjén való elindulást egy magasabb szinten. A Rákra jellemző haladás, az egy lépést előre, kettőt hátra ugyan visszatarthat vagy lassíthat abban, hogy a saját utunkra lépjünk, mégis valamit magunk mögött kell hagyni, aminek rendezése lelki szinten most időszerű. Kész vagy arra, hogy lezárd a régit, és az újnak szenteld a figyelmedet?

A teliholdat követően (ami június 13-án volt) a Hold elkezdett fogyni. Mi van akkor, ha a Hold elfogy? Ekkor újhold van, és ez lesz június 27-én délelőtt a Rák 5°38′-n. Lelki értelemben az a kérdés, hogy mi az, ami elfogyhat, úgy mint a Hold? Valami olyan, aminek (vagy akinek) eddig a sorsát túlságosan a szívünkön viseltük, esetleg anyáskodtunk felette vagy általa éreztük biztonságban vagy értékesnek magunkat elnyomván saját igazi vágyainkat. A félelmek is fogyhatnak, a múlt érzései is fogyhatnak, a kötődéseink is fogyhatnak, súlyunk is fogyhat, az étvágyunk is fogyhat, kinél mi.
Figyelmünket a természetes szükségleteinkre és a saját érzéseinkre kell most irányítani. Meg kell tanulni bízni bennük. Ezek az érzések azonban arra is felhívják a figyelmünket, hogy mely szükségleteink szenvednek hiányt. Ha nem veszünk róluk tudomást, kielégítetlenek maradnak, az érzelmi élmények hiánya pedig előbb-utóbb depresszív hangulatot okoznak. Nem az a megoldás, hogy mindig jókedvet erőltetünk magunkra, hanem engedjük meg a rosszkedved is amely figyelmeztet a belső szükségleteink hiányára.
Fontos, hogy kiálljunk magunkért, nem pedig másokért. Legyünk biztosak abban, hogy mire vágyunk, nyíljunk meg magunk előtt még jobban, és adjuk oda magunkat ennek az érzésnek, ennek az új folyamatnak! Egy új út nyílik meg, ahol ugyan még sok a tanulnivaló, de az útra lépéshez el kell rendezni a múltat, a kapcsolatokat és szeretetteljes biztonságot nyújtó környezetet kell teremteni magunk körül. Ne feledd: lehetsz más, mint aki voltál, érezhetsz máshogy, mint korábban, lehetnek új álmaid, lehet néha rossz kedved, egy a lényeg: merd nyíltan vállalni és járni a saját utadat! Így a múlt a sebei is begyógyulhatnak." (forrás)

B. Tímea, köszönöm!

Ketogén étrend minta 2

What I actually eat, part II – “IFIK” (circa Q3 2012)

Three consecutive days of representative eating

Keep in mind, I don’t count my calories or weigh my food normally.  I do it periodically, such as at this time, when I’m curious as to what I’m actually eating.  I believe I’m able to do so without eliciting the Hawthorne Effect, but obviously one can never be positive.
TUESDAY
  • 7 am — morning workout – flat intervals on bike (75 minutes).
  • 1 pm – Nicoise salad:
    2 cup butterhead lettuce, 1 tomato, 10 black olives, 8 oz tuna steak, 1 hard boiled egg, 0.5 cup red onion, 2 oz lemon juice, 4 tbsp olive oil, 1 tbsp mustard.
  • 7 pm – Chicken salad with nuts:
    2 cup romaine lettuce, 1 tomato, 0.5 cup cucumber, 2 oz cashews, 2 oz walnuts, 8 oz chicken breast, 6 tbsp olive oil, 2 tbsp balsamic vinegar.
Daily totals:
Carbohydrate – 89 gm
Protein – 131 gm
Fat – 218 gm (about 15% SFA, 70% MUFA, 15% PUFA)
Calories – 2,900
WEDNESDAY
  • 6 am – morning workout – high intensity dry land (90 minutes).
  • 3 pm – The “Peter Kaufman shake” (named after my good friend, Peter Kaufman at Generation UCAN, who hooked me up with the recipe):
    4 oz heavy cream, 8 oz zero-sugar almond milk, 1 pack chocolate protein SuperStarch, 2 tablespoons almond butter, 8 gm additional glutamine, 1 tray of ice cubes (blended to smoothie consistency).
  • 7 pm – Chicken-nut omelet:
    4 eggs, 0.5 avocado, 3.5 oz cheddar, 3 oz red onion, 2 oz walnuts, 2 oz cashews, 4.5 oz chicken thigh, 2 tbsp butter
Daily totals:
Carbohydrate – 60 gm (30 gm of which is SuperStarch)
Protein – 151 gm
Fat – 226 gm (about 40% SFA, 35% MUFA, 25% PUFA)
Calories – 2,800
THURSDAY
  • 7 am — morning workout – hill intervals on bike (75 minutes).
  • 5 pm – Attia super salad:
    1.5 cup romaine lettuce, 0.5 cup cucumber, 0.25 cup mushroom, 1 tomato, 3 oz sliced T-bone steak, 2 oz cashews, 2 oz peanuts, 2 oz macadamia nuts, 8 tbsp olive oil, 2 tbsp balsamic vinegar.
  • Between 6 and 8 pm – after-dinner snack consisting of:
    3 oz cashews, 1 oz almonds, 2 oz peanuts, 1 oz macadamia nuts, 2 cups of coffee with a total of 6 tbsp heavy cream.
Daily totals:
Carbohydrate – 94 gm
Protein – 93 gm
Fat – 369 gm (about 20% SFA, 65% MUFA, 15% PUFA)
Calories – 3,800

My daily supplements

Note: I am only listing the products I use, and not trying to convince you that my brand of vitamin D is superior to another.  If I feel strongly about a product, I note it. But this is not a product pitch. I don’t make one penny off you buying any of these products.
FISH OIL
1 tablespoon of Carlson’s Very Finest Fish Oil, providing 2,400 mg EPA and 1,500 mg DHA.  I do feel this is a superior product and I’ve had detailed toxicology analytics conducted on the product to confirm the absence of lead, arsenic, mercury, and other toxins.
VITAMIN D
5,000 IU D3 in gel capsule, by NOW.
MAGNESIUM
400 mg magnesium oxide by Nature Made.
SODIUM
2,000 mg in the form of bouillon, typically by Knorr.
MCT OIL
Either 2 or 3 tablespoons, depending on activity level, by NOW.
PROBIOTIC
2 capsules of Mark Sisson’s Primal Flora, providing 60 billion CFU.  The reason I use Mark’s product is because I know and trust him, and I know how much homework he did in formulating this product.
(forrás
Ketogén étrend minta 1 itt.
Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Motiváció: miért ettem ennyit???

Fénykép: Csodaszep hetfot!:)

"Miért ettem ennyit?"

A következő tippeket tudom adni:

1. Egyél úgy, annyit, ahogy és amennyit a szervezeted kíván és ami a célodat támogatja. Aztán lakatold le a hűtőt, a kulcsot dobd ki az ablakon. Ezt virtuálisan is megteheted, ezt nevezik akaraterőnek, tudatosságnak, fegyelemnek.

2. Egyél úgy, ahogy tetszik, de ne érezz bűntudatot. Csak legyél tisztában vele, hogy fölösleges a kínlódás a kajával, mert így jövőre és azután is ugyanez a zsíros, plöttyedt, önbizalomhiányos, magas vérnyomásos valaki fog rád vicsorogni a tükörből.

Ne feledd: mindig van választási lehetőség!

Facebook oldal: Boszorkánykonyha