2012. december 2., vasárnap

40/35. nap

Eredmények: itt.
Reggeli: 30 g zabkása, 1 adag fehérjepor.
Tízórai: joghurt, bogyós gyümölcs
Ebéd: itt.
Uzsonna: itt.
 
Edzés: itt.

Vacsora: itt.
Összesen: 1226 kcal, 112 g F, 139 g CH, 26 g zsír.

Edzés

Asylum 4. kör 30/8. Back to core

Hát ez nem volt semmi. Főleg hátizom, mindenféle pozitúrában, gumiszalaggal, függőlegesen, vízszintesen... Van benne egy érdekes tricepsz gyakorlat, hát érzem is a hatását meglehetősen rendesen... Ez az edzés nem ugrálós, csak a bemelegítésben van pár percnyi ugrabugra, ezt szeretem benne a legjobban. Mármint hogy nem ugrálós. A bemelegítésnél úgy kattogott-nyikorgott a bal térdem, mint egy öreg rugós fotel...
 
És egy kis ráadás: Les Mills Pump: Pump challenge
 
Ugyanis az én kis 007-es készletem ott árválkodott a fal mellett, és nagyon hiányzott már a guggolás és a kitörés. Így ezt a rövid edzést választottam, és 16 kilóval csináltam. Igazán jólesett, igazán megizzasztott :)
 
Jólesett utána a csirkevacsora :)



Recept: Joghurtos-sajtos csirke

Nagyon egyszerű, nagyon gyors, viszonylag olcsó étel. 100 g csirkemell filét nagyon vékony kis téglácskákra darabolok, forró serpenyőbe teszem, fehéredésig kevergetve sütöm. Felöntöm annyi vízzel, hogy FÉLIG ellepje. Megsózom. Ha elfőtt a víz, felöntöm annyi tejjel, hogy éppen csak félig ellepje. Ha már a tej is fogyóban, ráöntök egy doboz natúr joghurtot. Ha puha a hús, megszórom 30 deka sajttal, és addig sütöm, amíg a sajt pirulni kezd rajta. Mennyei finom.
50 g sült krumplival ettem (zsiradék nélkül megsütöttem serpenyőben a vékonyra szeletelt krumplit).
(364 kcal, 49 g F, 30 g CH, 9 g zsír)

Recept: Répás quinoa

(206 kcal, 8 g F, 40 g CH, 3 g zsír) 50 g főtt quinoát összekevertem 100 g főtt sárgarépával, kicsit összesütöttem kis natúr ételízesítővel megszórva serpenyőben (zsiradék nélkül). Amikor elkészült, kicsit megsóztam. Nagyon finom, nagyon laktató, szerintem kiváló edzés előtti eledel.

Recept: Banán-kiwi mix

(295 kcal, 30 g F, 34 g CH, 4 g zsír)
A mixerbe került:
50 g banán darabokra "törve",
100 g kiwi meghámozva, feldarabolva,
1 adag vanília ízű fehérjepor (Biotech Iso Whey Zero),
2 dl tej (laktózmentes, Spar).
Jól összeturmixoltam.
Egy krémes-habos állagú, nagyon finom ízű masszát kaptam (és még mindig nem Felipe ;-)).






Eredmények 40/35. nap

Where do you land?  Are you where you want to be?  Make a goal and go for it!
Hát, mintha csak én lettem volna lefotózva az ötös számú képen. Gyönyörű kis kerek sellő, hatalmas combok, párnás hasika, párnázott karok, hatalmas hátsó. Oké, persze melleim is voltak... Imádtam enni és igazából édesmindegy volt, mi az, amit bepakolok az arcomba. Ráadásul a családnak ez nagyon imponált: egészséges leány, eszik rendesen, és olyan jól néz ki. Így nevelkedtem, míg egyszer csak rájöttem: tényleg bálna vagyok. De hála a magasságosnak arra is rájöttem, hogy NEM AKAROK BÁLNA LENNI! Soha többé. De még csak husi, duci, dundi sem! Ennek már három éve. Akkor álmodtam egy nagyot, és mára már tényleg ott állok az álmom kiskapujában. Nem akarok cukorbeteg lenni, nem akarom, hogy magas vérnyomásom legyen, nem akarom az ízületeimet ezer kiló fölösleges zsír cipelésével naponta terhelni. Nem akarok bujkálni azért, mert kövér vagyok, nem akarom lebernyegekkel takargatni az úszógumijaimat, nem akarok kendőkbe burkolózva strandolni (amik úgysem tűntetik el a sziluettet...). Még negyven éves korom, a változó kor előtt szeretném rendbehozni a testemet, amíg nagyobb esélyem van a könnyed mozgásra, amíg nem kavarnak be a hormonok. Ma is áldom az eszemet, amiért három éve belevágtam, pedig akkor még csak álom volt, igazán nem hittem benne, hogy meg is tudom csinálni. De idén megváltozott minden. Kihasználtam egyik rossz tulajdonságomat, a makacsságomat, és mentem előre, mint egy faltörő kos, hogy legalább 60 kilóra sikerüljön az alakulás. Átléptem ezen a bűvös hatvanon, ötössel kezdődik a mérleg mutatója már hetek óta, és aki nem fogyott még 20 kilót életében, el sem tudja képzelni, hogy ez mekkora öröm, sőt azt sem, hogy emögött mennyi munka, lemondás, akarat, kűzdés, fegyelem áll. Sok dolog van az életben, ami meghatározott, de hogy hogyan teszem tönkre vagy hogyan "javítom meg" a testem, az szerintem csakis rajtam múlik. Egy döntésen, hatalmas elszántságon, néha emberfeletti kitartáson, néha azon, hogy a széllel szemben is menni kell tovább. Mert bizony a környezet a legkevesebb esetben volt támogató. Hülyének néztek, amikor rékázni majd futni kezdtem, nem értették meg, miért az az első dolgom reggel, hogy meglegyen az edzés; hülyeségnek tartották, hogy elhagytam a cukrot és a finomított szénhidrátokat, egyáltalán: minden hülyeség volt a környezetemnek, amibe belefogtam. Na, amikor meglátták az én kis 007-es készletemet!!! De már egy ideje igazán nem tud izgatni, ki mit gondol rólam, a kajálásról, az edzésekről. Mert az élet, a kinézetem engem igazol. Határozottan egyre jobban nézek ki, és határozottan egyre jobban érzem magam a bőrömben. :)
 
35 napja kitaláltam, hogy adok egy kis svungot az álomsúly elérésének: 40 nap alatt megcsinálom a maradék alig két kilót. Amint ezt okosan kiagyaltam, kezdődtek a gondok. Kezdésnek egy jó kis alapos gyomorrontás. Hányás, hasmenés, és utána majdnem két hét lábadozás. Se kajálni nem tudtam rendesen, se edzeni, örültem, ha valami megmaradt a gyomromban, és hogy fizikailag kibírom a mindennapok normál terhelését. Így a 40 napból gyakorlatilag 14 simán elúszott. Először kicsit zavart, aztán úgy döntöttem: azt az elveszett 14 napot hozzáadom a 40-hez. Így nem december 6-ra tervezek, nem a Mikulás hozza majd nekem a kis ötvenhetes csomagot, hanem rá két hétre a Jézuska :) Így aztán a 40 nap elnevezést meghagyom a blogon, de 54 nap alatt fogom teljesíteni. Szerintem korrekt így.
 
Nehezen rázódtam helyre nem csak fizikailag a gyomorrontás után, míg most megint minden a helyére került. Elkezdtem újra az Asylumot, ez most a 4. kör. Egyáltalán nem unom, sőt. A kaját nem akarom túlspirázni, marad egylőre a kalóriadeficit, de nem rinyálok a CH-n, ha magas, akkor magas, legalább nem depizem szét magam. Persze nem pékáruból viszem be a magasabb CH-t sem, van, hogy napokig nem eszem semmi liszteset! :) A fehérjét igyekszem 100 g-on felül tartani. Sőt a zsírt sem veszem véresen komolyan, ha becsúszik 1-1 nap egy kicsit magasabb érték, hát akkor úgy a jó. A mérések engem igazolnak :)
 
Már az sem borít ki, ha stagnálok. Van ilyen, és nálam leginkább az vált be ilyenkor, mostanában, ha pihenek 1-2 napot. Aztán minden jobban megy. Mert közben haladok az utamon, és ez nem is lehet másként :)
 
 
A blog indulásakor
2012.08.06.
14. nap
2012. 11. 11.
21. nap
2012. 11. 18.
35. nap
2012. 12. 2.
magasság (cm)
 164
164
164
164
mérleg (kg)
63.8
59.3
59.2 (-0.1)
58.9 (-0.3)
mell alatt
79
75
75
74 (-1)
derék
80
74
73 (-1)
73
csípő
87
81
80 (-1)
80
bal comb
58.5
54.5
54.5
54.5
jobb comb
58.5
54.5
54.5
54.5
bal vádli
36
34
34
34
jobb vádli
36
34
34
34
bal combtő
60
55
55
54.5 (-0.5)
jobb combtő
61
55
55
54.5 (-0.5)
 
 
 
 
 

Advent első vasárnapja