2013. augusztus 20., kedd

Új fejezet 9. nap

Alvásterápia


Az 1-13. napig itt írtam az alvásért folytatott harcomról. A 14-15. nap is ugyanígy telt. Talán kicsit nehezebben aludtam el, de hát szombaton lakodalom ÉS néptáncfeszt volt, vasárnap pedig szintén néptáncfesztivál, amiből még a narrátor szövegét is hallottam, sőt néha érteni is lehetett. És akkor ugye hétfőn hajnalban egykor felkelés, mert indul a knittelfeldi mandula. De csináljam az alvásterápiát. Aminek a lényege éppen a monotonságában rejlik, hogy a tervet MINDEN NAP, minden egyes nap UGYANÚGY, sőt UGYANAKKOR csináljam. De hát az élet itt most rendesen diktált, fel kellett kelni, fél napot buszozni, és tegnap meg már dolgozni. De tegnap estétől folytatódik a nagy terv ;) Mától lehülést mondtak, esik is az eső. Egyébként a gyors elalvás nem jött össze, járt az agyam. A szokásos trükkömet csináltam: gondolatban bepakoltam egy fiókba minden egyes gondolatot, és becsuktam. Ha jött egy újabb foszlány, azzal is ez történt. Amíg csak el nem aludtam. Reggel óracsörgés előtt ébredtem, valamivel fél 6 előtt. Fáradtság? Szédüléses tízezer százalékos. De ez fél óra múlva sima fáradtra váltotzott.
 
 


Edzés


Reggel sikerült megcsinálnom egy 50 perces aerobot, természetesen előtte bemelegítéssel, utána nyújtással. Helyben futás volt. Jólesett, mert felébresztett, adott egy kis lendületet, és közben zenét hallgattam (Kid Rock, Guns N' Roses...). Mindezt a fürdőszobában. Hogy nagy élmény-e? Nem. De legalább nem punnyadok mindenféle kifogásra hivatkozva. Volt kedvem hozzá? Nem. De ez tényleg nem kedv kérdése. Belekezdtem az Új fejezetbe, és jöhet hó vagy sár, lehet jó vagy rossz kedvem, amit terveztem, megcsinálom.

"Létezik egy nagyszerű eszköz, ami otthon is tökéletes segítséget nyújt az edzéshez, és akár a zsebedben is elfér, ha utazásra magaddal vinnéd. Ez pedig nem más, mint a gumikötél! ... A gumikötél vagy a gumiszalag egy nagyszerű eszköz, amivel minden izomcsoportra tudsz edzeni. Ráadásul nem kell attól tartanod, hogy megszokod a terhelést, mert többféle erősségű létezik, ráadásul a fogás szélességével is tudsz a terhelésen állítani. Előnya a súlyzókkal szemben, hogy nincs a mozdulatoknál holtpont, a gumikötél állandó terhelést biztosít az izomnak. Bármikor magaddal viheted az utazásaid alkalmával is, de a munkahelyeden is nagyszerű megoldás arra, hogy az egész napos ülés közben átmozgasd az izmaidat." (forrás)
 
Nem hoztam most a súlyzókészletemet, gumikötéllel fogom végezni az edzéseket a kinti két hétben. Van nálam zöld (közepesen erős) és piros  (erős) is.

Nagyon nem volt huzatom nekiállni a délutáni súlyzós/gumikötelesnek. Végre hűvös van, végre lehetne egy jót aludni. Olvasgattam, néztem a ködös-felhős hegyeket, számoltam az esőcseppeket, szóval mindent megtettem annak érdekében, hogy halogassam a dolgot. Halogatás. Hát nem megígértem magamnak, hogy ez a szó kitörlődött a szótáramból? Egy csepp, két csepp... És akkor egyszer csak beugrott. Eszembe jutott egy gondolatsor:

 

"... ne add fel, mert ha igy is feladod akkor tényleg  nincs miről beszélni, és add át a helyet az arra érdemesnek. Tűzzetek ki egy célt, adjatok értelmet a programotoknak, ami lehet egy megszerzendő csaj/srác, egy odabaszott megjelenés az exeknek, vagy egyszerűen csak új élet egy szebb testben, de tökmindegy mi, a lényeg hogy tudjatok érte lelkesedni és vigyen előre titeket az edzések közben.

De egy dolgot soha ne felejtsetek el. Mindenki annyit fog elérni az edzésekkel és olyan eredményeket fog tudni produkálni, amennyit az életben is elérne. Azaz ha te feladod, ha nem lesz erőd, ha nem fogsz küzdeni, ha nem szorítod össze a fogad és nem mész tovább, akkor az életben sem fogsz lófaszt sem elérni, mert ott sem fogsz küzdeni, és ott is feladod az első szembe jövő akadálynál. Az edzéseknél falakba fogtok ütközni és először mindegyik fal kurva magas lesz, de mindegyiket át tudjátok ugrani ha nem vagytok jellemgyenge senkik..." (forrás)

Így hát fogtam magam, azon nyomban átöltöztem és már kezdtem is a bemelegítést. Az edzés jól ment, de voltak fújások, fujtatások, fogösszeszorítás, szívkiugrás és minden, ami kell. A végén a nyújtás nagyon jólesett.

Étkezés


Reggeli: Rántotta (2 tojás, 3 tojásfehérje), 1 paradicsom, 2 pufi rizs, 50g mandula
Tízórai: 1 tonhal konzerv, 33g barna rizs, 150g paprika
Ebéd: fél camembert sajt, 150g uborka, 2 pufi rizs
Uzsonna: 150g csirkepörkölt, 150g spenótfőzelék, 33g barna rizs, 1 pufi rizs
Vacsora: 90g túró, 75g növényi joghurt

1636 kcal, 146g F, 112g CH, 64g zsír

Folyadék: 2 liter víz, 1 liter zöld tea.

Megjegyzés


Hogy szeretem-e még a rizst? Nem. Hogy bírok-e még meghatározott időben ennyi zöldséget enni? Nem. Hogy szeretem-e a húúúúúst?????????? Neeem! De ez most egy darabig nem erről szól. A 9. napnál tartok, eddig minden nagyon jól megy. Eldöntöttem, hogy megcsinálom, vállalom az egészet a blogon és az életben is, nem léphetek vissza, mert felégettem a hidakat. Tehát megeszem a rizst, megeszem a zöldséget az adott időben, és letömködöm a húst. Oké, holnaptól megint jön mellé tuti egy kis kóla lájt...