2017. január 2., hétfő

Hétfő, Ausztria 14/11.

Dög unalom visszaolvasni (is), hogy a betegem mikor feküdt, mikor kelt... A 11. napon mát engem sem érdekel, hányszor kell a végigpisilt lakást takarítanom, hányszor cserélek rajta ruhát, hány adag mosás megy egy nap. A második hét vége felé -tök őszintén- az idegeim teljesen szétcincáltak, ekkor már nincsenek tervek, már nem akarom A-t bevonni semmibe, mert semmihez semmi kedvem, nincs energiám, és elsősorban nincsenek idegeim ehhez (sem). De még három nap vissza van és nekem ugyanolyan nyugodtnak és mosolygósnak kell lennem, mint az első napon (mert másnak nincs értelme).

Szóval...

Hiányzik a mozgás ezeken a két heteken. Amit az udvaron rohangálok, az smafu. A szabadidőről már beszéltünk, de ma sem voltam kint. Sokat gondolkodtam azon, hogy oldjam meg, hogy ha minimálisat is, de mozogjak. Hiszen iszonyat fáradt vagyok, korán kelek és későn fekszem, ugye éjjel is egyszer-kétszer kelni kell, pihenni csak az otthoni két hetemen tudok. Tegnap átsuhant az agyamon, hogy fél percet rá tudok szánni, és ez nem is túl megterhelő. Plank. 20 másodpercet bírtam decemberben, annyit kibírok most is. Meg a lábaimat sem ártana átmozgatni, felemelni magas térdemelésbe nem olyan iszonyatos. És tegnap csináltam egy 20 mp-es planket és 20 magas térdemelést. Ma délelőtt pedig kigondoltam, hogy ha ez az egy perc mozgás belefér, akkor lehet rajta naponta picit emelni, sőt egy-egy gyakorlattal ki is lehet egészíteni. Volt egy nyugis negyed óra, úgyhogy felskicceltem egy cetlire, ahogy elképzelem. És azt is eldöntöttem, hogy felkelés után fogom csinálni, akkor nem marad el. Ha emellé még ki is mehetek kicsit sétálni-kocogni, az már kész főnyeremény (itt).



Mozgás:
- nyújtás: nyak, váll, hát felső szakasz
- 21mp plank, 21 magas térdemelés
- 3.5km
Még 3 nap.

A nyak, a váll és a hát felső szakaszának átmozgatása

Bölcs



"El kell fogadni azt, hogy a másik ember más, mint én. Lehet, hogy nem egészen értek vele egyet, de segítem abban, ami pozitív benne, és nem azon lovagolok, ami negatív. Nem formálhatjuk át a világot a magunk képére. Mindenkinek joga van a saját világához. 
Tökéletes ember nincs - mert akkor nem a Földön lennénk. 
A gyűlölet a szeretet megbetegedése. Le kell a gyűlöletet szerelni, mert az újabb gyűlöletet, harcot szül, ami semmire nem vezet. Ezek kiselejtezett, elavult, hasznavehetetlen dolgok, mert nem volt még háború, amelyet a győztes is el ne veszített volna. A Föld egység. Ha az én nagylábujjam fáj, a fülem sem érezheti jól magát. Mindenkit arra tanítok, hogy legyen önmaga, és betöltse, amire született. Szépen, jól, amennyire telik tőle. 
És a szabály örök: aki kapni akar, annak előbb adni kell. Adni nem könnyű."


Szepes Mária