2012. július 19., csütörtök

Napi esti :)


(Forrás: Facebook)

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Vacsora

Mai vacsim összecsomagolás közepette egy májkrémes kornspitz volt, hazacuccoltunk a Duna-partról. Ez maga felért egy edzéssel, ha érdekel, részletesen is elmesélem, melyik izmaimat hány kilós súllyal és ismétlésszámmal dolgoztattam meg. A gyerekeket rögtön lefürdettem, és egy rémséges mesét meséltem a kedvenc könyvükből: Scooby Doo és a boszorkány szelleme...


Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Napi bölcs


Tényleg érdemes megfontolni, melyiket választod. A képen látható mennyiségű olajban, a mellette lévő csirkében, és a jóval több zöldségben ugyanannyi kalória van. Tuti, hogy ennyicske olajjal nem lakok jól. A csirkét nem igazán szeretem (a húst úgy általában nem komálom), a zöldség viszont jöhet! :))

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Frissítés 2005-ből: már más a véleményem :)

Nyár a Dunán: Sellő-Boszi











Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Reggeli: Gombás-hagymás-spenótos tojás

Gombás-hagymás-spenótos tojás


A gyerekek végignézték az ételképes albumomat, és ezt kérték ma reggelire. Van minden hozzávaló, igazán gyorsan elkészül, finom is, laktató és tápláló, hát legyen.

Recept:

Előlészítem a következőket:
  • mosott, aprított zöldségek (gyakorlatilag bármi beletehető, amit szeretsz)
  • felvert tojás
  • fűszerek (nálam leginkább csak só, bors)
  • serpenyő
  • (akinek "ragadós" serpenyője van, annak olaj)
Így készül:
  • felverem a tojást, fűszerezem, a serpenyőbe öntöm, kevergetés nélkül közepes lángon sütöm
  • ha félig megsült, rádobom a zöldségeket, készre sütöm.
Ma végül csak sajt és paradicsom került kérésre a tojásra. Megint a gyerekek fotóztak:



Facebook oldal: Boszorkánykonyha