2014. március 17., hétfő

21. heti menüterv (2014/ 12.hét)


A kúra teljes tervezett mente itt

Juharszirup kúra
Visszaépítő étrend
3.
(hazaút)
(03.17-)
4-7.
8.
9.
10.
banán
szirup
narancslé
zöldséglé
zöldséglé
alma
banán
zöldségleves pürésítve,
1 narancs
brokkoli krémleves
szirup
zöldségleves leve
1 banán
alma, sajt
1 narancs
marék mag, 1 narancs, sajt
zöldségleves pürésítve
zöldséges csirke
zöldséges tojáspita
saláta
mákos részta


141. nap / Juharszirup kúra / 3. nap


1. nap itt
2. nap itt
A kúra menete (2014) itt



Már tegnap este összekészítettem a csomagomat, és -habár az eddigi legkönnyebb kinti két hetem volt- nagyon örültem, hogy mehetek végre haza. A stájerek is megmondták: "Dahoam is dahoam".

Nagyon jól aludtam, nagyon jól ébredtem :) Elkészítettem a kúraitalt, bepakoltam a mára tervezett két banánt és egy almát, elvégeztem az utolsó simításokat a kis lakosztályban, hogy minden csillogó-villogó tiszta és friss legyen, és kezdődhetett a nap. Ma reggel hálát adtam a könnyű két hétért, a jó időért, az egészségemért (...) és azért, hogy időben jönnek értem és hogy gyorsan hazaérünk.


A busz fél 11-kor jött. Meglepődtem: másik busz, másik sofőr. Eddig mindig L-val jöttem-mentem, de hát mindig minden változik és ez rendjén is van így.

Juharszirup kúra és hosszú utazás? Nem éppen összeillő páros. De szerény véleményem szerint ebben sincs lehetetlen. Ez a nap még az előkészítéshez tartozott volna, ezért jött velem a két banán és az alma. De mivel nem voltam éhes, halogattam a gyümölcsevést, míg végül hazaértünk. A gyümit megkapta K., így ma már megvolt az első totálisan tiszta kúra nap. Pici trükköt alkalmaztam a kúraitallal kapcsolatban. A szirupot, a mézet, a két narancs és a két citrom levét egy 0.75 literes flakonba öntöttem, erre jött annyi mentes víz, amivel megtelt a flaska. A maradék vizet másik flakonban vittem magammal. Arra apelláltam, hogy útközben a -meglehetősen töményre, édesre sikerült- italt szürcsölöm majd, ha pedig hazaértem, pótolom a vizet (és a többi napi folyadékot). Félő volt, hogy menni fog a hasam, de szerencsére nem volt gond. Azzal a tervvel viszont igen, hogy én majd a szirupos márcot magában képes leszek szopogatni. Aaaanyira édes volt, hogy kénytelen voltam hozzá vizet is inni. Így viszont tárgyaltam a sofőrrel a hólyagürítés ügyében. Sikeresen. Végül a 0.75 liter szirupos víz (inkább vizes szirup) fogyott el az úton és majdnem 1 liter víz.

Dunaújváros után már éreztem, hogy nagyon jólesne könnyíteni magamon, de még nem volt vészes a helyzet. Megbeszéltem hát magammal, hogy kibírom hazáig. Nagyon jó tempóban haladtunk, most gyakorlatilag száguldottunk hazafelé, így nem aggódtam. Dunaföldvár előtt megint jelzett a hólyagom. De arra gondoltam, hogy minden a lehető legnagyobb rendben van és hogy minden úgy van jól, ahogy van. Amikor elmerültem ezekben a gondolatokban, egy pihenőhely táblájánál a sofőr megkérdezte, megálljon-e. Persze, hogy igent mondtam. És tényleg minden úgy volt jó, ahogy történt.

Iszonyat jó időt futottunk, fél 5-kor már a lakásban voltam, ahol ez a "hazaérkezős csokor" várt:


Először jöttem az "új helyre" kintről haza, és érdekes módon egyáltalán nem volt furcsa :-)

Ugye mondanom sem kell, hogy azonnal nekiestem az ásványvizes palacknak, le is csúszott rövid időn belül 1.5 liter. És azóta fél liter, kevés (frissen facsart) narancs levével. Elalvás előtt pedig jön egy bögre "Guten Abend" tea. Tényleg ez a neve, szeretem, nagyon finom.

A közérzetem teljesen rendben.
Barna mackó reggel természetes módon bújt ki a barlangjából ;-)
A gyomrom csak délelőtt korgott kicsit, de egy korty szirup után csendben maradt. :-)
És meg kell mondanom: nagyon jól érzem magam. Ugyanaz az érzés, mint a tavalyi kúra alatt. Valamiféle szabadság, nyugalom, belső béke, felszabadultság terjeng legbelül. Isteni érzés!

Megvolt hát a kúra 3. napja.
Még 7 nap.
És őszintén megmondom: nem várom a végét!



Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Jusziku, avagy JUharSZIrupKÚra 2013 itt
Juharszirup kúra 2013: amiért anno belevágtam itt
A juharszirupos méregtelenítés hét alapelve itt
A méregtelenítés befejezése, visszaépítő étrend itt
A juharszirup kúra teljes menete itt
Visszaépítő étrend itt
2013:
1 . nap itt
2 . nap itt
3 . nap itt
4 . nap itt
5 . nap itt
6 . nap itt
7 . nap itt
8 . nap itt
9. nap itt
10. nap itt

Motiváció