2013. október 11., péntek

Motiváció holnapra

Fénykép: Photographer Dimitris Skoulos 
http://rawforbeauty.com/blog/

Nem mondom: késő van.
Nem mondom: a 12. folyamatos munkanap végén meglehetősen fáradt vagyok.
Nem mondom: holnap reggel 7-ig tudnék aludni.
Nem mondom: ha délutánra hagyom az edzést, valami mindig közbejöhet.
Nem mondom: tudnék húson, tojáson, zöldségen és tonhalon kívül mást is enni.
 
De -és ez inkább DE- látom a régi képeimet, látom a mostaniakat.
Emlékszem, hogy éreztem magam akkor, és tudom, mennyivel jobb most.
Mindenki fáradt.
Mindenki szeretne sokáig aludni.
Szeretném a holnapi edzést megcsinálni, ezért felkelek korán.
És eszem továbbra is a húst, tonhalat, tojást és zöldséget.
 
Nem tudom megmagyarázni, de valami belső akkumulátorom van, ami tárolja az energiát, a motivációt ahhoz, hogy elérjem, amit szeretnék. És ez az akksi egyre erősebben működik, így érzem, hogy szabadulnak fel ezek a rejtett tartalékok. Yoda is megirigyelne :-)
 
Két hét még az Új fejezet első szakaszából.
 
Komolyan mondom: nem is az érdekel, mit fog mutatni a végén a mérleg, hanem már a második szakasznak örülök előre, ami aztán tényleg igazi kihívás lesz. Na, ANNAK a végére vagyok nagyon kíváncsi! Izmocskáim, sokasodjatok! :-)

Új fejezet / 61. nap

Hát, kérem, reggel 2 dologra ébredtem. Az első: olyan volt az ajkam, mint Geronazzo Máriának... De leapadt, szerencsére. A másik: tádááámmm, itt a hegyekben már havazik :)
 

 
Reggeli:
2 tojás, 2 sz. sonka, 1 saját kenyér, tejeskávé
 
 
Ebéd:
sült hús (150g), rizs (30g főtt), párolt brokkoli (150g)

 
Megjegyzés:
Amíg E. 85 éves, és elvan reggelre 1-2 vajas zsemlével, kapucsínóval; délelőtt bevág egy tábla csokit vagy egy hatalmas süteményt; ebédre megeszi pl. ma a kis halrudacskáját főtt krumplival és paradicsom salátával; 3-ig bevág egy adag édességet; este eszik 2 vajas-szalámis-sajtos pékárut rumos teával, nekem ez az étrend nem gyerebe. Ma azt mondta a lányának, fogyott 1 kilót. Elmondtam a lányának, mit eszik, szerinte kevés a szénhidrát. Több süteményt meg csokit kellene ennie és mindenképpen vegyünk hozzá tejszínt is, mert 60 kg felett kell maradnia E-nek. Egy 155 centis, 85 éves, ülő életmódot folytatónak. Nem szóltam semmit, hiszen nem vagyok orvos, se dietetikus.
 
Megjegyzés2:
Ugye megy az étkezéseknél minden alkalommal a jólennehateisaztennédamitén a néni részéről. Nem fogja fel, hogy rosszul vagyok a tejes dolgoktól. Glutént a magam döntése miatt nem eszem, de azt hiszem, ehhez semmi köze. Ráadásul szinte semmibe nem kerülök neki, hiszen otthonról hozom a kajámat. Ma délben jött a temiértnemeszelsalátát? miérteszelilyenkeveset? Bla-bla. Így leírva biztosan nem olyan idegesítő a dolog, mint ezt 9 hónapja minden itteni kajáláskor végighallgatni. Mivel ma -is- mindenféle közbejött, így később ebédeltünk, a kaját kétszer melegítettem újra. És azért a reggel 8-as reggeli után nekem már nem volt vércukorszintem és kopogott a szemem. Tehát a kajám kábé felét "menet közben" elcsipkedtem. És eldöntöttem: mivel megkértem már, hogy ne analizálja az étkezéseimet, ha ezentúl is megteszi, nem fogok vele enni. Ott leszek, amikor eszik, de külön fogok enni. Mert biztosan vannak, akiknek kötélből vannak az idegei, de az nem én vagyok.
 
Edzés: délután.
 
Majd önfodrászat. Annyira nem is lett rossz :-)
 
 
Uzsonna:
tonhal saláta
 
 
Majd egy jó kis séta a csodás napos, de hideg időben:
 
 
Vacsora:
sült hús, saláta
 


 
Folyadék: 2 liter.
 
És már csak 2 nap, és megyek haza :-)
 

Új fejezet / 61. nap / Edzés

"Hát igen, fogyókúra és alakformálás ide vagy oda, a formásan kerek csípő a nőiesség szimbóluma marad. Ez a gyakorlatsor orvosságot jelenthet, akármilyen idomokkal áldott is meg a sors. Ha sportosabb, keskenyebb nő vagy, nagyon szépen kerekítheted, izmosíthatod az adott területet, ha csak 1 kört csinálsz a gyakorlatsorból, viszont nagyobb lábsúlyt használsz. Ha homokóra alkatod van, használj fél vagy 1 kilós lábsúlyt és menj 2 teljes körre. Ez inkább szálkásító jellegű edzés lesz így. Én általában 2 kilós lábsúlyt használok és először végigpörgetem az egész gyakorlatsort bal lábbal, majd mikor már lezsibbadt, jöhet a jobb láb. Akárhogy is, ez az edzés, csakis az előnyödre válhat és ha még megfejeled egy farizom gyakorlatsorral is, akkor csodaszépen körbedolgozhatod a popsit."

 

"Ha szavazást indítanék a kényes testrészekre vonatkozóan, biztosan dobogós lenne a belső comb. Ismerkedjünk meg kicsit közelebbről ezzel a könnyen párnásodó és nehezen szálkásodó testrésszel. A combközelítő izmok a csípőízületet mozgatják. A szeméremcsonttól lefelé haladva helyezkedik el a fésűizom, a rövid, a hosszú, majd a nagy combközelítő izom, amelyek fő funkciójukat tekintve a combot közelítik, és kissé kifelé forgatják; valamint még lejjebb, a térd- és csípőízületet áthidaló karcsúizom, amely a combot közelíti és kissé befelé forgatja. Ezek az izmok szépen formálhatóak, a problémát inkább az jelenti, hogy a nőknél hormonális okokból szívesen raktározódik a zsír ezen a területen. Ezzel csak egyet tudsz tenni: testzsírt veszíteni. Mértékletes, zsírszegény táplálkozással, általános zsírégető edzésekkel. Ahogy olvad le a háj a belső combról, úgy rajzolódik ki a combközelítő izom. Egyénenként változik, hogy ehhez mennyi zsírt kell veszíteni, sokunknál ez az egyik utolsó terület, amely “megadja magát”. Egy biztos: lehet formálni és érdemes is, hiszen a szép, izmos combhoz hozzátartozik a jól “karbantartott”, narancsbőrtől mentes belső comb képe is."

 

Péntek Enikő: Időzóna edzések 1-5. itt
Péntek Enikő: Kar-popsi tabata itt
Péntek Enikő - Zóna edzésterv változatok céloknak megfelelően itt
Péntek Enikő - ötletek napi 5 étkezésre itt
Péntek Enikő étrend itt.