2013. április 7., vasárnap

Ha minden kötél szakad...

Khmm, hát... szétizéltem és agyongyötörtem a gumiszalagomat.
Nem csodálom: sok éves már, és hozzásegített 21 kiló leadásához.
 
 
És... Tádáámmm!
Beugrottam este az Aldiba, és elhoztam az utolsó doboz szalagcsaládot :)

 
Ha már meglesz a bícsbádim, és nem kell ezekkel tornáznom ( ha-ha-ha), jó lesz az egyik fejpántnak, a másik nyakkendőnek, a két kisebb pedig naagy-naaagy befőttes guminak :)))

 
De addig is... Mmmm! Shaun... Asylum 2... :)))

A Három Fa

Mindig szeretek a szeretteimmel lenni. Akkor is, ha ettem anyu madártej szeletéből (nem bánom: isssteni volt!), akkor is, ha mami két napig nem hagyott békén (te miért nem eszel? miért azt eszed? miért csak ennyit eszel? miért vágod azt le? egyél! igyál!...), akkor is, ha totál kiütéses lett az arcom (mondjuk az már pénteken kezdődött).
Akkor is, amikor mamival és M-val felsétáltunk a keresztszüleimhez.

A "Három Fa" azóta ott állt, amióta az eszemet tudom. Három gyönyörű, hatalmas, büszke hársfa, mint egy különös világ különös őrei Hőgyészen, a Tátra utca bejáratánál. Amikor kicsi voltam, a tesómmal nagyon gyakran voltam a nagyszüleimnél. Persze -anno mi még- szinte egész nap kint játszottunk: az udvaron, a ház körül, az utcán. Futkároztunk, tollasoztunk, bicikliztünk... Egyetlen nagyon fontos szabályt kellett betartanunk: csak és kizárólag a "Három Fáig" szabadott mennünk, tovább egy lépéssel sem. Harmincnyolc éve ismertem a "Három Fát", és most ennyi maradt belőle:




Habár eltűnt mind a három hársfa, és nem ontja már több tavasszal hársfavirág-illatát, nekem ez a bejárat mindig ott lesz, gyermekkorom játékvilágának határőrei mindig ott fognak állni. Ezután is a "Három Fánál" fogok lekanyarodni a főútról a Tátra utcába anyuhoz és a nagymamámhoz. Remélem, még sokáig.

Fehérje chips


Nem vagyok nagy húsevő, de igyekszem. Hiszen a csirkemell sok fehérjét tartalmaz, mindemellett kevés zsírt.

Az egyetlen módja, ahogy SZERETEM a csirkét: a boszi féle csirke chips.

Késsel hajszál vékonyra felszeletelem a csirkemell filét (miután minden egyes apró zsírt, cafatot, inat eltávolítottam róla- mert ezeket egyszerűen nem szeretem). Ezeket a nagyon vékony szeleteket kicsit még megklopfolom, sózom, borsozom, fokhagymázom, és natúr csirkefűszerrel megszórom. Ha van rá idő, a fűszerpácban pár órára visszateszem pihenni a hűtőszekrénybe. Aztán icipici olajon közepes lángon mindkét felét a husinak PIROSRA sütöm.

A képen  nem nagyon látszik, de tényleg chipsszerűen vékonyak, roppanósak a falatkák :)