2012. augusztus 24., péntek

Jó éjt!


...

Menü aug. 24.

  • Reggeli: Zabkása, alma itt


  • Tízórai: Alma

  • Ebéd: Amarántos túrós zabos izé itt


  • Uzsonna: Bruschetta itt


  • Vacsora: Gombás sonkás tojás itt

Vacsora

3 közepes fej gombát megpároltam, adtam hozzá 20 g sonkát, 1 tojással megsütöttem. Paradicsomot ettem hozzá.

És a pohár víz és tea... :)

(Ma már annyit ittam, hogy az embertelen... 30 fok bent, még most is 35 kint...)

Várom

(inda.hu)
 
(inda.hu)
 
(shopping.hu)

Uzsonna: Bruschetta

A kornspitzet félbe vágtam, serpenyőben megpirítottam a vágott felülelét. Majd a serpenyőbe öntöttem egy kávéskanál oliva olajat, 1 gerezd zúzott fokhagymát, kis sót és 60 g kockázott, héj nélküli paradicsomot. A kornspitzet megkentem a masszával, megszórtam bazsalikommal.
 
Energia kcal 190
Szénhidrát 30,8
Fehérje 6,7
Zsír 4,3

A kornspitz kifli

 Alig győzöm kivárni az uzsonnát, mert hosszú idő óta először ma kornspitzet eszem! :)   

Régen teavajjal ettem, paprikával, megsózva, és kávét ittam hozzá. Számomra és az ízlelőbimbóim számára ez egy igazi, nagyszerű, kiváló, tökéletes, megfellebbezhetetlen ízvarázs. Bármennyire oda is vagyok érte, a zsírvesztő célzatú mindennapjaimba ez így most nem fér bele. De a kornspitz maradt, kicsit más változatban. :)
 
És hogy mi is az a kornpsitz?
 
"Kornspitz®: GI 43A “Kornspitz®” nevű speciális kifli Európa legsikeresebb kifli márkája. Nemcsak egyedülálló, fűszeres íze miatt népszerű, hanem azért is, mert összetett szénhidrátokban és rostokban gazdag (kb. 6%). GI értéke ezért feltűnően alacsony – így a GI diétához kiválóan alkalmas!...
 
Mivel kézzel készített natúrtermék, így nincs két egyforma Kornspitz®.
Azonban, még ha változatos is a forma, és különféle lehet felületén a szórás, van néhány fontos megkülönböztető jele:
- a Kornspitz® lemérve 62 g – de akár 80 g-os változatai is lehetnek.
(Különösen ügyeljen a termék súlyára, ha Kornspitz® -alapú diétát
folytat!)
- a Kornspitz® hossza 18 és 22 cm között van.
- a Kornspitz® -nek különösen jellegzetes a felső része, amelyen két
hosszanti vágás látható.
 
A jó íz alapja az összetételben rejlik.
A Kornspitz® -hez a pék csak a legjobb nyersanyagokat használja fel, amelyeket pontos arányban, védett, eredeti receptúra alapján határoz meg.
Számos diéta és táplálkozási program szerves alkotórésze a Kornspitz®. Jó eredményt azonban csak akkor lehet elérni, ha a Kornspitz®-et a védett receptúra szerint sütik, így az tartalmazza az összes értékes összetevőt, melyek a következők:
-búzaliszt, -víz, -búzatöret, -rozstöret, -búzakorpa, -szójatöret, -búzamaláta-őrlemény, -lenmag, -rozsliszt, -élesztő, -étkezési só, -sütőpor és -fűszerek.

A különösen magas ballasztanyag-tartalom (több mint 6 százalék) miatt a Kornspitz® kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hasonló péksütemények. A Kornspitz® -et diabetikusok is szívesen fogyasztják.
Glikémiás indexe 43!
Azt, hogy miért is olyan értékes a Kornspitz általában véve a felelősségtudatos táplálkozásban, megtudhatjuk a "technikai adatokból”, vagyis a tápértékre vonatkozó adatokból:
Kornspitz® tápértékadatai (átlagos érték 100 grammban):

Energia: 237.4 kcal / 1006.0 kJ
Fehérje: 9.3 g
Szénhidrát:ebből cukor: 44.2 g
1.9 g
Zsír:ebből SAFA: 2.5 g
0.6 g
Élelmi rost: 7.4 g
Allergén anyagok a késztermékben:
glutén, szója

A Kornspitz napjainkban az egyik legsikeresebb márkatermék a pékáruk piacán Európában. Emiatt a gyártók felelősséggel tartoznak azért, hogy a fogyasztókhoz minden nap a lehető legjobb termék jusson el. Ezenkívül a Kornspitz®, különleges összetételének köszönhetően sokféle diéta és táplálkozási program alapja is. Ezért olyan fontos, hogy mindig az eredeti receptúra szerint gyártott Kornspitz® -et keressük, hiszen csak így garantált mindaz amit ez a weboldal tartalmaz."  (kornspitz.hu)
 
 

Elhihetitek, hogy a környék összes boltjának kornspitzét megkóstoltam már, és egyáltalán nem mindegy, hol vásárolom, hiszen a minőségben őrült különbségek mutatkoznak! Kedvencem az aldis, az aranycipós.
Ennek adatai:
Átlagos tápérték 100 g termékben:Energia tartalom: 938 kJ / 223 kcal
Fehérje: 8,6 g
Szénhidrát: 41,6 g
Zsír: 1,9 g

Pihenőnap

Ma pihenőnapom van. Mert tudom, hogy kell, hogy jót tesz.
 
 
Szakmai körökben rendesen összecsapnak a vélemények a pihenőidő szükséges avagy nem szükséges voltáról. Én megint csak a saját tapasztalaim alapján mondhatom: nekem jót tesz a pihinap, na nem mentálisan ;-) Ugyanis néha a falat tudnám kaparni ezeken a napokon, úgy érzem, nem teszek semmit magamért. Ez mondjuk főleg régebben volt így. Ma már tudom, hogy ezek a napok igenis telhetnek aktívan, lehet menni bicajozni, túrázni, vagy csak egy nagyot sétálni, esetleg valami laza kis RR-t nyomatni, és ugye egy csodásat lehet nyújtani is!
 
 
Hálás vagyok a testemnek, amiért engedte, hogy végignyomjak egy Insanityt, 2 kör sima Asylumot és egy kör napi dupla edzéses Asylumot. Hálás vagyok a testemnek, amiért hónapok óta nem voltam beteg. Hálás vagyok a testemnek, mert reagál az étkezésre és a fizikai terhelésre. Hálás vagyok neki az eredményekért és az alakuló hasikámért. Megérdemli, hogy pihenjen egy kicsit.
 
 
Ha tehetném, elmennék masszázsra, fodrászhoz, kozmetikushoz, manikűröshöz, pedikűrre. De így csak megbjútizom kicsit a bőrömet, szőrmentesítéssel, bőrradírral, krémezéssel. :)

Ebéd

Amarántos túrós zabos izé saját cukormentes szilvalekvárral

Nem volt kedvem és idegzetem főzni ebben a hőségben. Ez meg 5 perc alatt kész. 45 g zabkorpát megfőztem 1 deci tejjel és 1 deci vízzel. Folyósabb állagúra hagytam, mert így szeretem. Hozzákevertem 150 g túrót, megszórtam 1 ek amaránttal, és lelocsoltam az isteni (és édes!!) saját befőzésű szilvalekvárommal. Hát ez valami mennyei volt! (Víz és tea is persze.)

Tízórai

Egy alma volt útközben :)

Sütés nélküli energiaszelet - csomagolva

Augusztus 7-én készítettem el a sütés nélküli energiaszeletet (recept itt, lilára katt). Eddig a hűtőben volt, ma becsomagoltam. Gyakorlatilag házi készítésű szeletke, sztem sokféleképpen variálható, és nagyszerű lesz 1-2 falat a reggeli edzés előtt, 1-2-t a munkahelyen tartani, a kocsiban (persze, ha nem lesz már ilyen meleg). Mert ha véletlenül nem lenne nálam kaja vagy hirtelen nagyon megéheznék, biztos lehetek benne, hogy jó kaját eszem, értékeset, és nem kapok be csak úgy egy falat kiflit, fornettit vagy egyéb ételnek látszó dolgokat.
 


 

Menü aug. 20. (utazós-vendégséges)



Reggeli: zabkása, gabonapehely itt
Tízórai: narancs itt
Ebéd: diétás töltött paprika itt
Uzsonna: hamis melegszendvics itt
Vacsora: zöldség, felvágott itt

Menü aug. 19. (utazós-vendégséges)



  • Reggeli: Túrókrém itt
  • Tízórai: Gyümölcs itt
  • Ebéd: Leves, husi, sali itt
  • Uzsonna: itt
  • Vacsora: itt



Menü aug. 23.

  • Reggeli: Sajtkrémes szendvics itt
  • Tízórai: Alma, narancs itt
  • Ebéd: Párolt zöldség, tükörtojás itt
  • Uzsonna: Kefir, mandula, répa itt
  • Vacsora: Túrós izé itt



Menü aug. 22.

  • Reggeli: Boszipalacsinta itt
  • Tízórai: itt
  • Ebéd: Túrógombóc (zabos) itt
  • Uzsonna: Gabonapehely, tej
  • Vacsora: Krémjastos abonett, zöldség itt


Reggeli

A mai reggeli 50 g zabkása kakaóval, fahéjjal, 2 alma. Két részletben eszem meg: 2-szer 25 g zabkása, egyszer fahéjjal, egyszer kakaóval, csepp édesítőszerrel, 1-1 alma. A folyadékot (2 pohárral) mindkettőhöz megiszom :)

Ébresztő gondolatok - a motivációról

Tudtam én, mert évek óta rengeteg önfejlesztő könyvet olvasok, hogy így működik.
Sejtettem, hogy így lesz, hiszen minden személyiségfejlesztő videónak, amiket hosszú évek óta nézek, ez az üzenete.
Elhittem, mert olyanok mondták, hogy így lesz, akiknek bízom a kijelentéseiben.
Láttam, mert több "tornázós csoport" tagja is vagyok a FB-on, és gyakran előfordult.
Gyakorlatilag kívülről tudtam, mi fog történni, de amíg nem történt meg velem is, mindez elmélet maradt.
 
De, de, a motivációról beszélek.
 
Gondolhatod pszichosz#rságnak, hiszen mindenki azt gondol, amit akar. Leírom mégegyszer, mert fontos: Mindenki azt gondol, amit akar. Ha azt gondolod, kövér vagy, az leszel. Ha azt gondolod, sovány vagy, az leszel. Ha elhiszed, hogy képes vagy valamire, meg fogod tudni csinálni. Ha saját magad nem hiszed, hogy sikerülhet, akkor is igazad van.
 
A "fejben dől el" egy komoly, nagyon határozott döntést jelent számomra, és azt, hogy hinnem kell magamban. Akkor is, ha esik, ha fúj, ha mindenki más mást gondol és le akar beszélni a dologról. Akkor is, ha senki nem hisz bennem, ha folyamatosan jönnek a kritikák és a megjegyzések, a "csábítások", a napi negatívumok. Mert azok jönnek. Mégis: ez elsősorban egy hosszú belső harc volt magamban, önmagammal, amíg idáig eljutottam. Ezt a határozottságot, ön-bizalmat, belső hitet nem volt egyszerű kialakítani, hiszen naponta megkaptam, hogy á, neked nem olyan a genetikád!, ugyan már, sose lesz kockás hasad!, ez nem fog menni, te nem ilyen alkat vagy!, előbb éhen halsz, minthogy látszódjon a bicepszed!, hiszen te így vagy jó, ahogy vagy!, az a kicsi zsír kell, ami rajtad van!, a pasik szeretik, ha van mit fogni rajtad! ... Csakhogy ez az én testem, amiben szeretném jól érezni magam. Aki eddig szeretett/kedvelt, az izmosan is szeretni/kedvelni fog. Aki pedig ezután ismer meg, és esetleg az izmaimat kedveli csak, azt meg sajnálom. :)
 
"Égess fel magad mögött minden hidat"- olvastam több edzésmotivációnál. Ez szép és jó, de hát ez nehéz! Na ja, egy kifogás. Fél évembe telt, amire rájöttem, ez mit jelent. A 2. kör Asylumnál már esszerint éltem, nem volt visszaút, csakis az előre, és jöttek is az eredmények. Előtte csak megcsináltam az edzéseket. Nem adtam bele 110 %-ot. Nem is voltak eredmények. Amint úgy döntöttem, hogy nem nézek hátra, amint felfogtam, hogy mi a célom és hogy hogy érhetem el (jó táplálkozás és kemény edzés), egyszerűen nem tudtam elkerülni azt, hogy alakuljon a testem. Lassú a változás, de folyamatos, és adtam elég időt magamnak. A kitartással sincs gond, mert eldöntöttem, hogy türelmes leszek és kiatró.
 
A magam meggyőzése a belső hitem kialakítása nagyon nehéz volt, de még ez volt a legkönnyebb része a dolognak. A nehéz a környezet, hogy elfogadják, hogy én bizony most megváltoztatom a testösszetételemet. És rájöttem, hogy ez nem fog menni. Mármint nem tudom megváltoztatni a környezetemet, a gondolkodásukat. Mert akinek nem ugyanez a célja, mint nekem, az sosem fogja megérteni az én céljaimat, hogy én miért nem zabálok, hogy miért vagyok hajlandó hajnalban felkelni vagy nagy melegben is lenyomni az edzést, kalóriát és napi makrokat számolni, megtervezni az étkezést. Ez a kívülállóknak mindig is hülyeség marad. De erre is van megoldás. Csak olvasd el ezt a tanmesét:
 
A békák példázata

Egy életre szóló lecke

Volt egyszer egy csoport béka, akik versenyezni akartak.
Egy nagyon magas toronyba akartak feljutni.
Sok néző gyűlt össze, hogy figyeljék a versenyt és bíztassák a békákat.
Elkezdődött a verseny...
De...
A nézők közül senki nem hitt abban, hogy egy békának is sikerülni fog feljutni a torony csúcsára.
Ilyeneket mondogattak:
„Oh, de fárasztó!!!
Sosem fognak feljutni!“
Vagy:
„Semmiképp nem sikerülhet, a torony túl magas!“

A békák kezdtek lemaradozni...
...egyetlenegy kivételével aki élénken kapaszkodott felfele...
 
A nézők kiabáltak:
„Ez túl fárasztó! Senki sem fog feljutni!“
Egyre több béka gondolta meg magát és fordult vissza... ...Csak az az egy haladt tovább kitartóan...
Egyáltalán nem akarta feladni!
Végül mindenikük feladta, azt az egy békát kivéve, aki hatalmas ambicióval és kitartással egyedül jutott fel a torony csúcsára!
Ezután a többi béka és a nézők is meg akarták tudni, hogyan sikerült neki az, amit mindannyian lehetetlennek hittek.
Egy néző odament a békához és megkérdezte, hogyan volt annyi ereje hogy feljusson a csúcsra.
Ekkor derült ki, hogy...
A győztes béka SÜKET volt !!!

A tanulság?

Sose hallgass azokra az emberekre akik mindig negatívok és pesszimisták...
…mert ők elrabolják a legszebb vágyaidat és reményeidet, amiket a lelkedben hordozol!
 
Gondolj mindig a szavak erejére,
mert bármit hallasz vagy olvasol befolyásolja tetteidet!
Tehát:
Légy MINDIG …





OPTIMISTA!

És leginkább
Légy egyszerűen SÜKET ha valaki azt mondja, hogy nem tudod megvalósítani álmaidat!
Bármi sikerülhet neked, ha igazán akarod!