2016. április 19., kedd

Motiváció: ne hidd el!

"Felkészülés a félmaratonra. A 21 kilométeres távot már nem lehet felkészülés nélkül teljesíteni. Korunk embere - átlagos életvitel mellet- már nem képes néhány kilométernél többet lefutni. Egy félmaraton teljesítése több hónapos felkészülés eredménye." (forrás)

Annyi, de annyi belénk rögzített hiedelmet cipelünk. Amit a szüleinktől tanultunk, amit ők a saját szüleiktől tanultak és ők az ő szüleiktől... És amit a társadalom belénk szuggerál, a reklámok, a magazinok. Meg a család, az ismerősök. Megmondják a tutit: mikor vagy jó anya, milyen a modern nő, milyen az ideális párkapcsolat, melyik mosóport használd, ha jót akarsz... Sokszor elhitetik velünk, hogy nem vagyunk képesek valamire. Te ezt úgyse tudod! Neked ez úgyse sikerül! Bele se kezdj, semmi értelme! Ha nekem nem ment, neked se fog! (...)

Kérlek,

NE

HIDD

EL

!!!

Nem egyszerű törölni a rögzült mintákat az ember fejéből, de lehetséges. Sőt érdemes.

A fenti idézetet a napokban találtam. Még jó, hogy nem pár hete, mert talán elhittem volna és nem indultam volna neki a délutánnak, hogy akkor én most minden felkészülés nélkül lefutok 21 km-t. Már pedig elindultam és lefutottam.


Nincs általános dolog, nincs szabály arra, hogyan neveld a gyerekedet. Mert minden ember, minden gyerek más. Nem igaz, hogy létezik egyetlen étrend, amit bárki használhat és a segítségével jól érzi magát, fogyni tud; mert mindannyian különbözően vagyunk egyformák. Nincs egyetlen, tökéletes edzésforma, ami segít az egészségmegőrzésben/fogyásban. Mert ha valaki utál egy mozgásformát, azt csinálni sem fogja. 

Egyediek vagyunk, más-más élettörténettel, más célokkal, különböző természettel megáldva. 



Egyetlen személy képes az élet bármely területén a változásra, a változtatásra. Az pedig Te vagy, aki ezeket a sorokat olvasod. Csak és kizárólag Te. Egyedül Te vagy képes felismerni, mennyi sablont fogadtál be legtöbbször tudattalanul, mennyi Téged korlátozó kijelentést fogadtál el eddig alapként. Felejtsd el, amit eddig tudtál! Mert nagyon sok dolog egyszerűen nem igaz! Ne hidd el, hogy ilyen meg olyan vagy. Ne hidd el, hogy kevesebb vagy mint mások, hogy rosszabb, lustább, butább, csúnyább (...) vagy. Ne hidd el, hogy nem vagy rá képes. Ne hidd el, hogy Neked ez sose fog menni. Ne hidd el, hogy nincs hozzá érzéked. Ne hidd el, hogy sosem fogod tudni megtanulni. Fedezd fel a saját igazságodat, mert ez az, ami csak a Tiéd és ez fog előrevinni az életben. 


Facebook oldal: Boszorkánykonyha