2021. december 28., kedd

Kedd

 1 éve ilyenkor Mohács.

2 éve ilyenkor Hőgyész.


3 éve ilyenkor Mohács.


4 éve ilyenkor Hőgyész.


5 éve ilyenkor Ausztria, munka.

6 éve ilyenkor Mohács.

7 éve ilyenkor Mohács-Hőgyész.



9 éve ilyenkor Hőgyész.


..................................................................................................................................................

Idén (2021) Mohács.

Eddig főleg a könyveimet pakoltam. Régen majd' ezer könyvem volt. Többet elajándékoztam, aztán kábé a felér eladtam. Még mindig van sok. :) Van néhány kedvenc, van, amelyiket kétszer, ötször, tízszer elolvastam. Amíg kötelező olvasmányok voltak (általános iskola, gimi, fősuli eleje), azokat sosem olvastam el (khmm, hát őszinte vagyok), viszont kölcsönöztem a könyvtárból mást, azokat olvastam. 
Sok regényt láttam megfilmesítve. Egyik sem adja vissza a könyvélményt, sok meg sem közelíti. Lassan cserélni kell a szemüvegemet (voltam már bemérésen, de valami nem kóser a bal szememmel, meg kell vizsgáltatnom szemész orvossal. 30-ára szereztem időpontot Szünstein doktornőhöz), ha látni fogok megint, akkor tudok majd újra olvasni.

Napok óta a sulis dolgaimat pakolom. A könyvek után ezekből van a legtöbb. 18 év alatt rengeteg (szuperebbnél szuperebb) ötlet, saját kreáció, feladatlap, játék, színező (...) gyűlt össze, amiket akár azonnal be lehet vetni tanórán. Nem sokáig lesz már ezekre szükségem, így témánként összerendezgetem, szanálok is belőle, és csak azt hagyom elöl, amire a maradék időben szükség lehet. Aztán januárban kiderül, hogy is fog menni az egész, egészen biztos, hogy nem úgy, mint eddig (és ez nem rajtam múlik, nekem csak van egy sanda gyanúm, no de pár nap és kiderül).

Iszonyatosan gyorsan telik az idő, egik nap rohan a másik után...