2016. január 1., péntek

Péntek, az év első napja: elméletből gyakorlat..., Magyarország 76.


Újévköszöntő futás csípős -8 fokban, csodás napsütésben. Jó reggelt, 2016! Majd újévköszöntő gyors látogatás anyuéknál, ahol havazott. Szép fehér lett minden estére.


Anyu figyelmessége: kétféle lencseleves, nekem rántás nélkül; kétféle krumplipüré, nekem tej nélkül.És végre elkértem a recepteket (hókocka, piskótába csokikrém), amiket a Facebook oldalon kértetek, hamarosan felteszem a blogra.

 R: 1 vajas-paprikás kenyér, 1 főtt tojás, kávé
E: lencseleves, töltött paprika
Délután: kis süti, 1 szaloncukor

Eddig mindig készítettem (vagy írásban, vagy a blogon, vagy magamban) évértékelést és terveket az új évre, voltak újévi fogadalmaim. Leírva, pontosan, színesen, sorkihúzóval, mindenféle jelölésekkel (...). Idén nincs ilyen. Csak bizonyos dolgokban van hosszú távú tervem, másban középtávú, de leginkább egy hónapra konkrétan, részletesebben csak egy hétre. De itt is a határidő dominál, az időpontra történő megjelenés. Sok ötletem van, sok terv a fejemben, még több álom, ami(k)ről nem mondok le: régiek és újak, jobbnál jobbak. Nincs bennük szó étkezési- és edzéstervről. Mert a ketogén étrend már teljesen hozzám tartozik, mert a mozgás is része az életemnek. És mert úgy érzem, a 2015-ben és előtte kapott leckéket és a megoldásuk által létrejött tapasztalatokat fogom tesztelni és kamatoztatni 2016-ban, át kell ültetnem a fejemből a gyakorlatba. Tervezni ezt sem kell, hiszen az élet adja a feladatokat. Olyan ez, mint ahogy a főiskolán megtanultuk a betűtanítás lépéseit, aztán amikor megkaptam az első osztályomat és ott ültek a prüntyők velem szemben, az egy teljesen más szitu volt: tudtam a lépéseket, de ott alkalmazni kellett, és alkalmazkodni a mindenkori előálló helyzetekhez. Ma rögtön négy dolog is adódott, amiből hármat sikeresen megoldottam. Nem olyan rossz az év első napján.,,Nincs egyetlen helyes út, amelyen mindenkinek járnia kellene (és a többi se mind rossz), 
hanem mindenkinek megvan a maga személyes útja, amit csak ő ismerhet föl és járhat végig.
Utamon az iránytű, hogy milyen fokig vagyok ÖRÖMTELJES és BOLDOG. 
Ha a magam útját járom, ez örömet okoz és boldogsággal tölt el, miközben
a sajátosságomat és az eredetiségemet is megvalósítom. Nem vagyok senkinek se a másolata,
én vagyok AZ EREDETI."

Kurt Tepperwein


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Újévi motiváció

"Az újév íratlan könyvként nyílik meg előttünk – üres oldalakkal. Úgy írj a napok lapjaira, hogy az év végén megbánás helyett, megelégedéssel olvashasd azokat."


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha