2021. május 7., péntek

Péntek

Szerda este, ahogy a szélvihar jött, úgy lett hirtelen a fájdalom 10/6-os a semmiből. Csütörtökön és ma is a "hullámzós játékot" játszotta: 6-osról lement 2-esre, majd fel 8-ra, 10 perc múlva 6-os, 8-as, 4-es... Az energiaszintem is azonnal leesik ilyenkor olyan 30%-ra. És megint minden mozdulat sokkal nehezebb, még a gondolkodás is fárasztó.
Tudom, hogy az étrend nem csodaszer, de segíthet.
Tudom, hogy a hormon sem megváltás, 3 hónapra próbából szedem, hogy kiderüljön, hogyan reagál rá a szervezetem.
A vitamin sem tesz csodát, a gyógygomba sem, de többeknek segített, hát adtam neki esélyt.
Nálam az igazi megoldás a ciklus végleges elmaradása lenne. Ha bárki bármilyen csodaszert ismer, szóljon. (Tapasztalom: ha nincs mensi, nincs fájdalom.)
Persze nem adom fel, 26-án kontroll.

A mindennapok amúgy is szörnyen zsúfoltak, nehezek, fárasztóak. Ez a folyamatosan mindig mindent időre csinálni, a határidők, az ez jön közbe meg az, a csupa apróság, amit meg kell csinálni napi szinten, amikre oda kell figyelni, el kell intézni, meg kell szervezni (...) még a fájdalommentes napokon is rengeteg energiát vesznek el, egy-egy ilyen fájós-görcsös napon pedig tényleg csodálkozom magamon, hogy megérem egyáltalán a nap végét (sajnos nem túlzok).

Ma hazaértem a munkából, leültem, hogy megeszem a suliban megkezdett ebédem maradékát, de éreztem, hogy a széken sem bírom tartani magam, ledőltem az ágyra és el is aludtam. Mint aki szenet hord a bányában legalább két teljes napja... Rengeteg (!) a munka, van egy csomó elmaradásom adminisztrációval, tanfolyami modulfeladattal, záródolgozattal (...), itthon megint tele dobozokkal a mosogató és megvárt a házimunka is, anyunak kéne bevásárolni és holnap menni, de már írtam neki: vasárnap lesz belőle.

Két napja nem tornáztam és nem csináltam az antistresszt. Tény, hogy fáj a hasam, oké, maradjon ki a torna, de lélegezni (még ha a nyújtás egy részét ki is hagynám) lehetne fekve a matracon. Folyamatosan azzal harcolok, hogy nincs idő magamra, ami pedig a helyzetemben kiemelten fontos lenne. Régóta nincs energiám napirendet írni és pipálgatni, ami megvan, lehet, hogy az lenne a jó megoldás? 

(Képek: május eleji "nyári" hétfőn a suliudvar.)