2014. október 8., szerda

Szerda (Mo. 14/10.) Hegymászás, piac, menü...

Ha szerda, akkor piac. 
Már kora reggel beszereztem a heti élelmet.  
Különlegesen szép és hatalmas házi tojást kaptam :)
És sok mosolyt, kedves szót.
Hazaérés, kipakolás után reggeli, aztán irány Nagyharsány, hegyi túra.


R: sonkás-sajtos rántotta (2 tojás, 2 sz. sonka, fél marék sajt, 1 ek kókuszzsír), zöldség.


Nagyharsány. Nincs messze Mohácstól, mellette már elmentem, hát most meg kellett mászni. Előtte szoborpark:






Előtte persze az interneten utánanéztem: nyitva van-e, van-e belépő és mennyi... Fontos info: az interneten, a honlapon nem valós információ a szakvezetéses túra ára. Ugyanis a neten az szerepel, hogy lehet vezetővel túrát kérni, de 8000 (!) Ft. A valóságban 800 Ft, és ebben már benne van a szoborpark belépőjének az ára is (400 Ft).




Felfelé köves-sziklás az ösvény. A szakvezető mindent elmesélt a hegy kialakulásáról, a kőzetekről. Rengeteg (!!!) növényt mutatott meg, sok még virágzik, mindegyikről mesélt néhány szót, miközben haladtunk felfelé.








A turbolyának isteni illata van, és az itt előforduló kakukkfűnek is. És láttam repkényt. Sokszor olvastam már róla, de el sem tudtam képzelni, milyen. És a zuzmó! A kis trombitácskái tündériek!









Ez volt az egyik kedvencem, a macskafarkú veronika. Tényleg úgy tekeredik, mint a cica farka :)





Amikor Ausztriában megmásztam a Tremmelberget, a túra végén belefeküdtem a fűbe. És akkor megfogadtam, hogy ezt legközelebb sem fogom kihagyni. Hát most is megtettem, csak most a hegytetőn :)


A Szársomlyó egyébként nem egészen 500 m magas, olyan 300 m szintkülönbség volt a mászás. Lefelé a másik oldalon, erdős részen is lehet menni, az is érdekes és szép volt. És azok a színek! Az az erdő illat!!! :)




A túra 3 és fél órás volt. Még éreztem a hétfői edzés nyomait, erre jött a mai túra, hát a fenekemben és a combomban kegyetlenül érzem! :)

Majd Pécs, teló szerző -sikeres- körút.

V: grillezett hátszín, tarja, sült csülök, saláta.


A reggelit kb. fél 9-kor ettem, és még vacsorakor sem voltam éhes, ami 6 óra körül volt. És ugye közben volt egy 3 és fél órás túra is. Hát ezért -is- szeretem a ketot. Semmi éhségérzet, energia rendben, és nem kell egész nap a konyhában állni, dobozolni, csomagolni. És nem kell x időközönként enni. Szóval I love keto :)

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Motiváció


Szerintem nem kellene magunkat senkihez sem hasonlítanunk.
Tudom, ez nem egyszerű, én is mindig úgy akartam kinézni, mint valaki.
Kellett hozzá bizonyos idő, amire eljutottam odáig, hogy az én életemben én számítok. Én vagyok az, akinek meg szeretnék felelni. Az én adottságaimon szeretnék változtatni, amennyire lehetséges.
Sosem lesz hosszabb combom, sosem lesznek vékonyabbak a csontjaim, nem lesz nagyobb a fülem (...), vannak dolgok, amiket nem tudok változtatni.
Az a lényeg, hogy azon alakítsunk, amin lehet: az étkezési szokásainkon, a hozzáállásunkon. És hogy ne foglalkozzunk végre azzal, mit szólnak mások.
Ez a te életed, neked kell eldöntened, mit kezdesz vele, és hidd el, ehhez senki másnak semmi de semmi köze!
Neked kell jól érezned magad a bőrödben.
Hát tegyél érte!
Ha pedig nem teszel, akkor fogadd el magad úgy, ahogy vagy!