2013. május 16., csütörtök

Belső csend

"Tiszteld önmagadat, tiszteld a saját, belső hangodat, és kövesd a szavát. Ne feledd, én nem ígérem, hogy mindig a helyes irányba vezet téged. Számtalanszor rossz felé hív majd, mert ahhoz, hogy eljuss a megfelelő ajtóhoz, előbb sok rossz ajtón kell bekopognod. Így megy ez. Ha véletlenül találnál rá a jó ajtóra, nem lennél képes felismerni, hogy jó helyen jársz. Ezért sose feledd, a végső számvetésben egyetlen próbálkozás sem minősül haszontalannak; minden erőfeszítésed hozzájárul ahhoz, hogy eljuss fejlődésed csúcsára. Ezért ne tétovázz, ne nyugtalankodj amiatt, hogy rossz irányba is tarthatsz. Ez az egyik probléma: az embereknek azt tanítják, hogy nem szabad hibázniuk, és emiatt annyira tétovává válnak, annyira félnek, annyira rettegnek a tévedéstől, hogy megragadnak ott, ahol tartanak. Nem mernek továbblépni, nehogy valami rossz történjen. Így aztán olyanokká válnak, mint a sziklák, elvesztik a mozgás képességét. Hibázz annyit, amennyit csak lehet, és közben egyetlen dologra figyelj: ne kövesd el újra ugyanazt a hibát. És fejlődni fogsz.”
 
(Osho)
 
 
"Tiszteld önmagadat, tiszteld a saját, belső hangodat, és kövesd a szavát. Ne feledd, én nem ígérem, hogy mindig a helyes irányba vezet téged. Számtalanszor rossz felé hív majd, mert ahhoz, hogy eljuss a megfelelő ajtóhoz, előbb sok rossz ajtón kell bekopognod. Így megy ez. Ha véletlenül találnál rá a jó ajtóra, nem lennél képes felismerni, hogy jó helyen jársz. Ezért sose feledd, a végső számvetésben egyetlen próbálkozás sem minősül haszontalannak; minden erőfeszítésed hozzájárul ahhoz, hogy eljuss fejlődésed csúcsára. Ezért ne tétovázz, ne nyugtalankodj amiatt, hogy rossz irányba is tarthatsz. Ez az egyik probléma: az embereknek azt tanítják, hogy nem szabad hibázniuk, és emiatt annyira tétovává válnak, annyira félnek, annyira rettegnek a tévedéstől, hogy megragadnak ott, ahol tartanak. Nem mernek továbblépni, nehogy valami rossz történjen. Így aztán olyanokká válnak, mint a sziklák, elvesztik a mozgás képességét. Hibázz annyit, amennyit csak lehet, és közben egyetlen dologra figyelj: ne kövesd el újra ugyanazt a hibát. És fejlődni fogsz.” (Osho)

90/39. Napi menü

Délelőtt: limonádé citrommal, eritrittel.

Ebéd: csöppecske brokkoli krémleves (E. elkunyizta a többit ;-)), gombaszószos tészta

Délután: két nagy marék diákcsemege, 1 alma, 1 boszimuffin

 
Este: 1 tojás 2 szelet baconnel sütve

Folyadék: olyan 3 liter víz
Mozgás: 1 óra fűnyírás

Napi bjúti

Van 1-2 'nemszeretem' dolog, amit attól függetlenül, hogy nem szeretek, néha muszáj megcsinálni. Ilyen a szemöldökszedés.

Kozmetikushoz egy évben ha egyszer megyek, ma délután edzés sincs, így rászántam magam.

Az a vicc az egészben, hogy nem kell hozzá egy Háború és békényi idő, 10-15 perc alatt meg lehet szabadulni a rakoncátlan szálaktól.

És most is arra gondoltam, hogy E-nek minden reggel meg kell rajzolnom a szemödökét, mert hogy 85 évesen is figyel erre, és eszembe jutott, milyen mákom van, hogy nekem még vannak fölösleges szálak is, egész jókedvem kerekedett a 'nemszeretem' bjúti ellenére is :-)

Recept: Saláta

undefined
itt


Endive, crisp apples, and chicory, along with goat cheese, walnuts, and a hazelnut-sherry vinaigrette.
 

Smoothie (gyümölcs-, zöldségturmix)

Turmix, smoothie vagy shake?
 
A "smoothie" elnevezés manapság kezd bekerülni a köztudatba. Krémesen sima, frissen préselt vagy turmixolt gyümölcsökből, zöldségekből álló ital. Bármilyen gyümölcs vagy zöldség lehet a smoothie alapanyaga... Cukor nem kerül bele, és friss vagy frissen fagyasztott alapanyagokból készül. Hígítani vízzel, citromos vízzel vagy almalével szokás, sűríteni pedig még több gyümölccsel, esetleg joghurttal.    

Milyen gyümölcsöt, zöldséget centrifugázhatunk?

Almát, répát, ananászt, céklát, spenótot, zellerszárat és zellert, facsarni pedig a narancsot, a lime-ot, a grépfrútot és citromot érdemes. turmixolni a legjobb a következőket: sárgabarack, őszibarack, málna, eper, nektarin, avokádó, mangó. . .   

Érvek mellette

  • Finom és egészséges.
  • Az egészséges táplálkozáshoz szükséges napi gyümölcs és zöldség fogyasztása könnyebben garantálható.
  • Gyerekek, fiatalok számára kedveltebbé tehetjük gyümölcsök fogyasztását.
  • Számtalan variációban elkészíthetjük, receptre nincs is szükség, hagyatkozhatunk a rendelkezésre álló alapanyagokra és a fantáziánkra.
  • Lehet reggeli ital, tízórai, gyors uzsonna, koktél, de akár desszert is.
  • Vitaminban, rostokban gazdag, magas antioxidáns tartalmú, ugyanakkor nem tartalmaz tartósítószert, színezékeket.

Mi kell hozzá?

Ízlés szerinti friss (vagy mélyhűtött) gyümölcs vagy zöldség, jégkocka (aprított formában), gyümölcslevek, esetleg víz, gyümölcsszirup, tea, ízlés szerint édesítők (cukor, méz, édesítőszerek).

Boltban vagy otthon?

A boltban kapható turmixok, smoothie-k egyszerűbben megoldják a délutáni uzsonna kérdését, de minden alkalommal olvassuk el az összetevőket, tápértéket tartalmazó táblázatot. Nézzük meg, hogy az adott termék mennyi cukrot, mennyi mesterséges összetevőt tartalmaz, és hogy nincs-e lejárva. Alkalmanként nyugodtan fogyaszthatjuk, akár desszertnek is, a hangsúly minden esetben azon van, hogy a gyümölcsitalt jól illesszük be az étkezéseink közé.
 
Személy szerint nagyon szeretem, a juharszirup kúra óta jólesik a folyékony táplálék, gyakran egy turmix az eledelem ebédig. :-)

Bölcs

Fénykép