2013. október 8., kedd

Új fejezet / 58. nap


Reggeli: 1 tojás, 1 tojásfehérje, 2 sz. sonka, lenmag kenyér, 1 paradicsom, 1 paprika



Ebéd: 150g sült csirke, 30g rizs, 150g párolt zöldség


 
Uzsonna: tonhal saláta (4 levél jégsaláta, 1 paradicsom, 1 uborka, 1 paprika, negyed vöröshagyma, 5 oliva bogyó, 150g tonhal)
 
 
Vacsora: 150g sült csirke, salátaágyon (ld. ebéd)+ csöpp balzsamecet és tökmagolaj.
 
Edzés pihenőnap volt. Mégis korán keltem, mert napközben nincs idő netezni, átnéztem a blogot, elkezdtem 1-2 bejegyzést, hogy esténként gyorsabban haladjak az írással. Délután alvás volt a terv, de kölcsönkaptam, hát most megnéztem:
 
 
Pár hónapja olvastam a könyvet (szintén dajcsul, itt kaptam kölcsön), ami ezerszer jobb volt mint  a film, de érdekes volt látni, mit hoznak ki a novellából filmként.
 
Ja, az én kistesóm, ha akar valamit, tutira eléri. A rengeteg jelentkező közül Norbi őket vitte ma taxizni :)
 
 



Egy hetes paleo menü (Meals for the Week – Paleo Comfort Style)

Day 1:
Breakfast – Eggs your way with sausage, avocado and tomatoes (or any other fruit or veggie you’d like to serve alongside)
Lunch – Roast salmon with roasted asparagus (for recipes, check out pages 240 and 245 in the Paleo Solution)
Dinner – Grilled steak and grilled vegetables
 
Here’s what we suggest for this cooking day:
Roast all your salmon and asparagus at the same time. Grill all the steak (indoors or outdoors, or use your broiler) and vegetables while you’re cooking the salmon. This is also the time to sauté an onion along with 3 bell peppers. Use some of these vegetables in your frittata, and save the rest for your steak tacos. For your frittata: Take 1 pound of the salmon and combine with 12 eggs and vegetables of your choosing in a large baking pan, and bake at 350 until the eggs are cooked through. You can also bake your sweet potatoes now as they’ll be used for the steak and sweet potato hash and baking now will decrease your cook time later! Also, while most of this stuff will keep for several days, you may wish to freeze a few portions of the frittata for later in the week. Completely up to you!
 
Day 2:
Breakfast – Salmon frittata
Lunch – Steak tacos (take leftover steak and the peppers and onions, place in lettuce cups and top with avocado and store-bought salsa)
Dinner – Beef curry (heat up a skillet and add about 2 tablespoons curry paste. Heat until fragrant, then add in a can of coconut milk, a dash of fish sauce, and the veggies of your choosing. We suggest eggplant and bell peppers. Stir well and then add in about 1 cup of chicken stock along with 1 pound of leftover steak. For a more involved curry recipe, check here.)
 
Day 3:
Breakfast – Steak & sweet potato hash. Makes 4 servings. To prepare, dice up those already baked sweet potatoes, and sauté along with coconut oil and 1 pound leftover steak until heated through. Season with spices of your choosing
Lunch – Salmon salad. Take some of that lettuce you didn’t use for your tacos, and top with tomatoes, a dressing of your choice, and 4 ounces or so per person of leftover salmon.
Dinner – out
 
Day 4:
Breakfast – Salmon frittata
Lunch – Beef curry
Dinner – Roasted chicken (as simple as it sounds. Roast that chicken! We suggest drying the birds, filling the cavity with some onion, celery, garlic and fresh herbs…but you can roast with just a little butter or oil and salt and pepper. If you need a recipe to follow, check out here). Serve with some steamed or roasted broccoli (to prepare for tomorrow, you can go ahead and steam all your broccoli if you’d like).
* You’ll roast both chickens and save one for the casserole tomorrow.
 
Day 5:

Broccoli Casserole
 

Breakfast – Steak & sweet potato hash
Dinner – Grilled steak and vegetables
 
Day 6:
Breakfast – scrambled eggs, sausage, avocado and fruit
Lunch – Roasted chicken leftovers
Dinner – Out
 
Day 7:
Breakfast – Salmon frittata
Lunch – Salmon salad
Dinner – Chicken and broccoli casserole
 
That’s it in a nutshell. You’ll notice that the most times you eat one dish in a week is three (the salmon frittata), but most times you’re only eating the same “dish” twice. This way provides you with some variety, and just might help stave off boredom (and hunger).
Of course, these are just a few ideas of what to do with leftover salmon, chicken and steak. You could also do Asian-inspired steak or chicken lettuce cups, chicken soup, chicken chili, steak fajitas, chicken salad, steak salad, spicy salmon salad, salmon omelets, egg cups with any of the aforementioned proteins, etc. Leftovers don’t have to be boring and they can save you a ton of time!

(forrás)

Paleo mintaétrend 1 itt
Paleo mintaétrend 2 itt
Paleo mintaétrend 3 itt
Paleo heti menü ötlet itt és itt.
Paleo heti menü (magyar) itt.
Paleo boszimenü itt.
 
    Paleo reggelik 1 itt.
    Paleo reggelik 2 itt.
    Paleo snack itt.
    Paleo ebédek 1 itt.
    Paleo ebédek 2 itt.

    Paleo vacsorák 1 itt.
    Paleo vacsorák 2 itt.

Bikini projekt 2014

itt

Igen, igen, jól emlékszem még a forró nyári napokra, a fülledt, 38 fok körüli hetekre, nem is volt olyan rég, amikor izzadt az ember akkor is, ha nem akarta, levegő után kapkodva kellett elviselni a hőséget. És ha hiszed, ha nem, iszonyat gyorsan itt lesz megint a nyár: 9 hónap múlva bikini szezon!!!
 
Ha az ember BÁRMIBEN változtatni szeretne, 9 hónap azért nem kevés idő, és nem kis lehetőség.
 
Tavaly írtam pár bejegyzést "Bikini projekt" címmel. És hát tettem is ezt meg azt azért, hogy én bizony egész 2013-ban bikiniben voltam a strandon. Még nem éreztem magam teljesen jól benne, de fel mertem venni, és büszke voltam arra, amit eddig elértem. De ehhez ki kellett tűznöm a célokat és szabályokat lefektetnem magamnak, amiket aztán be is kelllett tartanom. És nekem elhiheted: ha én képes voltam erre, akkor BÁRKI meg tudja csinálni!
 
 
 
 
"Megtervezem az étkezésemet.
  • Tudatosan este előkészítem a másnapi kaját. Pipa, azzal a kiegészítéssel, hogy a múlt héten egyszer nem tettem meg, és borult az egész másanpom. Erre tehát jobban kell figyelnem.
  • Hetente elkészítem az edzéstervemet.
  • Betartom a pihenést.
  • Csábítás kilőve.
  • Folyadék minimum 2-3 liter.
  • Mérés. 2013-tól igyekszem minden reggel mérlegre pattanni (mindig reggel, ébredés után), a kis füzetemben jegyzem az aznapi értéket, de csak hogy lássam a változás ütemét. Centizés vasárnap reggel van." (Teljes bejegyzés itt.)
  •  
     
  • "Egyszerű matematika

  • Ha több energiát viszünk be a szervezetbe, mint amennyit az felhasznál, a felesleg le fog rakódni- zsír formájában. Ha kevesebb energiát viszünk be, mint amennyit felhasználunk (de nem alapanyagcsere érték alatt!), megindul a zsír leépítése. Ez megoldható egyszerűen az étkezésre való odafigyeléssel, de sokkal hatásosabb testmozgással. Itt írtam róla bővebben.
    • Kalóriaszámolás
    Holt nagy hülyeségnek tartottam a kalóriaszámolást, de amikor már mindenfélével kísérleteztem, mégsem jöttek a várt eredmények, belevágtam, és nem bántam meg. Mert a dolog működik. Nem beszélek rá senkit, csupán saját magam (is) nagyon jó módszernek tartom. A neten rengeteg kalkulátor és étrend tervező program segíthet ebben. Itt is írtam róla.
    • Alakformálás
    Meggyőződésem, hogy ha valaki éppen el akarja kezdeni az életmódváltást,  és csak annyit változtat az étkezésén, hogy kilövi a cukrot és a finomított lisztes cuccokat, esetleg kicsit csökkent a kajaadagon, akkor legelőször szinte mindegy, milyen mozgásformát kezd el (persze az eü. dolgokat egyénileg figyelembevéve). A youtube-on rengeteg videó megtalálható, a net tele van edzésajánlatokkal, biztosan akad valami, ami tetszik, amit bír az ember." (Teljes bejegyzés itt.)
     
     
    Aztán januárban kiderült: országot és munkahelyet váltok. De a céljaim akkor is a szemem előtt lebegtek:
     
    "Bárhogy legyen is, legyenek bármilyenek a körülmények, ahhoz, hogy jól álljon a bikini, ki kell hozni az adott dolgokból a legjobbat, amire csak képes az ember. Nem baj, ha nem minden ideális, nem baj, ha kompromisszumokat kell kötni. A lényeg: menni kell az úton tovább, mindig a célt tartva szem előtt, soha le nem térni a kijelölt útról, még ha néha rögös is. Mindegy, hogy ez az edzésre vagy az étkezésre vonatkozik. Tudom: ha süket békaként becsukom a szemem és a fülem, és csak arra koncentrálok, amit el szeretnék érni, kizárva a külvilág kifogásait, rinyálását, akadékoskodását, lüke kérdéseit, akkor sikerülni fog, minden. :) (itt)
     
     
    "Ha most kezded az életmódváltást, ha most jött el a kattanás, hogy igen: változtatok az életemen/táplálkozásomon/alakomon, akkor -szerintem- fontos, hogy tudd, miért csinálod. És hinned kell magadban. Kell, hogy legyen egy -vagy több- rettenet jó okod, indokod a döntésedre. És nem árt kellően motiváltnak lenni, hiszen én is tapasztaltam és tapasztalom, hogy az idő múlásával kopik az eredeti lendület. Anno egy fél füzetet teleírtam azzal, miért csinálom. Azóta a blogra is sokminden felkerült, sokat segíthet, ha elő tudod kapni a leírt indokaidat, jó kis fejbekólintás lehet, ami néha nem árt, ha pl. nincs kedvem edzeni.
    A blogon a "motiváció", "Hús-vér motivációk", "Csak úgy..." címszavaknál rákeresve is hamar megtalálom a kellő fenékbebillentést.
    Hogy jól álljon a bikini, tehát motiválódjunk!" (Teljes bejegyzés itt.)
     
     
    "Néha szembe kell menni a széllel, az árral szemben úszni ahhoz, hogy hogy az álmokból valóság legyen." (Teljes bejegyzés itt.)
     
    Persze nem muszáj feltétlenül.
     
    Keress egy magadra szabható étrendet.
    (Pl.: itt van jó néhány.)
     
    Keress bármilyen mozgásformát. (Itt van néhány otthoni edzéstipp. Itt Péntek Enikő Időzóna edzései.)
     
     
    És egy hatalmas segítség, ami legyőzheti a kifogásokat és segít legyőzni a külvilág pampogásait itt.
     
    Van, aki egyszerűen elhatározza, elkezdi, végigcsinálja és eléri a célját. Ilyen pl. Á. és P., hatalmas példaképeim.
     
    Itt vagyok én, aki iszonyat gyorsan képes vagyok alakot formálni, ha a hízásról van szó, és minden egyes minusz dekáért vagy kis izomépülésért kegyetlenül keményen meg kell dolgoznom. A körülményeim egyáltalán nem ideálisak, volt, hogy közbejött csonthártya gyulladás, szeptemberben kiakadt a vállam és egyelőre nincs is rendben. Van, hogy kicsit (vagy nagyon) megzuhanok, van, hogy elegem van az egészből, de én már tudom, hogy nem fogom feladni.
     
    Augusztus 2. hetében kitaláltam magamnak az Új fejezet programot, aminek az első szakaszát fogom októberben befejezni. És a másodikat elkezdeni. A zsírpucolás után jön majd az izmosítás, és ha ezt ügyesen (fegyelmezetten, kitartóan...) megcsinálom, 9 hónap múlva, 2014 nyarán már biztosan jól fogom érezni magam a strandon bikiniben.
     
    tumblr_m5nx47O8G71qbxkjyo1_1280
     

     
    Amit biztosan tudok: érdemes elkezdeni. És érdemes csinálni. Csak egy döntés a egész, és nagyon megéri. Ha másért nem is: az egészségért. Ami ha nincs, vagy megromlik, mindent de mindent megnehezít és bonyolultabbá tesz. Persze ezt csak akkor lehet megtapasztalni, ha már megtörtént a baj. Sokkal jobb mindent megtenni annak érdekében, hogy "csak" célokat kelljen kitűzni és rendíthetetlenül menni előre az álmaink felé.
     
    Új fejezet / Motiváció 1 / Döntés itt.
    Új fejezet / Motiváció 2 / Célok
    itt.
    Új fejezet / Motiváció 3 / A motivációról itt.
    Új fejezet / A táplálkozás 1 / Hogyan kezdjük el az életmódváltást? itt
    Új fejezet / A táplálkozás 2 / Célok itt
    Új fejezet / 1. heti edzésterv itt
    Új fejezet / Táplálkozás 3 / 1. heti étrend itt
    Új fejezet / Edzés 1 / Célok, eszközök itt
    Új fejezet / Edzés 2 / Finomítások az edzéstervben itt
    Új fejezet / 2. heti étrend itt
    Új fejezet / 1. hét / Eredmények itt
    Új fejezet / 2. heti edzésterv itt
    Új fejezet / 3. heti étrend itt
    Új fejezet / 3. heti edzésterv itt.
    Új fejezet / 4. heti étrend itt
    Új fejezet / 4. heti edzésterv itt
    5-6. hét: nyaralás, pihenő
    Új fejezet / 7. heti étrend és edzésterv itt
    Új fejezet / 8. heti menüterv (Ausztria) itt
    Új fejezet / 8. heti edzésterv (Ausztria) itt